Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:28 13.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Моля за консултация, май го закъсахнови  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано31.05.05 09:17

и аз...
Е пиша тук, защото зная, че тук ще ме ориентирате по-добре отколкото където и да е. А и ходих на лекар и нищо не ми каза, така че....
Значи - от месец и нещо имам ужасно дразнене в гърлото. Високо горе, все едно нещо ми дращи, ако не се изкашлям не мога да дишам. А пък изкашлям ли се, влизам в серия и не мога да спра. Това се случва предимно нощем.
До преди няколко дни мислех, че е от цигарите. /Попушвам си доста/
И се заричах да ги спирам или поне намалям драстично. В края на миналата седмица взе да ми става доста зле. Нощем не мога да спя. Забравих да кажа, че от както се почна с това не заспивам без сироп за кашлица. За две нощи по шише заминава. Няма значение какво - каквото ми падне. Изпих вички сиропи на децата Но облекчението е временнно - половин час и не пълно.
Преди 10ина дена настинах. Носа ми почна и той да тече, кашлицата се засили. Онази характерната през ноща си продължи..
В събота пътувах с такси до центъра и обратно. Получих два страшни пристъпа вътре. И на отиване и на връщане. Такава кашлица, че на отиване помолих таксито да спре за да сляза. Не ми стигаше въздуха и от зор почнаха да ми текат сълзи на очите.
По-голям кошмар не бях изживявала.
На връщане по същият начин. Но интересното като сляза от колата - проблема изчезва.
Заредих се с Олипси и се прибрах. За пръв път ми се случи и през деня това чудо и то доста драстично.
Цял ден не пуших.Но през ноща - същата работа. Явно не е от цигарите си казах. На другата сутрин - във ВМА, на уши, нос, гърло.
И какво - нищо. Обясних му цялата хронология както на вас сега. Но той си държеше на настинката и на това че съм имала секрети в носа и зачервено гърло съвсем леко. Иначе не виждал нищо нередно.
Изтъкнах, че това е от настоящата настинка, но кашлицата зарад която съм там е предходяща. Ни-Що ! Три пъти ме пита дали съм имила температура. Предписа ми някакви смучки за гърло. Хостагил / така ли беше сиропчето../ и накрая когато го питах а дали не е възможно това да е някаква алергия, той каза, че можело и ми предписа и онуй дето почва с "З" / мързи ме да ставам за рецептата/Казах му че имам Кларитин от децата и той каза че можело...естествено.
Та. От неделя удрям по един гълток Кларитин когато минавам покрай шкафа с лекарствата и трябва да ви кажа, че кашлицата ми почти изчезна / а пак пафкам/
А сега де ?
Що е то ?
Алергия ли е? И ако да - не са ли по различни симптомите на тези пролетните алергични прояви ?

Тема Re: Моля за консултация, май го закъсахнови [re: dodo_dodo]  
Автор Ancheto* (на Петър)
Публикувано31.05.05 09:31

Да ти кажа че е някакъв грип. Аз го изкарах тамън два пъти. Държа ме по малко повече от седмица. Аха да се оправя и айде пак.
Нощно време е кофти, защото ако не спите на отворен прозорец в някакъв момент въздуха "свършва" и се душиш. А сълзите са си от кашлицата и секрета в носа. Кларитина естествено облекчава нещата, защото лигавицата секретира по-малко.
В момента вече почти 2 седмици съм в прекрасно състояние без да пия каквото и да било. Последното, което "пих" беше половин опаковка Стрепсилс и още половин Ефизол.
Като гледам нашите лекари, дори да няма алергия при настинки с кофти хрема винаги изписват антиалергичен сироп, защото облекчава симптомите, а те другите лекарства си действат и оздравяваш.
В таксито ти е станало лошо от прахоляка и "ароматизаторите" - комбинацията е убийствена (носа ти е решил, че въздуха му е прекалено сух и започнал да работи по план).
Това е - не се шашкай. А цигарите ..... Защо са ти бе човек?

Автор marid ()
Публикувано31.05.05 11:08

Ами не че е невъзможно да е алергия, но и аз по-скоро мисля че е вирус някакъв. А Кларитина Анчето ти е казала - облекчава отока на лигавицата и така ти помага.

Бързо оздравяване!

Тема Re: Моля за консултация, май го закъсахнови [re: marid]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано31.05.05 11:09

От месец и половина настинка ?
И то изразяваща се само в дразнене на гърлото и нищо друго?
Странна работа...

Автор TeдиМодератор (с Огънче)
Публикувано31.05.05 11:29

Додо, дори да е алергия, тя явно е към някоя тревичка. Щом пиеш Кларитин, значи ще те облекчи.
Скоро ще спре активният цъфтеж, стискай зъби. Аз имах дразнене на лигавицата на носа една пролет, но повече не се повтори.
Дано те поотпусне скоро!

Автор marid ()
Публикувано31.05.05 11:31

Мен тази година ме нападна сенна хрема - зверски ме сърби носа, подува се и не мога да дишам, очите ми сълзят - ад! Говорихме си с една приятелка, която от години страда - при нея има такова дразнене и подуване на гърлото, но когато е навън покрай дървета и зелени площи, също когато яде ябълки. Наистина много време вече те държи - дано не е алергия - не знам какво да те посъветвам, освен да отидеш на алерголог. То и няма какво конкретно да избягваш, понеже няма закономерност някаква кога ти се случва - дали не е възможно просто от настинката още да е раздразнено?!

Тема Re: Моля за консултация, май го закъсахнови [re: marid]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано31.05.05 11:48

Работата е там, че тя настинката ми е скорошна. И е странно, че ето настинала съм, но независимо от това, от как го пия Кларитина го няма това дразнене., преди това без да съм болна / или поне аз не знам/ ми дращеше отвратително.
А друго да питам - тия алергии доколкото разбирам могат да си се появяват и изчезват когато им кефне, тъй ли?
Тая година имаш, ама догодина не е задължително ?

Автор Ancheto* (на Петър)
Публикувано31.05.05 11:50

Опа - без да искам видях че съм объркала - не седмица, а месец. От 18-ти април
та до преди две седмици. Тъкмо да ми мине и хайде пак.
Може - аз като не знам как да се облека и се потя и после си настивам като стой та гледай.

Автор Rampelina (мама на Вальо)
Публикувано31.05.05 13:54

За съжаление е така с алергиите.
Аз също си помислих да не си пипнала грипа. През януари го изкарах, няколко дена бях много зле, 3-4 нощи не можех да спя от кашлица, открих, че като съм седнала кашлям по-малко и 2 вечери спах седнала (без майтап). След това кашлицата намаля (пиех сиропи), но все си покашлях от време на време, чак не ми правеше впечатление. Един ден колежките ми казаха, че е най-добре да ида на доктор отново да види от какво е тази кашлица, чак тогава се замислих, че наистина много си кашлям. Е, отидох на доктор - професор, който каза, че е или опашка от грипа или алергична кашлица. Изписа ми противоалергични сиропи, но да си призная не съм ги пила , имах съмнения, че може да ставам мама пак (ама не се оказаха верни) и не рискувах. Постепенно обаче кашлицата изчезна и така допреди 3 седмици, когато пак ме нападна тоя гаден вирус. Пак пих сума ти сиропи, ама си кашлям постоянно и до сега. И детенце беше болно и още кашля .
Скорошно оздравяване и дано не е алергия!

Автор Finch! (Retry)
Публикувано31.05.05 14:16

Аз съм с хроничен фарингит и ако си пийна студена биричка или нещо газирано започвам да си усещам гърлото, просто защото си го знам, че е от това, а не от препушване. В такъв момент ако наоколо има някакви миризми като ароматизатори за коли, за въздух, за тоалетна или въобще каквото се сетиш започва едно кашляне до сълзи. Последния път в маршрутка щях да се задуша, а в задръстването нямаше как да сляза... Това, което ми помага в такива случаи е свеж въздух, т.е. задължително отворени прозорци и през нощта и си купувам един спрей за гърло на Биодент, съдържа смрадлика и прополис. В аптеките обикновено предлагат вода за устна кухина, но спрея е по-добър и след две впръсквания /интервал през час или два/ кашлицата ми се успокоява, а два-три дена и няма никой...
Много е гадно и само ако не си го изпитал не можеш да го разбереш, определено не е заразно, а само си си раздразнила гърлото, признай си с някоя студена напитка в първите жеги сега през май. С тези цигари само си довършваме картината, ама аз поне май няма да ги спра отново... Опитай с този спрей ако не си алергична към мед и медни продукти и се въздържай от прах и аромати за известно време...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.