Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:41 13.07.25 
Здравна
   >> Алергии
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Сингулернови  
АвторMepи (Нерегистриран)
Публикувано09.10.06 15:24

Какво представлява това лекарство?Искат да го изпишат на дьщеря ми след изкаран бронхит през февруари и сега пневмония.Идвата пьти беше антибиотик,урбазон 3 приема иинхалации с вентолин и физ.разтвор и Зиртек.Сега вторият пьт с пневмонията тя спря да кашля след пьрвия прием на антибиотик и урбазон като с магическа прьчка,а кашлицата беше зловеща с храчки от които тя се давеше.Та сега вече едоста по-добре,но днес лекуващият лекар ми каза, че се сьмнява, че бронхита и пневмонията може да са на алергична основа и мисли да изпише Сингулер за 6 месеца.Спомена,че това лекарство се взимало от пациенти с астма,Ако има някой,който да го е взимал или давал на деца,моля дайте инфо

Тема Re: Сингулернови [re: Mepи]  
Автор mamika_anika ()
Публикувано09.10.06 16:23

Като форма е дъвчащи вкусни таблети или прахчета /при деца под 2 год./. Активната съставка е антагонист на левкотриеновия рецептор, който блокира патофизиологичния ефект на левкотриените. Те от своя страна причиняват стеснение и оток на дихателните пътища /и някои други поразии/. Блокирането им спомага за предотвратяване пристъпите на астма /до голяма степен/ и облекчава симптомите при сенна хрема и сезонен алергичен ринит. И двете ми деца го приемат от няколко дни, за сега лични впечатления нямам.

Редактирано от mamika_anika на 09.10.06 16:25.

Тема Re: Сингулер и недобросъвестни лекаринови [re: Mepи]  
АвторDesi (Нерегистриран)
Публикувано09.10.06 19:09

На моя син също го предписаха тази седмица след прекарани 2 бронхита миналата година и един - преди 10 дни. В интернет обаче са описани страшно много странични ефекти като например главоболие, разстройство, отити, грип и грипоподобни състояния и не мисля да го давам, а и не съм убедена, че детето ми има астма, както твърди педиатъра, който му го предписа.

Мисля, че 2-3 бронхита или ларингита в течение на две години не са основание за диагностициране на астма, каквато е масовата практика напоследък, и започването на продължително (с месеци, а най-често с години) лечение със стероиди или със Сингюлер. Действително, тези лекарства се поемат от здравната каса и не натоварват бюджета на родителите, но лекарите умишлено им спестяват информацията за страничните ефекти. И понеже за да се изписват лекарствата безплатно, детето трябва да се диспансеризира и да се следи на всеки 2-3 месеца, а здравната каса плаща на лекуващия лекар и за тези прегледи, си мисля, че лекарите изписват с лека ръка Сингюлер и стероиди на здрави деца, диспансеризирайки ги като астматици, за да си осигурят постоянна "клиентела". Защото започне ли едно такова лечение, то трае с години и осигурява на лекаря регулярни приходи.

Тема Re: Сингулер и недобросъвестни лекаринови [re: Desi]  
АвторMepи (Нерегистриран)
Публикувано09.10.06 21:46

Страх ме е дори да си помисля какво е да даваш лекарства на здраво дете за 6 мес.На дьщеря ми днес и взеха крьв за крьвен тест,но доколко той е точен това е друг вьпрос.Няма ли друг начин за диагностициране,или за да се презстраховат лекуват здрави и болни заедно?

Тема Re: Сингулернови [re: Mepи]  
АвторBirdie (Нерегистриран)
Публикувано24.10.06 02:24

Сингюлер е помощно и добавъчно средство за лечение на Астма от определен тип.
Няма добри данни за ефективност под 3 годинки.
В диапазона 3-6 се изисква огромна предпазливост, защото данните за ефективността му не са стабилни.
Над 6 аз лично се страхувам да го изписвам и го правя само ако нищо друго не е в състояние да стабилизира детето.

Умението за лекуване на тези състояния е в :
*добри дози Фликсотайд-минимално необходимите-минимално кратко.
*особено внимание-Астмата има много мимикриращи я състояния
*Зиртек, Аериус не играят никаква роля в лечението на Астма и Астматични бронхити. Не се и дават.

Тема Въпрос към Birdieнови [re: Birdie]  
АвторMina (Нерегистриран)
Публикувано26.10.06 12:58

В тази връзка Вие лично бихте ли третирали със Сингюлер или стероиди 5-годишно дете, което през последните 2 години е прекарало по 2 бронхита годишно ( след вирусни заболявания) и не е имало оплаквания през останалото време? Въпросът ми е следва ли да се счите, че това е астма и да се започне веднага поддържащо лечение? И ако да, Сингюлер-ът не е ли все пак "по-щадящото" лекарство? Между другото, тестът ни със спирометър беше отличен, но казаха, че това не изключва астмата.
Предварително благодаря!

Тема Re: Въпрос към Birdie [re: Mina]  
Публикувано27.10.06 00:42

Има няколко момента тук:

*естествено за Астма при тази картина е много трудно да се говори.
*няма "поддържащи" лечения. Принципът е->> минимална доза-минимално кратко. С постоянен стремеж да тестуваме "може ли без нищо". Ако не се опитвате да намалявате дозата, няма как да разберете коя е минимално възможната работещата. Това води до години на Фликсотайд, когато може и без него.
*основно лекарство за лечение днес са инхалаторните кортикостероиди и по-специално "Фликсотайд". Сингюлер е помощно средство, ако всички останали средства са изчерпани.
*До 3 годинки изобщо няма сигурни данни за безопасността на Сингюлер. От 3-6 фирмата обявява че данните за ефективността му са чрез "екстраполация"-тоест при големите имаме "такъв" ефект. За възраст 4 например с оглед това, това и това очаквано е да имаме ефект такъв.
*никога досега не ми се е налагало да пиша Сингюлер-лекувам си ги традиционно. За щастие вървят добре...
*Е, ако спирометрията е добра (без детето да е под лекарствено въздействие) и няма анамнеза за Астма остава възможността за Астма при усилие. Или да направите провокационни тестове, които да излязат (+). Но пък без симптоми изобщо?? нещо не е наред и не бих лекувал, а наблюдавал за известно време.
Все пак провокационните тестове симулират житейски ситуации-да имате симптоми от лекарствена провокация без да имате симптоми иначе?

Тема Re: Въпрос към Birdieнови [re: Birdie]  
Автор SilvitaМодератор (лежерна)
Публикувано27.10.06 12:03

Доколкото знам, Сингулер е ново и модерно за България лекарство, виждала съм една много красива оптимистична листовка, планираха и комуникационна кампания фирмата-производител (не знам дали са я реализирали и в какъв мащаб). Бърди, мерси, че се включваш с експертно мнение.

Тема Re: Въпрос към Birdieнови [re: Silvita]  
Публикувано27.10.06 19:24

Привет Силвия,

Ще се обадя...

Тема Благодаря, Birdie!нови [re: Birdie]  
АвторMинa (Нерегистриран)
Публикувано27.10.06 23:11

Ами и на мен ми се струва странно така категорично да се диагностицира астма въз основа само на прекараните бронхити (по 2 годишно през последните 2 години), и то при отлични резултати от теста със спирометъра, но в пулмологията на Александровска болница , където лежахме, лекарите бяха категорични. Именно понеже не съм убедена в диагнозата, не искам да го лекувам с кортикостероиди, за което настояваха още миналата година. Иначе никога не е "свирил" при физическо натоварване или в друг случай, освен след прекарано вирусно заболяване. Таткото ни обаче е имал астматичен бронхит като малък (не е лекуван, но през пубертета го е "израстнал") и може би това наклони везните при поставяне на диагнозата. Та си мислех, ако Сингюлер наистина има превантивно въздействие по отношение на астмата, евентуално да приема препоръката на лекарите да започнем един 3-4-месечен курс.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.