|
Тема
|
неблагородни метали
|
|
Автор |
kukumi (търсеща) |
Публикувано | 06.06.06 16:49 |
|
Здравейте
бих искала да ви помоля за съвет за някакво ефикасно мазило при алергия към различни метали (изключвам сребро и злато).
Сестра ми получава обрив по кожата на местата, които са били в контакт с подобни продукти. Вече не си позволява да слага такива бижута, но започна да се изрива от копчетата на дънките, които от вътрешната страна както се сещате са оголени. Ако ципа не е защитен с плат и от него се получават пъпчици. Живее в чужбина и там лекарка не искала да й предпише нищо, а й е препоръчала просто да не носи дрехи с такива метали. Тя внимава, но все пак понякога се получават и фалове. Преди време се е мазала с Abricort и й се отразило добре. Мисля да й изпратя пак, но все пак реших да ви попитам - знаете ли нещо подобно, което може да помогне при обрив от неблагородни метали?
Благодаря!
| |
Тема
|
Re: неблагородни метали
[re: kukumi]
|
|
Автор |
pre.sto (gazirana) |
Публикувано | 06.06.06 17:51 |
|
Az imam takava alergija,no ne silno izrazena kato pri sestra ti.Az se mazah s razni mazila,no te samo vremenno oblek4avat,a ne lekuvat.Ime ne moga da ti kaja,za6toto ve4e ne si spomnjam lekarstvoto.
Az ne jiveja v Bg-mojat lekar tuk mi preporq4a da nanasjam edin silikonov krem,kojto za6titava kojata pri dopir s metali.Ime pak ne moga da ti kaja,no predpolagam,4e ako sestra ti popita svoja lekar toj moje da i nazove ime i lekarstvo.
Samo 4e i az da dobavja,4e naj-dobroto re6enie e izbjagvane na kontakt s metalite.
| |
Тема
|
[re: kukumi]
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 08.06.06 21:51 |
|
При мен беше много силно в един период (после отшумя) и нищо освен избягване на металите не помагаше.
| |
Тема
|
[re: Millena]
|
|
Автор | aaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.06.06 08:27 |
|
Здравей,
аз имам такава алергия, и мойта алерголожка ми каза да мажа всички метални части които се допират до тялото вкл. часовника с безцветен лак от вътрешната страна. Тя си беше намазала часовника и каза че от тогава няма проблем.
Лично аз още не съм пробвала.
Но никога не се знае какво помага .
Успех.
| |
Тема
|
[re: pre.sto]
|
|
Автор |
siropino (антифашист) |