Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:38 13.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Хъм....нови  
Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано13.10.06 21:35

Аз да си питам знаещите мами.
Стефан му се появи обривче около устата. Първо си помислих, че е от пюре от телешко и % мляко на Хип. Споделих с Миленка. Спрях такъв вид месо.
После отшумя. След време пак се появи и пак отшумя.
Обрива е само около устата. разстройство няма. Изхожда се нормално. Скрива се и се появява обрива. Не се е разпространявал някъде другаде. Леко грапава е кожата, не го сърби според мен...но сте облизва и е мокър от слюнка.
От навършване на 1 годинка е на кухнята на ОЗИ. Много съм доволна от готвеното. Той си изяжда всичко. Кремовете десерти ги изяждам аз, ако сметна, че не са подходящи.
Абе знаете, че захраних късно...ама пусто майка му притеснителна. Педито каза, че обрива е от слюнката. Нали му никнат зъбки...Мажа с един немски крем.
Ако има алергия към нещо? Чак сега да се появява? Захранен е много внимателно....Успокойте ме, плс. Че на тая бялата нежна кожа на моя малък мъж...

Тема Re: Хъм....нови [re: нeмиpницa]  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано14.10.06 14:51

И според мен е от слюнката. На Калина периодично се появява нещо подобно, по брадичката повече, точно в момента й се лющи кожата направо :( Мажа с Тайс балсама, поне не пречи, а устните със зехтин. Може би ще й излизат кучешки зъбки, те са наред.
Правила ми е контактна реакция около устата от лапад, спанак, от суров морков и на бузите дори. Пролетта се обриваше дори и като я нахраня навън и не я измия с течаща вода... Явно са ни чувствителни дечковците.
Спокойно искам да кажа, нищо алергично :)))))

Калина - 27.05.2005 г.

Тема Re: Хъм....нови [re: elimax]  
Автор SilvitaМодератор (лежерна)
Публикувано14.10.06 15:07

И споредмен е от слюнката, щом досега не се е появило нищо друго. За всеки случай наблюдавай,като даваш това пюре или друго с телешко, но редовно и на Рая и става червена муцката от слюнки.

Автор mamika_anika ()
Публикувано14.10.06 15:09

И аз мисля, че от слюнката. Дано това се окаже.

Тема Re: Хъм.... [re: нeмиpницa]  
Автор tswete (Alex 25.04.04)
Публикувано16.10.06 09:51

И на мен ми изглежда от слюнката. Трябва да ти кажа, че имам опит с обрив около устата, който се появява от конкретна храна и бързо изчезва. Би трябвало алергичният обрив да е по-ясен. Като го видиш, усещаш, че не е нещо нормално - червен, релефен често... Моят син и сега - 2.5 г., понякога като го взема от яслата и не е добре измит след ядене, си има ситни грапави пъпчици, които си изчезват след измиване.
Явно така ще е с тия бели кожи

...

Тема Re: Хъм....нови [re: tswete]  
Авторнeмиpницa (Нерегистриран)
Публикувано16.10.06 21:55

Обрива изчезва след едно намазване с Бубхен кремчето за студ и вятър :)
Направо не мога да повярвам!

А го мазах с кремчета на д-р Тайс и едни немски лечебен "уж"...

Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано17.10.06 23:38

Значи е наистина просто много нежна кожичка
Нацункай го от нас!

Автор mamaradi (.)
Публикувано19.10.06 14:06

Използвате ли залагалка? При нас се получава от нея зачевяване и след време изчезва.

Тема Re: Хъм....нови [re: mamaradi]  
Авторнeмиpницa (Нерегистриран)
Публикувано20.10.06 23:22

Не, не ползвам биберон-залъгалка и чесалки.
Вече съм уверена, че е от слюнката и малко се успокоих.

Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано26.10.06 16:22

Слагай кремче особено сега зимата. Знаеш си ги тези неща, но аз да кажа.
Дано е добре вече човечето!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.