Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:36 17.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема кой какво ще хапва днеснови  
Автор vaniata (непознат)
Публикувано13.09.06 07:41

здравейте,мами.тяй като вече се чудя какво да готвя на моята щерка,ми дойде на акъла,че можем,както в БГ-МАМА,да пишем какво ядат нашите деца всеки ден.знам,4е всяко дете понася различна храна,но все пак поже да си "откраднем"някоя и друга идея.какво ще кажете?

Тема Re: кой какво ще хапва днеснови [re: vaniata]  
Автор mamika_anika (~)
Публикувано13.09.06 10:23

Ние днес сме на зеленчукова супа /много гъста/ - лук, моркови, зелена чушка, картофи, домати, фиде, зехтин, целина-листа, магданоз, застройка от жълтък и лимонов сок /ври 20 мин. застройката!, няколко пъти само сме пробвали жълтък до сега/, сол и вода /естествено/. Държа да подчертая, че всичко е домашно /зеленчуците и яйцето де/. Ако нямаше застройка щях да сложа сирене.
Сутринта закуси малко овесени ядки с пеп+1 настърган морков.
Сл. обяд най вероятно ще пие мляко /пеп/+плод.
За довечера - нямам идея все още... мислех си за броколи с нещо, но още не съм решила...

Автор elimax (оптимист :))
Публикувано13.09.06 15:46

За закуска овесени ядки и просо с ябълка и мляко. За обяд зеленчуци на фурна - тиквичка, кафяв ориз, чушка, домат, морков и копър - и малко жълтък, за втори път давам. По принцип днес трябваше да обядва месно пюре, но въвеждам жълтък и малко объркахме седмичното меню :) Следобяд ще хапва пшеничен кус-кус с някакъв плод, още не съм решила какъв. Вечерята е само мляко, така си е свикнала от съвсем бебе.

Калина - 27.05.2005 г.

Тема Re: кой какво ще хапва днеснови [re: mamika_anika]  
Автор SilvitaМодератор (лежерна)
Публикувано13.09.06 15:50

- 200 гр фризо 3 на събуждане
- Попара със сирене и захар за закуска (все това от около 1 год)
- Пюре готово на обяд

от асортимента на Несле, Хип, Бебевита + плодово пюре
- Каша или вафла (ша утрепам майка ми, храни я с вафли Боровец от седмица, засега без проблем, чук-чук) + половин банан или плодово пюре
- супичка бистра от зеленчуци и месо/половин пюре + парче кашкавал и филе (това от около месец) или пържени картофи със сирене, ако сме навън
- 200 гр фризо 3 на заспиване (или 240 с малко каша вътре, ако не е вечеряла

Тема Re: кой какво ще хапва днеснови [re: elimax]  
Автор NikiR ((близнаците))
Публикувано13.09.06 16:15

Нашето меню днес е следното:

Закуска - попара с ароматен чай от ябълки и канела, сиренце и черно сухарче + 150-200 гр. сок

Обяд - домашното зеленчуково пюре на мама ( картофче, морковче, спанак, пащърнак, лук, магданоз + 2 м.л. "изомил 2") + 150-200 гр. пресни плодове (ябълка, праскова и банан, леко пасирани)

Следобед - парче домашен тутманик ( много е лесен и вкусен, ако някой иска ще му дам рецептата) + 150 гр. пъпеш

Вечеря - вкусната пилешка супичка на тати с едно черно сухарче

Лека нощ - 210 гр. Фризопеп

Автор vaniata (непознат)
Публикувано14.09.06 06:51

ябълкова каша(ХУМАНА)-за закуска
картофник(не иска да яде никакви пюренца-които аз правя)-обяд
грис с банан или печена ябълка-следобедна закуска
сандвич със соев кашкавал и маргарин-вечеря
прегомин с 2 натрошени бисквити за лека нощ

Автор vaniata (непознат)
Публикувано14.09.06 06:52

NIKI R-дай насам тази рецепта за домашен тутманик
благодаря предварително

Автор mamika_anika (~)
Публикувано14.09.06 09:16

Закуска - безмлечна овесена каша с горски плодове на Беби Колинска, приготвена с пеп.
10:00 - сок от ананас /пасиран плод с вода/.
Обяд - нещо като мусака, но без заливка, салата домати и краставици с магданоз, калиева сол и лимонов сок.
Сл. закуска - бисквитена торта /правя я с ХА НАН - става супер, новият ХА НАН е много вкусен, формулата е подобрена/.
Вечеря - настърган морков и варено пиле накълцано на ситно - обожава тази комбинация. Фризопеп преди лягане 230 мл /вечер давам мляко когато вечерята не е много калорична или изобщо не е вечеряла, но тогава добавям и малко каша вътре; вечеря 2 часа преди да си легне, тоест м/у яденето и млякото има поне 2 часа интервал, иначе я боли корем/.

Публикувано14.09.06 13:44

Закуска - попара от сухар от бял хляб, обезсолено краве сирене, мъничко кафява захар, малко краве масло - и такова прояде госпожицата!!!!! - и вода разбира се :)
Междинна закуска - диня
Обяд - готово пюре Броколи с ориз + карфиол на фурна, със зехтин и мъничко сол + 1/3 жълтък + 2 м.л. Фризолак 1, хубаво объркано всичко това
Следобедна закуска - ще папка сварена елда с плод и мляко, най-вероятно ябълка и синя слива ще прибавя
Вечеря - 200-215 мл мляко, пие чисто такова, категорично отказва с каша вътре...

Калина - 27.05.2005 г.

Тема Re: кой какво ще хапва днес [re: mamika_anika]  
Публикувано14.09.06 13:53

Ани, искам да те попитам няколко неща:
1. Ананас - какъв даваш, суров ли или от тия в консервите? Иска ми се като наближи зимата да пробвам Калина с банан и някой тропически плод, но се колебая какъв да бъде.
2. Лимоновият сок кога го въведе? Имала ли е Вяра проблем с цитрусите въобще? Аз съм давала киви на Калина заради запека преди време и се обрина :(
3. Как я правиш тази бисквитена торта? Звучи вкусно:)
4. Пилето - ако е купено, замразено или охладено вземаш?

Калина - 27.05.2005 г.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.