|
Тема
|
Дайте съвет
|
|
Автор |
nikola_mam (:)) |
Публикувано | 28.09.06 15:51 |
|
Здравейте мами,
отдавна не съм писала но чета редовно. Проблема ни е че имаме страшно суха и зачервена кожа на сгъвката на коленете и до момента на 1,8месеца не е минаволо с изключение когато съм ги мазала със стероид или с Елидел. Ужасно го сърби и при всеки удобен момент се чеше до кръв. Обличаме го двамата с баща му, той му държи ръцете докато аз го мажа с овлажняваш крем и го облека. Направо е кошмар . Кожната не дава да въведа никакви млечни продукти а и нямаме поставени ваксини. Сега сме на Ериус и Елидел от 8дена и подобрение няма. Просто се чудя при кого да отида и дали това е алергия или само АД и докога така.
Малко объркано стана, но дано сте ме разбрали
| |
|
Мноого неприятно :(
АД си е това, Калина си ги има точно описаните обриви на сгъвките на коленете от пролетта насам. Втора тубичка Елидел ползваме, но и с Елоком мажа когато стане трагично. И тя така се е разчесвала, направо се чудех как ще го съблека през лятото това дете, но с първите горещи дни позатихнаха обривите. Броени дни съм я виждала съвсем изчистена, но вече не се чеше поне, така че спокойно :) Мажа я всеки ден по два пъти там с Елидел, ако спра дори и един ден става зле...
Не го свързвам с никаква храна обаче, просто гаден дерматит - появява се когато си реши :( Почти всичко, което яде Калина, съм го въвела около и след годинката, а тя от тогава може да се каже че е по-добре откъм този обрив. И ваксини й сложиха, всички, без коклюш, но я подготвях хомеопатично!
Не знам какво да те посъветвам, просто вече спрях да набеждавам определени храни за виновни, защото иначе никога няма да прояде нормално детето ми. Спазвам правилото да давам нова храна, особено млечна, когато е почти изчистена :)
Не знам дали има смисъл и да водиш детето повече по лекари, ще отшуми с времето, търпение!
Успех!
Калина - 27.05.2005 г.
| |
|
Мен ме притеснява елидела и стероидите. Миналата есен 2месеца се мажехме с елидела 2пъти на ден и бяхме чисти и гладки, но като спрях пак цъфнахме, а той е забранен в доста европейски страни за деца под 2годинки, водил се канцерогенен и още не се знаели страничните му ефекти тъйкато е нов продукт на пазара. Другото е че като го мажа с тях, не мога да преценя доколко ни понася въвеждането на нови храни. А и това до три годинки да не опитвам да въвеждам нищо млечно направо ме разби. Но ако отида при Маринова ще каже захранвайте с Фризо1, ако при някой друг с някое ХА или с козе сирене и просто съм пред една голяма питанка. Но явно трябва да се реша но ми е много трудно.
| |
|
Опитах да спра да мажа Калина с Елидел, но пък точно в същия период направихме гаф с пюре с рибка. Съвсем малко се обрина, къзвам го, защото ми е правило впечатление и преди, че при проблемна храна и да мажа и да не мажа пак си се обрива. Затова не се притеснявам особено при въвеждането на нова храна дали няма да замаскирам някоя реакция с обрив!
Пък за това дето не се препоръчва за деца под две години - права си, и аз го знам, но по-добре с него отколкото с Елоком например :( И аз започвам да се чудя при кой дерматолог да я заведа, не може цял живот все да я мажа...
Според педито Елидел, редовно мазане с него, имало дълготраен ефект, аз лично не забелязвам такова нещо, ден два да не мажа и веднага изскачат първите червени точки.
Ако решиш да ходиш при някой лекар, моля те пиши тук, и аз се колебая доста.
Калина - 27.05.2005 г.
| |
Тема
|
Re: Дайте съвет
[re: nikola_mam]
|
|
Автор | Maмa-2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.06 15:02 |
|
Моят, докато беше на същата възраст, го третирах по следния начин:
взех едно шише с тъмно стъкло. Натъпках го с цветовете на жълт кантарион, а останалото празно място запълних с чист зехтин. Запуших бутилката и я оставих на тъмно 1 месец. За това време извлекът в бутилката стана червен. С тази червена мазнина започнах да мажа гънките около крачетата, на вратлето, изобщо там, където може да се очаква претриване. И се сбогувахме с проблема! Мазахме се докато детето не порастна дотолкова, че вече да няма гънки.
Междъ другото, тази течност помага и за избягване на ранички при залежаване на стари хора.
| |
|
|
|
|