Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:15 14.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Давате ли пилешко месо...нови  
АвторLilioni_ (Нерегистриран)
Публикувано16.11.05 18:43

Здравейте, мами! От много време не се решавам да пусна темата,защото е малко OFF. Моята госпожица не яде пиле от около месец започнах да и давам свинско и май обривът по бузите се засили. Сега сме на заешко и свинско. Но това е ужасна диета за алергично дете. Толкова съм се шашнала на тема птичи грип, че място не мога да си намеря... Непрекъснато медиите прекаляват с прогнози и новини за пандемия...
Да не би да съм изперкала от страх за детето? Като говоря с майките наоколо по въпроса те изглеждат доста спокойни.
Дайте съвет, моля ви!
Бъдете здрави!
Поздрави от нас!

Тема Re: Давате ли пилешко месо...нови [re: Lilioni_]  
Автор Чeтa ()
Публикувано16.11.05 21:53

Аз не давам пилешко, но е защото ме е страх от птичи грип, а защото Борис направи алергична реакция към бройлер.

чаша бада

Автор princ (няма ме)
Публикувано16.11.05 22:43

Аз онзи ден готвих пилешко и такава смрад на риба се носеше, че въобще не дадох на малката. Иначе пилетата ги ограничавам като храна в къщи , защото една позната която работи в птицекланница ми каза , че киснат в киселина охладените пилета и разфасовки по 6 часа. Моята госпожица получава разстройство от тях и си мисля, че са ужасна храна.Все пак един бройлер хранен с антибиотици и хормони става готов за клане за два месеца , а пиле гледано на село достига същото тегло чак след една година. Само се чудя защо тези смахнати лекари продължават да тръбят каква лека и хубава храна е пилешкото.

Автор Finch! (Retry)
Публикувано17.11.05 08:48

Аз давам пилешко и то доста често. Купувам само охладените разфасовки на Поло комерс и никога на Градус. Не съм имала никакви проблеми до момента с миризми, непочистени или остарели... Винаги гледам да е пакетирано от днешна дата и да го приготвя най-късно на другия ден. Много рядко го давам печено, а за другите манджи го кипвам предварително за около 5 мин с много сол и след това пак го измивам и изхвърлям водата. Всъщност не за първи път казвам, че така приготвям всичките меса...
Не се замислям за птичия грип, както не бях спряла да ям телешко заради лудата крава. Калоян все още е на пиле, заек, свинско и пуйка. Като се има предвид, че пуешки разфасовки се намират изключително рядко незамразени и ако спра и пилето, то трябва да си отворя ферма за зайци на балкона, защото свинско не може да яде непрекъснато.

Тема Re: Давате ли пилешко месо...нови [re: Finch!]  
Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано17.11.05 10:34

Бройлера е гадна храна наистина, но пилешкото е чудесна!
Аз давам пиле от известно време и на децата, но купувам от едно и също място и само вид, който взимаме отдавна, не е имало проблеми и му имам доверие.
От птичия грип гледам да не се психясвам, казват, че умира при 70 градуса, което е нищо, аз готвя месото дълго и при висока температура

Тема Re: Давате ли пилешко месо...нови [re: Чeтa]  
Публикувано17.11.05 10:39

Тъпчат пилетата с какво ли не ...но домашно пиле кой е в състояние да осигурява? Сега какви меса даваш? Пуйки също в момента е рисковано да се дават, особено тези, които са вносни/замразените бутчета/...
А алергична реакция към бройлер май се среща много често, за съжаление...
Поздрави на малкия Борис!

Тема Re: Давате ли пилешко месо...нови [re: Finch!]  
Публикувано17.11.05 10:58

Финч, здравей! Нашето месно меню беше като вашето, допреди месец. Ще се опитам да се преборя със себе си и да взема охладено пиле...И без това варя месата поне 2 часа в тенджера под налягане...
Ама с тия пилета...нещо отвътре ме човърка непрекъснато и не смея да и давам...ух, че съм шубе
Поздрави от нас!

Тема Re: Давате ли пилешко месо...нови [re: Millena]  
Публикувано17.11.05 11:21

Здравей, Милена! Не ми се искаше да повдигам въпроса в клуба - ясно е, че всички майки са притеснени на тази тема...Аз се ядосвам на меидиите - с каква лекота и колко категорично предават новините за птичия грип. Чертаят апокалиптични прогнози без да им мигне окото...
Ще се опитам да се преборя със себе си по отношение на пилетата, защото менюто ни съвсем обедня откъм месо.
Благодаря!
Поздрави!

Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано17.11.05 12:40

Така е за съжаление Но нямаме твърде голям избор, за съжаление. Аз не бих давала бройлер изобщо, ако можех да го избегна... Но както казах пилешкото, което купувам (охладено филе) взимам от години, още преди да давам на децата и никога не съм имала проблеми. Виж случвало се е на гости (не веднъж ) да яде друго пиле (замразено предимно!) и да прави реакция
А теми повдигай каквито искаш, не налагаме подобен род ограничения в този клуб. Още повече, че пилешкото месо в менюто на алергичните деца определено си е тема за тук

Автор Чeтa ()
Публикувано17.11.05 22:29

Дядо ми е подсигурил 3 кокошки, ама те са на привършване. Скоро не съм купувала заешко, защото не мога да намеря около нас, така че основно свинско яде. Чудя се дали да не пробваме риба вече. А каква риба мога да взема? Коя е най-хубава/подходяща?

чаша бада

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.