Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:32 16.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Тема Въпрос и от мен за обрив?нови  
Автор irka (Дени и Лъчи)
Публикувано20.01.06 14:30

Здравейте!

Имам едно въпросче относно обрив, който се появи по крачетата на Деничка! Тя е на 2г.1м. От около месец по крачетата й отзад се появи обрив от ситни червени пъпчици. В началото беше само под дупето и то само няколко пъпчици, но постепенно се разпростряха и по двете крачета отзад и доста почнаха да я сърбят. Будеше се нощем и плачеше, че я сърбят. Педито ни предположи, че е от препаратите за дизенфекция в яслата. Ние купихме нови гърнета за яслата които Дени да ползва и я мазахме с Певизон. Дени си стоя в нас около 2 седмици по празниците и вследствие на Певизона пъпките започнаха да завехват. След Нова Година пак тръгна на ясла и забелязах, че пъпчиците пак почнаха да се появяват. Сега са по вътрешната страна на крачетата и пак се появиха отзад на крачетата. Засега не я сърбят явно защото не я забелязвам да се почесва, но аз се притеснявам, че скоро пак ще започне и ща не ща пак ще трябва да я мажа с Певизона!

Преди седмица пък имаше вирусче с разстройство и от него се подсече и по дупето, та сега цялата е изрината и немога да разбера от какво!

На друго място по тялото няма пъпчици поне засега!

Тя яде вече всичко и не ми се вярва да е от храна, но знам ли? Покрай празниците похапна доста сладки неща - торти, шоколади и какво ли още не подарени от нашите роднини, които въпреки моите забележки да не дават такива неща непрекъснато й ги бутаха в ръцете и се радваха как добре си хапвала

Та ако някой има идея от какво може да е, на какъв лекар да я заведа, как да разбера от какво се изрива и изобщо всичко което ви идва на ум "казвайте"! Много ще съм благодарна на всички!

И За Бога напишете нещо за тези кортикостероиди - какво представляват и защо не е хубаво да се прилагат? Четох, четох и нищо неразбрах!

Тема Re: Въпрос и от мен за обрив?нови [re: irka]  
Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано20.01.06 22:06

Вероятно наистина има нещо в препаратите за дезинфекция, както описваш мястото и факта, че се изрива като е там... Можеш ли да ги попиташ какво позлват?
Иначе за обрива, щом е имало ентеровирус ясно, че стомашната лигавица е по-чувствителна и пропусклива към алергени, като добавиш яденето на повече шоколади и прочие... Педиатъра й какво казва? Ако не реагира адекватно е най-добре да я заведеш на алерголог или кожен лекар. И ако можеш да попиташ в градината.

А кортикостероидите имат доста странични ефекти особено при дълга употреба. Същото е положението с кортизоновите препарати. Затова и двете гледаме да ги даваме ограничено като количество и време, но когато се налага... Иначе действието им е силно и помагат много, когато се наложи.

Тема Re: Въпрос и от мен за обрив?нови [re: Millena]  
Автор irka (Дени и Лъчи)
Публикувано23.01.06 17:54

Благодаря ти за отговора!

Ами нашето педи, нищо не казва! Като й казах, че обривчето пак се появи и си стои тя само каза "Ами така е те трудно минават!" и това е! По принцип съм много доволна от нея и оплаквания нямам, но май като се опре до алергии си е малко от "старата школа" така да се каже, и много, много не ги взима навътре нещата. А аз нещо съм се пиртеснила и така не ми се иска да водя детенце на алерголог ...
Чета ви често в клуба и винаги много съм внимавала със захранването на Дени, сега и на Лъчезара и нещо съм се наплашила от тези алерголози!
А дали е възможно да е от храна? Аз си мисля, че ако е от храна щеше да има и по други части на тялото не само по крачетата, така че все пак се надявам да е нещо контактно!
А с какво мога да я мажа и да я облекча без да е кортикостероид!

И как да разбера кои мазила са кортикостероид? Четох листовката на Певизона, но вътре не пише нищо.

Ох, много съм зле с лекарствата, извинявам се за тъпите въпроси!

Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано23.01.06 18:11

Ох,току-що писах,писах и то се бъгна нещо.Та,накратко!Привет!Радвам се да те мерна!
Дали има кортикостероид ще се ориентираш по това дали пише да не се употребява повече от 10 дена. Тази зима и на Влади му излязаха някакви червени петна отзад по краката и дупето.Чешеше се доста и кожата му беше една такава суха.Изписаха му 2 кремчета от "онези".А,аз нали съм върл противник.....не го мазах.Мажех го само с бебешко олио и Nachtkerzen на д-р Тайс.Ами, минаха му.
Така и не разбрах от какво бяха,.Може би комбинация от студа-(суха кожа) и храна някаква по- дразнеща.
Пробвай,ако искаш-поне е безвреден крема и може да се ползва безкрайно
Поздрави,Много са ти сладки сладурките!

Кати-14.01.04

Автор TeдиМодератор (недоспала)
Публикувано23.01.06 19:14

Малко вероятно е да е от храна, аз също съм за контактни обриви.

Нас от градината специално ни предупредиха да не обличаме на децата нови дрешки, защото оставали избелели петна по панталонките от миещия препарат. Не съм питала с какво мият, но представи си какво може да стане на кожата, щом дрехите избеляват
Вземете си Нахткерцен балсам, със сигурност няма да навреди!

Целувки

Тема Re: Въпрос и от мен за обрив?нови [re: Bakerita]  
Автор irka (Дени и Лъчи)
Публикувано24.01.06 00:34

Здрасти!
Много се радвам да те "видя"! Отдавна не съм попадала на теб а тази вечер точно разглеждах едни стари снимки от срещата ни в Южния парк и си мислех, как бързо лети времето. Честит 2ри Р.Д. на Кати макар и с 9 дни закъснение! Много щастие, радост и усмивки!

И на Дени кожата беше станала доста суха по крачетата. Аз и затова почнах да я мажа след като спрях Певизона със млякото й за тяло, с което си я мажа от бебе, сутрин и вечер и имаше подобрение. Кожичката й пак си стана мекичка, но след известно време пак се появиха тези пъпчици. Сега пак я мажа с млякото. Кожата не е така суха, но пъпчиците стоят. Ще опитам с това което си дала, дано да има резултат!

Благодаря ти!

Тема Re: Въпрос и от мен за обрив?нови [re: Teди]  
Автор irka (Дени и Лъчи)
Публикувано25.01.06 11:58

Здравей Теди!

На нас ни казаха от яслата, че ги миели хубаво гърнетата, после ги бършели, но понеже били старички и може да оставало някъде нещо и от това да е. Та ние и затова купихме няколко гърнета и ги занесахме в яслата с молба Дени да ползва някое от новите! Засега пъпчиците стоят, но като че ли започнаха да позавехват. Поне със сигурност не стават повече за момента!

Кремчето ще го взема при първа възможност! Благодаря ти!

Ох, ама се опитвам от 2 дни да пусна мнение и не се получава нещо!

Поздрави и целувки и от нас!

Автор TeдиМодератор (недоспала)
Публикувано25.01.06 13:24

Ако обривчето завяхва, Нахткерцен балсам ще свърши добра работа за овлажняване на кожата (води се за невродермити и много суха кожа). Скъпичко е (около 11 лв), но е много икономично.
Дано се оправите бързо!

Целувки за малките принцеси... ще крадем едната, да знаеш

Тема Re: Въпрос и от мен за обрив? [re: irka]  
Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано26.01.06 15:51

Уф, и аз не успях да се "включа" тези дни
Благодаря за пожеланията!Наистина много бързо лети времето....Ето и вие пораснахте,станахте каки....
И аз като се присетя за първото Катино лято и ми става едно мило,мило...Хайде да се постопли ,че да си организираме една среща на нашата "чета"
Поздрави и целувки на малките принцеси.Да те слушат и радват!

Кати-14.01.04

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.