|
Тема
|
С какво приготвяте попарата
|
|
Автор |
__milena__ (непознат) |
Публикувано | 18.02.05 05:07 |
|
ако ядете такава? По предписание на Маринова я правя с домашно препечен сухар (хляб с обелена кора се пече докато изсъхне добре, не че е сложно, но има моменти, в които времето не ми достига и бих използвала алтернатива ако има). Така и не попитах Маринова защо трябва да е домашно приготвен сухара за попарата. Знаете ли защо не могат да се използват наличните на пазара сухари и има ли подходящи за алергични деца сухари, с които да се приготви попарата? Или друг заместител на препечния в къщи хляб?
| |
|
Домашно приготвения сухар от заводски хляб Добруджа ти гарантира, че няма допълнителни съставки в него, примерно маргарин. Калоян веднъж ми повърна от купен сухар, което означава, че това, което пише на опаковката не отговаря на съдържанието. Лично аз нарязвам цял хляб и повече докато напълня една тава /вертикално подредени филиите/ и го изпичам наведнъж и така поне за две седмици, че и повече не мисля за него... Съхранявам го в книжни пликове или кутии, може и в найлонов плик като изстине, но трябва да се остави "проветряване". Наистина отнема печеното 2-3часа на 150 грС, но пък не е всяка сутрин...
| |
Тема
|
Re: С какво приготвяте попарата
[re: Finch]
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 19.02.05 00:57 |
|
А в диетичните магазини не може ли да се намери някои чист?
Иначе и аз съм правила, децата го предпочитаха.
| |
Тема
|
Re: С какво приготвяте попарата
[re: Millena]
|
|
Автор |
Finch () |
Публикувано | 21.02.05 10:26 |
|
не си спомням какъв беше сухара, но го бях взела от диетичния щанд в Метро. Щателно проучих етикета ... и повече не съм си правила експерименти
| |
Тема
|
Re: С какво приготвяте попарата
[re: Finch]
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 22.02.05 03:42 |
|
Много тъпо
Явно ви остава само да си приготвяте сами.
| |
Тема
|
Re: С какво приготвяте попарата
[re: Finch]
|
|
Автор |
__milena__ (непознат) |
Публикувано | 23.02.05 03:46 |
|
Добруджа или бял? Аз имам някакъв спомен от Маринова за бял, докато кърмех и бях на диета също се очакваше да не ям какъв да е хляб, а само бял заводски.
И аз съм проверявала във всички диетични магазини, понякога има един т.нар. диетичен сухар, на едната от гръцките фирми, която продава и недиетичен (имаше нещо Gold в името, но не си спомням точно как се казваха), но така и не смея да купя.
| |
|
|
|
|