|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Въпрос за алергична реакция - козе сирене
|
|
| Автор |
kristia (майка на Дамян) |
| Публикувано | 31.10.06 15:40 |
|
|
Здравейте!
Моля за съвет за моя Дамян. След като успяхме да въведем маслото, преди дни пробвахме заветното козе сирене. Дадох му около 1-2 грахови зрънца в късния следобяд. На другия ден не е имал апетит, а вечерта повърна 2 пъти, акитата бяха много редки, стана блед като платно, отпусна се и взе да се унася. Заведохме го в един спешен център и там веднага категорично казаха, че е вирусна инфекция. Да, ама аз не съм убедена. Защото всичко свърши още същата вечер, а и въобще нямаше висока температура. На другия ден все едно нищо не се беше случило.
Та, моята теза е, че е алергична реакция от сиренето. В началото не се досетих, защото досега Дамян винаги е реагирал с обриви.
Аз знам как категорично мога да разбера дали е от сиренето - като дам след 1-2 седмици и всичко пак се повтори - ясно. Но не ми се иска да прилагам такива драстични методи.
Та, кажете вие какво мислите?
Дамян - 14.01.2005
| |
|
|
|
Знаеш моето мнение по въпроса - реакция е. И знаеш защо мисля така - моите деца са реагирали по сходен начин. Аз като опитем козе сирене ми се гади и ме боли и корем и стомах. Явно с твоя син сме от една порода. Овче? Ние такова приехме с лекота, но не в комбинация с масло, че става мн. мазно.
Редактирано от mamika_anika на 31.10.06 17:49.
| |
|
Тема
|
Re: Въпрос за алергична реакция - козе сирене
[re: kristia]
|
|
| Автор |
Millena (в почивка) |
| Публикувано | 31.10.06 22:07 |
|
|
Ако е реакция е позакъсняла, но пък по симптоми прилича. Опитай пак след 3-4 седмици, но с половината количество и под наблюдение
И още нещо, сигурна ли си, че сиренето е само козе? Често добавят краве
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | enna31 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.11.06 10:01 |
|
|
Аз също съм навита да мисля, че е по скоро алергична реакция, защото миналата седмица имахме подобно изживяване. Бях купила бурканче пюре от кайсии, за да пробвам с една лъжичка дали ще има някаква реакция от страна на Юлето. Само че за нещастие оставих бурканчето при другите пюрета и свекърва ми , която ми помага в отглеждането на бебчо не обърнала внимание и й дала повече от половината бурканче. Досега Юлето също е реагирала само с обриви, но резултата от кайсиевото пюре беше - повръщане на фонтан и мъчително разстройство, което продължи два-три дена. Милото детенце досега не беше имало такова чудо и всички в къщи се уплашихме. Педито реши, че може би започва някаква инфекция, но нямаше възпалено гърло, нито температура - само разстройство. Веднага подложих бебчо на строга диета и й дадох прахчета за растройството, както и антихистамин. На другия ден беше много по-добре. Та затова си мисля, че по-вероятно е да е реакция към сиренето. Между другото тук мисля, че е мястото да попитам мамите, които са минали по тоя път, когато детето получи разстройство като реакция към дадена храна само с антихистамин ли трябва да се лекува и правилно ли е да се включи и лекарство против разстройство. И още нещо - по време на диетата трябва ли да се дава и фризопеп или трябва да се спре млякото за няколко часа?
| |
|
Тема
|
[re: enna31]
|
|
| Автор |
mamika_anika () |
| Публикувано | 01.11.06 10:24 |
|
|
Аз давам антихистамин само, ако реакцията е кожна и по - сериозна. При реакция от страна на стомашно-чревния тракт включвам смекта /вече хидрасек/, ензими за няколко дни и храня с по - "леки" неща, без мазнини /до колкото може/ и мн. сладко. И поне три седмици не пробвам нищо ново. Фризопеп няма нужда да се спира - поради състава си /хидролизиран белтък и ниско съдържание на лактоза/ той е подходящ и при най тежките диарии.
| |
|
Тема
|
[re: Millena]
|
|
| Автор |
kristia (майка на Дамян) |
| Публикувано | 01.11.06 10:37 |
|
|
Ани, и аз съм на твоето мнение, но нещо почнах пак да се колебая, защото 2 дечица от квартала са имали същите преживявания с повръщане за 1 вечер, без температура и толкоз, а пък те не са алергични...Та затова вече въобще не знам какво да мисля.
Миленка, за сиренето - уж трябва да е козе, знам ли? На Маджаров е, а нали за него има все хубави отзиви.
Ще изчакам и ще опитам пак...Ако се повтори всичко, минаваме на овче.
Само да добавя, че акитата бяха със слуз, което още повече ме кара да мисля, че е алергична реакция.
Дамян - 14.01.2005Редактирано от kristia на 01.11.06 10:41.
| |
|
Тема
|
[re: mamika_anika]
|
|
| Автор | enna31 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.11.06 11:58 |
|
|
а какви са тези ензими които се дават. Аз досега не съм давала такова нещо.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Silvita (лежерна) |
| Публикувано | 01.11.06 12:03 |
|
|
А защо козе сирене? Всъщност не знам, то нали от лекаря си зависи. Но на мен ми прилича на реакция също.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
tswete (Alex 25.04.04) |
| Публикувано | 01.11.06 12:16 |
|
|
Аз мисля, че не е алергична реакция. Бих пробвала отново, но ме притеснява написаното от Снежи, май в друга тема, че на Маджаров козето сирене не е хубаво вече. Може би да пробваш директно с краве, ако си сигурна в някаква марка??! Какво ще кажат другите? Да не вземат пък сега децата да реагират на влошените качества на сиренето на Маджаров? На мен Мустаков ми беше обяснил, че обикновено алергичната реакция е или до 30 мин. и често пердизвиква необходимост от спешна намеса като алергичен шок, примерно, или до 48 ч. А реакцията на Дамян ми прилича на спешна, пък в същото време е забавена от приема. Не мисля, че две грахови зърна могат да доведат след 24 ч. до такава силна алергична реакция. Заедно със заболяванията на другите деца, с повръщането (температурата никак не е задължителна), слузта в акото - много повече прилича на хранително неразположение.
Моят съвет е да пробваш пак, а пък ние силно ще стискаме палци скоро попарката със сиренце да е!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Lilioni_ (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.11.06 20:39 |
|
|
И аз бих си помислила, че е реакция. В момента има някакъв чревен вирус, обаче, който е с разстройство и повръщане. Моята Боряна също го забърса тези дни и 2- дни беше с температура/не висока/ и много чести изхождания със слуз. И аз много се уплаших Давах само ентерол и хидратин алфа с/у обезводняване. Сега е по-добре - все още се възстановява. На запичаща диета сме. По-скоро е вирус. И тя преди да се разболее един-два дни нямаше апетит...При децата тези инфекции се изразяват различно - при някои с повръщане, при други с разстройство...Така, че спокойно опитай пак с козето сирене на Маджаров. И ние ядем такова. Кураж и успех!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|