|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Алергия към кравия белтък или атопичен дерматит?
|
|
Автор |
French_Affair (шемет:Р) |
Публикувано | 16.10.05 22:06 |
|
Синкото от известно време има червени петънца по бузките-сухи- и лек обрив по гръбчето. Водих го при алерголог, той изказа съмнение за атопичен дерматит и ни сложи на безмлечна диета-тоест,хипоалергенно мляко, безмлечни каши и т.н. Обаче аз съм чела някъде,че наличието на подобех вид дерматит не означава непременно алергия.Та....каква е разликата? Какви други признаци има при истинската алергия? За справка-ние сме на адапте почти от втория месец,та досега. Вече караме осмия месец.Захранвахме се дотук успешно и ето ти....проблем. Лошото е,че дребос приема много кофти хидролизираното мляко и стария тип пюренца и се опасявам да не почне да ми отказва да се храни.Четох "едно различно мнение за АД",но,честно казано,не се успокоих много.
Споделете,моля,ако сте имали подобен проблем.
П.С.Забравих да допълня,че го мажа с Дипрозон, пие Зиртек и Нистатин-заради кандида в устата.
c'est toujours moi:)
| |
Тема
|
Re: Алергия към кравия белтък или атопичен дермати
[re: French_Affair]
|
|
Автор |
Teди (недоспала) |
Публикувано | 18.10.05 09:52 |
|
Вярно е - атопичният дерматит не означава непременно алергия.
Обаче ако в родата има хора с алергии, аз бих била по-внимателна.
Вие с ХА мляко ли започнахте от втория месец?
След въвеждане на коя храна стана проблемът с обрива?
Сменяли ли сте марката адаптирано мляко?
Растат ли ви зъбки в момента?
| |
|
Почвам подред:
1;Алергии нямаме с мъжа,няма и в родовете ни.
2.По принцип си пиехме нормален НАН-минали бяхме на НАН 2 даже от около месец и повече.
3.Обривът се появи по-силен след попарка с краве масълце и сирене(все си мисля,че сиренето не е било особено качествено)
4.Адаптето въобще не сме променяли ни за ден,само дето сега пие ХИПП - ХА.
5.Виж,това за зъбките го каза и педиатърът,ама аз не го въприех сериозно.
Водихме го при Мустаков, според мене и той не беше убеден и по-скоро се "презастрахова" с диетата. Аз обаче смятам да рискувам и да се върна на НАН след една седмица тормоз и за него,и за мене.Бебо определено не се храни добре,защото вече явно проявява характерче и не си иска старите,"безвкусни" храни. Нито бисквитки му слагам вечер,нито давам вече вечерни каши.....абе...
с две думи,малък тормоз и за него,и за мене
Забравих да спомена,че след като спрях лекарствата, почнах да мажа с МУСТЕЛА СТЕЛАТОПИЯ....засега резултатите са просто идеални.
| |
|
Ако НАН ви понася, пробвай пак с него. Само изчакай да мине обривчето, за да можеш да следиш за реакция.
Виж и дали не растат зъбки. При моя син пробиването на зъбите винаги беше съпроводено с поява на нови или засилване на старите обриви.
Дано хванеш какво точно провокира проблемите, за да го избягваш!
Успех и пиши как върви 
| |
|
Хехех-Тед, зъбче ни е избило-трето-горе. Значи,ще се окаже май прав педито ни-то не че досега не е бивал,амаааа...пусто,като съм Тома Неверни.....
| |
|
А честито зъбче
Хубав ден ви пожелавам 
| |
Тема
|
Re: ЗА ТЕДИ
[re: Teди]
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 26.10.05 12:03 |
|
Странно, че вече 3-ти път от вчера пиша нещо и не мога да го постна, защото дир-а дава грешка!
И аз поздравява за зъбчето :) И се надявам да е само от това!
| |
|
Аз да дам отчет искам как вървят при нас нещата.
Ами....вече втора седмица си ядем старите неща,без да има никакви реакции.
А,забравих,и 4 зъб излезе.
Май ще се окаже ама мноооого прав педиатърът ми.
| |
|
Ей това се казва хубава новина
Браво 
| |
|
Офф Топик-все се каня да ти напиша,че аз де факто съм СърДечко от другия мамешки форум,дето и ти влизаш-БгМАмма.Ама това тук си ми е боен ник от времето,преди да съм мама,и....така си остана.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|