Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:20 23.11.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Този път ще се похвалимнови  
Автор TeдиМодератор (недоспала)
Публикувано24.11.05 17:23

Момичета, два месеца ми отне да събера смелост да напиша - Оги пие прясно мляко.
Все още не яде ядки, цитрусови, мъхести и горски плодове, но се надявам и това да е временно.

Искам да използвам случая да благодаря от сърце на Миллена, Анчето и Финч, които първи ми подадоха ръка! Благодаря на Мамма, която ми показа клуб Бъдещи майки! Благодаря на всички, които се включиха по-късно и не спряха да ме подкрепят!
Много пъти ми е идвало да захвърля всичко, но вие ми помагахте да намеря още сила в себе си и въпреки неидващите резултати продължавах напред. Научихте ме да бъда упорита, да не се предавам и да вярвам, че всичко ще бъде наред!
Миленче, от сърце ти благодаря за търпението, с което отговаряше на безкрайните ми бележки с въпроси и тормоза по кю-то!

На всички пожелавам да имат силата и упоритостта да продължават борбата с АБКМ! Пожелавам ви от сърце дечицата ви да хапват спокойно каквото си поискат без на вас да ви се изправят косите
Има светлина в края на тунела. Всички можем да я видим, нужно е само малко повече търпение!
Един ден ще се съберем в някоя сладкарница и ще похапнем дружно торта, нали

Тема Re: Този път ще се похвалимнови [re: Teди]  
Автор tswete (usmihnato)
Публикувано24.11.05 19:35

С нетърпение отварях постинга ти! Радвам се за Оги, за теб също, въобще за цялото семейство!!! И мн се радвам, че на гърба си си установила за светлинката в тунела, дано с малката вс да е наред и да влизаш тук само за напътствия.
Имам и малко въпросче - как го захрани с пр. мл. Аз имам съмнения, че мога да пробвам с малко, но се чудя как да му го дам - в бисквити или в крем, предварително сварено?
Приятно хапване на тортатааа!!!

Автор nikola_mam (:))
Публикувано24.11.05 21:03

Много се радвам за Оги и за теб. Звучиш много оптимистично, особено това с тортата . Ние вървим по стъпките ви и се надяваме все така да ни помагате на нас новаците в борбата с алергийте.

Редактирано от nikola_mam на 24.11.05 21:16.

Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано24.11.05 21:25

Теди, много се радвам, че успяхте!
Ето такива новини да са най- много в клубчето. Поздравления за победата

стар потребител с прецакан профил

Тема Re: Този път ще се похвалим [re: Teди]  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано24.11.05 22:25

Поздравления, чудесна новина :)))
Само така, и с малката принцеска също да няма никакви проблеми!
На мен ми е малко рано за светлина в тунела, в смисъл още не съм в тунела... но все повече осъзнавам сериозността на един такъв проблем. Във всеки случай много се радвам, че ви има теб и всички останали майчета с полезни съвети от за съжаление горчив опит. Още веднъж поздравления!

П.П. И понеже си на безмлечна диета, пиеш ли някакви витамини/минерали? Калций най-вече ме интересува. Аз поставих въпроса някъде из моите постинги, но сега не мога да го намеря...

Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано25.11.05 00:29

Не знам какво да кажа! Толкова много се радвам и ми е толкова драго. Не мога да ти опиша удоволствието, което изпитвам всеки път като ми кажеш, че Оги яде нещо ново, всяка нова стъпка напред, всяка малка победа в борбата.
Благодаря ти и за думите. Ти знаеш по-добре от всеки друг колко много значат.
И като сме тръгнали, мен пък ме беше страх да пиша, че Вики опита мед в чистият му вид. Още не мога да кажа, че го яде, но е нещо.

Теди, прегръщам те и те целувам, а ти ги предай нататък по ред на номерата
Благодаря ти за този постинг. Радвам се повече отколкото мога да напиша!
И ви чакаме за тортата

П.П. Към другите мами. Аз пиех Матерна през цялото време докато кърмех, но не всеки ден. Това за едно спокойствие, че въпреки диетата бебчо си взима необходимото.
А за въвеждане на прясното мляко аз лично препоръчвам да е първо в купешки бисквити с мляко, после нещо домашно печено примерно кекс, после неща като палачинки, макарони с мляко, после млечни кремчета (варени!) и накрая вече самото мляко. Естествено бавно и внимателно. Вики още е на етапа 2-3 лъжици млечен крем. Не смея да засиля темпото след предишните ми опити.
Теди, извинявай, че и тази тема обърнахме на типична, но знаеш как е

Тема Re: Този път ще се похвалимнови [re: Millena]  
Публикувано25.11.05 11:25

Закачам се за теб

Прясното мляко го въведохме точно в реда, в който Миленчето е дала:
- ХА мляко;
- обикновено адаптирано мляко;
- купени бисквити със сухо мляко в тях;
- домашен сладкиш с прясно мляко;
- мляко с ориз;
Досега не съм давала прясно мляко за пиене, но и не бързам.
Първият опит беше неуспешен - може би някои от вас си спомнят, че бях писала за появата на лишей на едната буза (до ухото) и голяма пъпка на гърба.
Сега борим какаото. Оги от извсетно време яде бял шоколад и мисля, че за първи път тази Коледа ще може да си хапне и от шоколадовите подаръци

На всички стискам много силно палци и се надявам подобни постинги да станат много често срещани!!!
Отново огромно БЛАГОДАРЯ

Тема Re: Този път ще се похвалимнови [re: elimax]  
Публикувано25.11.05 11:35

Ели, нищо допълнително не пия
Резултатът май е налице - болят ме зъби и трябва да ходя да ме прегледат

Започнах да вкарвам постепенно млечните. Първо кашкавал, после малко сирене. Кисело мляко още не смея да ям, но хапвам купени бисквити със сухо мляко в тях. Гледам да не прекалявам, но понякога не успявам, защото преди изяждах огромни количества сладки неща и сега ужасно много ми липсват . Вече хапнах и малко шоколад, но това мисля да е инцидентно.

Като решиш да включиш някои млечни, гледай да не съвпадне с въвеждане на нова храна.
Ако обичаш овчи продукти, хапвай си

Автор elimax (оптимист :))
Публикувано25.11.05 12:00

Неприятно за зъбите... защо не пиеш поне Матерна? И други казват, че са ги пили, а и те са за кърмачки все пак. Аз обичам всичко млечно и се чудя как още не съм откачила като спрях всичко за един ден... Може би ще пробвам с овчи неща, но искам първо да пробвам Калина с каша, днес май е по-добре, но ще изчакам поне още 4-5 дена. Аз пия едни хапове - Калций+Д3+Цинк, но не по 3 на ден, а по 1. Все нещо е, кофти, че имат соев полизахарид и се надявам да нямаме проблеми. А също и дражета на Мерц, пак по 1 на ден, че без коса ще остана :(
Днес ходихме да я боцкат за кръв Калина и изненада - аз си мислех, че стандартните изследвания включват като показател еозинофилните клетки, но не би... Явно педиатърката на Калина си мисли все още, че тя няма АБКМ (дай Боже...), а само атопичен дерматит. Та явно няма сега да разбера.
Поздрави от нас!!!

П.П. А бе атопичните деца всичките ли имат проблем със съня??? Или само моята принцеса е такава любопитка.

Тема Re: Този път ще се похвалимнови [re: elimax]  
Публикувано25.11.05 12:17

На мен винаги ми се е гадило от витамини, дори с фолиевата киселина имах грижи
Еозинофилите (брой и %) влизат в ПКК, но най-достоверно е диференциалното броене и на нас педиатрката ни го включваше почти всеки път в изследванията. Може да я помолиш да ви пусне диференциалното следващия път, за да видите как стоят нещата.
Пък ние стискаме палци да сте само с АД!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.