|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
благодаря ти, че си го постнала.за първи път съм в клуба и пиша... Разбирам , че Явно е по-добре да пиша на кирилица
Но незнаех , а и пиша ужасно бавно на кирилица, но ще гледам да се справя :)Редактирано от *Green* на 27.01.06 23:34.
| |
|
Както ми каза д-р Мустаков ,Кравето масло още преди да започнем захранването му го давах обезбелтъчено т.е. преварено на вода баня и с отделяне на пяната .С обезбелтъченото масло нямаме никакви проблеми, но според доктора захранването трябва да започнем с натурално-необработено краве масло ....после по схема са :
1. кози млечни продукти -сирене,мляко
2.овчи ,
3.краве.
... но алергията се проявява още на първото- краве масло :(
| |
Тема
|
Re: masloto
[re: *Green*]
|
|
Автор |
Teди (недоспала) |
Публикувано | 28.01.06 09:50 |
|
Аз бих пропуснала маслото в този случай и бих минала на следващия продукт, т.е. на козето сирене. Ако нямаш домашно, търси по магазините сиренце на мандра Маджаров, тук всички сме много доволни от него.
Пиши как върви 
| |
Тема
|
[re: Teди]
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 28.01.06 13:50 |
|
Напълно съм съгласна с Теди, може би детето просто реагира и на малките следи от кравешки белтък. Опитай с нещо малко козе и ако и тогава реагира, дай почивка с млечните от 2-3 месеца. Не се притеснявай, нямаме бърза работа с въвеждането на тези храни. Тук вярваме, че 1-2-3 години диета, внимание и пазене е нищо спрямо целият живот на детето ти напред. При адекватна профилактика малко от алергиите остават в късна възраст. За съжаление го има и това, но по-добре е да вярваш, че ще сте в процента на тези, които го оставят в миналото.
| |
Тема
|
Re: Zahranvaneto...
|
|
Автор |
Finch! (Retry) |
Публикувано | 28.01.06 14:01 |
|
Ами Маринова наистина успя да ме убеди, че така е най-правилно... Според нея в овчето и козето мляко, съответно продукти се съдържат почти същите белтъци като в кравето мляко, но най-вече казеина си е казеин. При адаптираните млека, особено тези от 0 до 6 месеца формулата е най-балансирана и съобразена да е по-лесно приемана от бебенцата. Калоян според тестовете, които правихме и не са 100% знаете, беше дал все пак най-голяма реакция към казеин и така и не посмях да пробвам с нещо друго. Не знам на мен ми е логично да е първо адаптирано мляко за бебчовци, после да е формулата за по-големи дечица и след това вече всички останали млечни произведения. Сиренето и кашкавала имат едно и също съдържание и само консистенцията им била различна... Не виждам логика ако си ял вече кисело мляко без проблем защо ще даваш ХА? Наистина обикновеното прясно мляко е най-тежкото и трудно приемано и за това остава последно...
| |
Тема
|
[re: Finch!]
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 28.01.06 14:11 |
|
Казейна го има и в киселото мляко, но някак е под друга форма и се приема много по-лесно. В сиренето и кашкавала също минава в друг вид. Не съм специалист, но това е, което съм чела. А козите и донякъде овчите белтъци са по-близки до тези в кърмата, затова са по-лесно приемани. Според това, което аз знам. И според опита ми с Вики. Вече писах в една друга тема днес, а и мисля, че знаеш, че той реагира към НАН ХА на 1 г и 6 м, когато вече хапваше по малко други млечни неща. Доста по-късно успя да прояде АМ1, а АМ2 все още не може, въпреки, че останалите млечни ги яде почти на корем. Така че при мен тази верига тотално се къса. Но както много пъти сме казвали, нещата са много, ама мног индивидуални. Затова никой от нас не може и не бива да е краен, когато твърди и препоръчва нещо. Затова аз ЛИЧНО се изприщвам като чуя "аз давах и нищо му няма".
Извинявай, Финчи, нещо ми е докривяло малко днес и май си го изкарах при теб.
Не е към теб, сигурна съм, че знаеш
| |
Тема
|
[re: Millena]
|
|
Автор |
Finch! (Retry) |
Публикувано | 28.01.06 14:21 |
|
А, не, знам, спокойно. Дано ти се оправи бързо настроението и да не е нещо сериозно.
Мисля, че съм казвала и друг път, че като не приеме нещо, то се спира за около 6 месеца, а през това време се пробва с нещо друго... Всичко е много индивидуално и е нужно много търпение. Няма да се обърка нищо ако се резместят нещата в поредицата, но просто ми беше логично и за това го приех по този начин и спрях да мисля, даденост и толкова, защото наистина бях страшно изморена...
| |
Тема
|
[re: Finch!]
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 28.01.06 15:07 |
|
Разбираемо е напълно. Просто колкото хора и лекари - толкова мнения и схеми. Във всяка има логика, всяка работи при едни и се дъни при други. Хубаво е всички да съзнаваме това, когато даваме съвети.
Ще ми мине, споко, винаги ми минава. В момента, в който не успее ще го разберете с тема от сорта "избор на нов модератор"
| |
|
Благодаря ви много за мненията които написахте по тематал.За ваксината определено ме успокоихте.
А за захранването и на мен ми мина през ума да прескоча кравето масло и да мина направо на козе сирене, но някакси непосмях след като нямах подкрепата на доктора.Мислех си ,че продуктите са наредени както са в хранителната верига и небива да се нарушава реда. Аз не намерих нинаква литература на български по въпроса за АБКМ ,а докторите нямат достатъчно време ,за да ни обяснят подробно съображенията си поради които назначават една или друга формула... но вашите мнения ми дават куража да опитам и малко по-различно.
смятам да изчакам още седмица и да опитам с козето сирене.И дано потръгне. ако има реакция ще изчакам вече по-дълго 4 или 6 месеца.
/ сега тук открих този полезен линк на ТЕДИ
http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html /
Ще ви пиша пак как вървят нещата.Още веднъж много ви благодаря
Поздрави
Green
Редактирано от *Green* на 31.01.06 00:23.
| |
Тема
|
|
|
Автор | мaмичka (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.06 22:26 |
|
Момичета, много ви моля да дадете някакви координати на мандра Маджаров - някакъв телефон или адрес от опаковката. В Казанлък никъде не ги зареждат, но една верига магазини /СБА/ обещаха да го направят, ако им дам тел. или адрес.
Предварително благодаря.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|