Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:12 07.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Хистамин и хомеопатия...нови  
АвторLilioni_ (Нерегистриран)
Публикувано20.04.05 16:41

Здравейте, майчета! Аз пак се престрашавам да ви пиша - всъщност доста съм объркана...
Вече почти месец сме на диета +хомеопатия /класическа/. Обривите по тялото и най-вече по корема бяхя изчезнали напълно, но се преместиха по краката и по едната ръка - представляват малки безцветни, твърди пъпчици, за които Мустаков каза, че са запушени пори Според мен са си алергични, защото от време навреме се зачервяват. По цялото лице също има от тези безцветни грапави пъпки, главно по долната част на бузите - ту се заглаждат, ту се появяват - не мога да разбера какво ги провокира...уж изключихме всички алергизиращи храни според теста...
Иначе червени петна няма, но тези пъпки си стоят с месеци
Кожата на бузките е доста суха, с нищо не ги мажа, по съвет на хомеопата...та така...
Преди два дни бяхме за проследяване при хомеопата и тя МЕ ПОПИТА "ИЗЧЕЗНАХА ЛИ ПЪПКИТЕ" - казвам "не", -"ами тогава ще включим хистамин"
Аз направо изтръпнах и помолих няколко пъти да ми обясни как действа този хистамин, при положение, че с него се борим - не получих смислен отговор!!! Каза ми, че се изписва за овладяване на остри алергични реакции.
Някоя мама, която е водила детенце на хомеопат има ли подобен опит?
Все още ме е страх да и дам лекарството /хистамина/ Търсих инфо в нет-а, но не откривам нищо Единственото логично обяснение, което ме успокоява е, че в хомеопатията "подобното се лекува с подобно" - това само знам...
Забравих да спомена, че в момента ни никнат предкътници/горни/ и май кучешките ще тръгнат скоро...
Много съм объркана в момента с този хистамин и постоянните пъпки...
Моля ви, дайте съвет, че доста превъртях от притеснение и страх!
Благодаря, че ме изтърпяхте!
Бъдете здрави!

Тема Re: Хистамин и хомеопатия...нови [re: Lilioni_]  
Автор Чeтa ()
Публикувано20.04.05 17:05

Питай в Хомеопатия за този хисамин.

Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано20.04.05 17:15

И аз веднага това се сетих, за подобието. Но наистина е плашещо. Разпитай преди да го започнеш все пак, особено, ако пъпките не са на алергична основа наистина.

Не мога да ти помогна, само ти съчувствам за притесненията.

Успех и ни дръж в течение!

Автор Svet1 (mama)
Публикувано22.04.05 12:57

Вероятно става въпрос за потенциран хистамин. Т.е. - взима се хистамин и се разрежда по метода на потенциране (както се правят хомеопатичните лекарства). След 10-тото разреждане не остава и една молекула от първоначалното вещество.
Най-добре питай в клуб Хомеопатия, да ти отговори хомеопат на въпроса.

Автор krisy75 (непознат )
Публикувано22.04.05 16:25

Ако става въпрос за хомеопатично лекарство направено от хистамин - няма никакъв повод за притеснение. Както при децата, които имат алергия от ухапване на насекоми се дава отрова от пчела, така предполагам се дава и хистамина. После от хомеопатията, ако няма полза, то няма и вреда. Аз моето дете вече 2 години само така го лекувам. На три години е и до сега, да чукна на дърво, не сме пили антибиотици, нито противоалергични препарати. Също имаме алергия, но пристъпите вече са по-слаби и по-лесно се овладяват. Не се тревожи, особено, ако имаш вяра на лекарката, която ви лекува с хомеопатия! Успех!

Тема Re: Хистамин и хомеопатия...нови [re: krisy75]  
Публикувано22.04.05 17:04

Здравей, Криси 75! Радвам се, че имате подобрение и се чувствате добре от хомеопатия!
Можеш ли да дадеш координати на хомеопата, при когото водиш детенце? Не че мисля да го сменям нашия, но за всеки случай...Лошото е, че нямам връзка с хомеопата по тел. и това ме прави много несигурна...
А и засега - вече 1 месец нямаме кой знае какво подобрение...
Благодаря ти!

Тема Re: Хистамин и хомеопатия... [re: Lilioni_]  
Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано22.04.05 19:00

Не ми стана много ясно какъв хистамин ви е предписала.Ако имаш предвид Пумон хистамин-което си е хом. лекарство,то нямаш никакъв повод да се притесняваш.
А,другото за което си мисля-според нашата педи и по мои наблюдения покрай никненето на зъби си е нормално да е раздразнена(грапава и зачервена) кожата около уста,бузките и ако не е много и няма по тялото-тя не го брои за алергична проява.

Кати-14.01.04

Тема Re: Хистамин и хомеопатия...нови [re: Bakerita]  
Публикувано22.04.05 19:22

Здравей, Bakerita!
На шишенцето пише Hist. и толкоз. Аз не зная защо хомеопатите не обичат да разясняват, когато питам, а аз винаги питам!
Може би ме смятат за "лудото Ленче"....

Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано22.04.05 22:30

Е,то и на Беладоната си я пише,ама не значи,че има отрова вътре.
Спокойно,този хистамин няма нищо общо с оня в "нормалните" лекарства и от който се страхуваме.То, не че и аз не настръхвам цялата като чуя 'хистамин"или "кортикостероиди" или "кортизон"
А, за питането-ами ще питаме и трябва да питаме.То си е специфична и непозната хомеопатията-неяснотии-колкото щеш.

Кати-14.01.04

Автор Toby (Sunny)
Публикувано26.04.05 10:43

И според мен нямаш повод за притеснение щом е хомеопатично лекарство.
А колкото до никненето на зъби и обриви при нас това е задължително. Даже и в момента ни никне 2-рия резец долу и има лишеи на едното краче.
И аз моята дъщеря я лекувам за алергията с хомеопатия и съм доволна....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.