Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:50 16.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Дали е от киселото мляко???  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано03.07.06 11:09

Е този път проблемът е разстройство, в някакъв странен за мен вид! Откакто това дете яде твърда храна има или запек или е на границата да е запечена, направо не знам сега с какво да я храня!!! От началото на юни яде краве сирене, никакви проблеми, пие Фризолак 1 вече от доста време, в средата на юни й сложиха ваксина ДТ, пак никакви грижи... Новото е, че миналия понеделник дадох малко кисело мляко, във вторник повторих, в сряда пропуснах и като се почна едно акане... Ще бъда описателна: не е рядко, но ака по 4-6 пъти на ден, такова чудо никога не е било! Само в събота си беше веднъж и нормално, и после пак. Днес и едни сополи гледам :( Не съм давала кисело мляко от тогава, от днес спрях и сиренето, защото ми направи впечатление, че си изкарва детето направо бели парчета. Какво да я правя? В най-горещите дни като й спрях плодовите сокове тя отказа да пие течности, вода все още не желае :( Хвана ме страх да не се обезводни, да не е някакъв вирус, но няма температура, жизнена е – а бе кипи си от енергия. Избиха две зъбчета за последната седмица, но покрай предните 4 освен че беше кисела нямахме други грижи! Мислех да мине на Фризопеп за малко, но като си спомня какъв ужас беше ноември от това мляко – спря да повръща, но цял месец имаше разстройство, докато я захраних, и тогава запек. Ясно ми е, че не е нормално или да е разхлабена, или да е запечена, но какво да направя? При Маринова не виждам смисъл да ходим отново, и без това прегледът е 3-4 минути, да търся ли друг гастроентеролог, кой, на частно ли да отидем, че да ни обърнат внимание? Просто ми се реве вече, на 13 месеца е и няма още 8 килограма :( Като гледам количествата на изаканото се чудя дали въобще усвоява нещо от храната... Дайте съвет моля ви!!! Затова не дойдохме и вчера, малката “посерка” сега е само на разходки около блока...

Ели

П.П. Сега й давам да пие домашен компот от дренки, нали не е проблем?

Калина - 27.05.2005 г.

Тема Re: Дали е от киселото мляко??? [re: elimax]  
Автор Finch! (Retry)
Публикувано03.07.06 12:37

Аз се притесних преди няколко дена, че Калоян се разстрои по същия начин и го свързах с портокалов сок и Зрънчо, но след това се оказа, че все пак си е грипа. Първо разстройството, сополи, гърло, температура и край... Сега да мине една седмица и смятам да пробвам пак със сока, за да го елиминирам като вероятност, за което съм повече от сигурна. Бих те посъветвала да не я натоварваш да яде, освен това, което тя иска. Давай й нормализираща храна или комбинация от затягащи и разпускащи. Цяла седмица ние караме на диня, препечен хляб и сирене. Понякога приемаше да хапне и малко саламче или маслини и краставици, но в жегите изобщо не беше навит да се храни. Ей го снощи си яде без никакви уговорки... Днес си поиска сам попарата и си я изяде, а до вчера казваше, че не обича и буташе всичко... Задръж малко с млякото и после пробвай пак.

Тема Re: Дали е от киселото мляко??? [re: Finch!]  
Публикувано03.07.06 12:52

Ами тя си има апетит, само дето изаква всичко изядено. Дори и по време на жегите не спря да хапва. Току-що говорих с педито й - според нея си е реакция от киселото мляко, явно е било истинско :((( То човек вече и добри продукти да не дава... Съветът й е да давам лечебната храна на Милупа, Ентерол и някакви прахчета Хидросек, ако правилно съм я разбрала. НО в тази лечебна храна прочетох в една моя книга, че има млечен белтък, има и банан на прах - да давам ли??? Направо съм изненадана. А Калина се е обривала от Ентерол, сега се сетих, давала съм Смекта вместо него. Каза също да спра всичко млечно, но това дали и Фризото 1 означава? Аз ще й звънна за уточнение разбира се, но искам съвет и тук във форума, тук всички са препатили... Иначе и аз си помислих, че е добра идея да давам ориз и моркови, но с това мляко съвсем се обърках.
Между другото преди 10-ина дни й правиха изследвания на кръв и урина, тия за едната годинка. Всичко си е ОК, само дето има завишени кетони в урината. Попрочетох по въпроса - това се получава при деца, които повръщат - тя вече не повръща! - и при деца на диета с твърде много протеини или с твърде малко въглехидрати. Дали не бъркам нещо и с диетата и от там да е проблема??? И как да разбера кое й куца в храненето? Спрях сиренето днес и нямаше бели парчета в акото, но пък пие мляко само вечер и денем няколко лъжички слагам в яденетата. Каши не яде, от скоро върнах царевичната на Фризо.
Съжалявам, че стана толкова объркано, просто пиша каквото се сетя!
Отиваме към банята... пак... :(((
Ели

Калина - 27.05.2005 г.

Автор mamika_anika (~)
Публикувано03.07.06 13:47

Хидрасек е много, много добра идея! От Ентерол и Вяра дрище /особено сашетата/. Ентеросан "основен" пробвала ли си? - много го обичам напоследък. Само не оставяй детенце на разни гладни-полугладни диети - често това протрахира диариите при деца. Ориз на Хип? Орс 200 на Хип? - не съм им рекламно лице
Щом не си давала банан лечебната Хумана отпада /според мен/. Печена ябълка, картофи с моркови и пиле/пуйка или супа. В краен случай /липса на подобрение/ спри млякото за 1-2 дни. Пиши как сте.

И да нацелуваш Калина!

Редактирано от mamika_anika на 03.07.06 13:48.

Автор nikola_mam (:))
Публикувано03.07.06 14:14

Може да е вирус. Ние миналата седмица цели 6дена дрискахме. Почти всички деца около нас го изкараха, ние бяхме тежък случай с темпъратура и повръщане, а някой деца само разтройсто. Единствено с кеф си пиеше фризопепа, но от него забелязах че след 1час сме ги свършили и го спрях за 2дена после му давах около 150гр на ден. Взех му ориз с рожкови на Нестле и чист ориз на Блевит. Търсих ориза на ХИП, но не открих. Давах му пюре от шипки и солети, но се опъпчи и му спрях солетите. По-добрия вариант е да е вирус, изчакай да му мине и му дай първо сиренето и после киселото мляко и ще си съвсем сигурна. Стискам палци да е първото.

Тема Re: Дали е от киселото мляко???нови [re: elimax]  
Автор Finch! (Retry)
Публикувано03.07.06 15:30

Не бих бързала със заключенията. Принципно следвам съвета на Маринова - разболее ли се, ограничавам млякото (Фризо1,2,3) и спирам всичко останало млечно, има ли съмнения за непоносимост към храна същото. Като се оправи и мине около седмица пробвам с малко от храната, която съм набедила за евентуален виновник, ако мине, значи е било вирус, ако не, значи спирам въпросната храна и опитите с нея поне за 4-5 месеца, най-добре 6.
На фона на това, не бих давала никакви лекарства, още повече ентерол щом сте правили реакция към него. Остави стомахчето и червата да се прочистят. Ориз и препечен хляб, моркови и печени ябълки, варени картофи с малко сол и много течности (по-горе забравих да кажа, че дренките не пречат).
Съдейки по себе си и други наблюдения върху Калоян, когато е хранително и не натоварвам стомаха, максимума разстройство е 2 дена. Когато в рамките на 24 часа няма никакво подобрение се съмнявам във вирусите...

Тема Re: Дали е от киселото мляко???нови [re: Finch!]  
Публикувано03.07.06 22:47

Следобяд давах оризова каша на Блевит, такава си имам на склад :) И дренките от компота, пасирани, без мляко. Тази вечер пи Фризопеп, мисля и утре да давам Фризопеп, дано да не я разхлаби само. Два пъти успях да пробутам от прахчетата Хидросек, и Орс 200 на Хип, и поне вечерта беше без акане. Хмм, а някакъв плод мога ли въобще да давам, да не я запека пък от толкова усилия? Боровинки? Действат затягащо. И още един глупав въпрос – как се пече ябълка?
Купих лечебната храна на Милупа, но определено няма да й давам! Въобще не е за алергични деца :(
След евентуално оправяне тия дни, това ли е правилния ред на храните, които ще й върна – Фризолак 1, краве сирене, може би кисело мляко? И още нещо, кога мога да започна да заменям Фризолака с двойка? И дали е по-безобиден от киселото мляко?
Благодаря ви момичета за подкрепата, ще пиша как е Калина, и дано избие тоя зъб, че ми се взе здравето...
Ели

Калина - 27.05.2005 г.

Тема Re: Дали е от киселото мляко???нови [re: elimax]  
Автор mamika_anika (~)
Публикувано04.07.06 08:51

Поздравления за чистата вечер.

1. Ябълка се пече като се махне дръжката, на нейно място се сложи малко за хар /в "кладенчето"/ и хоп - във фурната /под 200 градуса/ - това е класическата рецепта. В случая обаче захарта отпада. Ако трябва да съм до край откровена никога не съм засичала време за печене

, готова е когато е съвсем мека на пипане /не с пръст - пари!, малко понацепена и спре да "съска" - абе пробвай, все ще се справиш.

2. Реда на въвеждане на млечните - сирене, Фризо 1, кисело мляко /ако няма проблеми с к. мляко то е след сиренето/.

3. Колко време на Фризо1 - и аз търся верния отговор.

Целувки на Кали.

Тема Re: Дали е от киселото мляко??? [re: mamika_anika]  
Автор Finch! (Retry)
Публикувано04.07.06 09:10

Аз държах два месеца на Фризо 1 и след това пробвах постепенно да заменя с Фризо 3, нямах никакви грижи. След това включих сиренето и едва няколко месеца по-късно премина киселото мляко. Калоян обаче беше над 3 години, за това можете да пробвате с Фризо 2 и чак след това 3-ката...

Тема Re: Дали е от киселото мляко??? [re: Finch!]  
Автор Silvita (лежерна)
Публикувано04.07.06 10:59

Аз минах направо от Фризо 1 на 3, но след като се уверих 6 и повече месеца

че всичко е ОК с него и после рязко прояде повечето млечни, но кисело мляко още не съм давала. Според Маринова има опасност млякото да е не е "истинско" и прочие и ме съветва да си давам само Фризо 3.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.