|
|
|
Тема
|
да слагаме ли противоменингитна ваксина
|
|
| Автор |
zlatkap (зверчето) |
| Публикувано | 28.03.06 22:05 |
|
|
момичета, кажете ми да слагаме ли противоменингитна ваксина на моята бебка която на 2 април ще навърши 1 година? нашата педи каза че се слагала на годинка.
моята дарина е с атопичен дерматит и сега сме почти добре /с изкл на няколко червенини и 1-2 лишея/ дали няма да се провокира отново АД
Вие какво ще кажете
| |
|
Тема
|
Re: да слагаме ли противоменингитна ваксина
[re: zlatkap]
|
|
| Автор |
лю () |
| Публикувано | 30.03.06 16:48 |
|
|
Нямам какво много да кажа. НО точно това е и моето питане. Бебока вече е на 13 месеца и имаше АД. В момента е ОК и мислех дори да се разминем с ваксината, но педито казва, че е задължително. Както и да е, май не съм готова да действам по втория начин в това отношение, въпреки че тук някъде се обяснава точно как става. По този повод пуснах тема при майките: как подготвяте мъничетата за ваксина? Потърси я, може нещо да ти хареса. Аз лично мисля да се свържа с хомеопат, който да даде нещо предварително, за да се понесе по-леко ваксината, но иначе май отлагам колкото се може повече.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
queenmabb (shopaholic) |
| Публикувано | 30.03.06 21:13 |
|
|
И аз се чудех, включително и за АктХиб - инактивирано ДТК+противохепатитна май беше, но Маринова, която следеше Стела, каза "ние не слагаме задължителните (визирайки коклюша), вие искате да слагате пожелателните". Като цяло мнението й беше, че биха могли да навредят. И като се има предвид, че Стела се изрина по цялото тяло от Тримовакса, аз няма да й слагам никакви ваксини извън задължителните, а както е тръгнало ще си останем и без коклюш.
| |
|
Тема
|
[re: queenmabb]
|
|
| Автор |
Teди (блейка) |
| Публикувано | 31.03.06 09:01 |
|
|
Чудех се дали да се включвам в темата...
Нашата педитърка е против слагането на тази ваксина. Два пъти ми е обяснявала защо, ама не мога да ви преразкажа Идеята е, че няма смисъл от ваксината, проблемът не е в поносимостта.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
zlatkap (зверчето) |
| Публикувано | 03.04.06 12:42 |
|
|
благодаря за отговорите
| |
|
|
|
И честит Рожден Ден на госпожицата /според лентичката/!
Да бъде здрава и засмяна!
| |
|
Тема
|
[re: mamika_anika]
|
|
| Автор |
zlatkap (зверчето) |
| Публикувано | 03.04.06 20:07 |
|
|
благодаря, благодаря
той й беше вчера, но ние още сме в еуфория, та и днес продължаваме да празнуваме
| |
|
|
|
|