Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:31 15.05.26 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Изопринозиннови  
Автор marid ()
Публикувано24.01.05 14:06

Здравейте пак, момичета, ние най-накрая се преместихме след куп неразбории и проблеми всякакви , уредих се и с интернет - кой като мен, обаче се тръшнахме болни всички в къщи, вкл. и Мартин - вдигна 39,6, тръгна гърч да прави и по спешност хукнахме да издирваме лекари - лекарката която го прегледа ми направи много добро впечатление - разпитва ме много, обърна особено внимание на алергията, поговорихме за диетата му, за лекарства - аз така се бях сащисала вече покрай тая алергия, бях се отчаяла дали ще намерим тук заинтересован и добър лекар, но май попаднахме - та, да си дойда на питането - изписа му Нурофен за Т, вит Ц и въпросния Изопринозин и ако до 3 дни не успее да се справи сам, ще даваме по-сериозни лекарства. Мартин е добре вече, мина Т, хремата отшумява - ама кажете нещо за Изопринозина - давали ли сте на децата, колко време, какъв е ефекта? Диренето ми не работи, пък имам спомени, че съм срещала тук нещо за него.

Морски поздрави на всички

Тема Re: Изопринозиннови [re: marid]  
Автор Finch ()
Публикувано24.01.05 15:34

Е, и там живеят хора, нали ;) Радвам се, че сте попаднали веднага на подходяща докторка, но все пак да не ви се налага повече да я срещате...
Не можах да намеря много за изопринозина освен, че го водят за най-добрия класически имуностимулатор и повишава защитата на организма срещу вируси. Не сме го използвали, не са ни го предлагали, нямам представа, но дано да ти свърши работа това, което извадих по-долу

Цитат от една статия: " За профилактика на грипната инфекция могат да се използват и медикаменти , които имат общо стимулиращо действие върху имунната система - например Изопринозин. Той няма пряко антивирусно действие, а повишава общата неспецифична активност на имунната система предимно срещу вирусни причинители.Той е подходящ при профилактика на много вирусни инфекции, вкл. грип. Този род медикаменти намират място и при лечението на вирусните инфекции - те подпомагат организма в борбата му с причинителя, могат да намалят продължителността на заболяването и да ограничат възможността от развитие на сериозни усложнения."

Дават го и за всякакви видове херпеси...

ето в един клуб е дискутирано за дете

ето и няколко адреса, но на руски:

ето и още нещо интересно на английски:

Тема Re: Изопринозиннови [re: Finch]  
Автор marid ()
Публикувано24.01.05 15:51

Мноого благодаря, бяха ми убягнали някои неща:).Тя предписа този имуностимулатор, след като бяхме говорили за алергията и реши, че не смее да даде нещо на билкова основа, пък и все пак още не го познава детето и не е в течение на всичко.
А пък за лекарите - права си, ама не знам защо - много наплашена дойдох, че няма да намеря добър лекар - е неоснователни ми се оказаха страховете.

Тема Re: оффнови [re: marid]  
Автор Чeтa ()
Публикувано24.01.05 16:32

Aма вие вече там ли ще живеете?

Тема Re: оффнови [re: Чeтa]  
Автор marid ()
Публикувано24.01.05 16:40

Ами засега така се очертава - да сме за постоянно, макар че е малко неясна нашата де.

Тема Re: оффнови [re: marid]  
Автор Чeтa ()
Публикувано24.01.05 16:48

Ех как ни избягахте значиии!
Как е там?

Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано25.01.05 05:48

Честито ви преместване. И дано болестите минават скоро!!
И да разказваш как сте там

Автор Ancheto* (на Петър)
Публикувано25.01.05 10:16

И сега а малко да те отчая от този Изопринозин. Миналата година след гаден отит, лекарката (оториноларинголог) каза че ще му предпише Изопринозин. Говорихме и за алергията и тя се спря. След 1 седмица пак го прегледа и пак настоя - говорихме отново за алергията, тя се позамисли и каза все пак да го вземем.
Взехме един блистер и му дадох 3 дни подред по предписание. До момента единствения признак за алергия на Петър беше разстройството. След като приемаше от това лекарство макар и само 3 дни, симптомите на алергията преминаха в кожни - лишейчета и т.н. Върнахме се половин година назад със захранването и т.н. - учехме се моркови да ядем. Бяхме направо трагедия.
Та толкова за имуномодулатори и стимулатори на гърба на Петър. Яд ме е на тази фръцла и че не послушах инстинкта си да не го давам и да заведа Петър при друг лекар. Ама пусто човек си мисли че като е доволен от един лекар в един център, автоматично си мисли, че и другите са на висотата на първия

Ами това от мен.
Оздравявайте бързо.

Тема Re: Изопринозиннови [re: Ancheto*]  
Автор marid ()
Публикувано25.01.05 11:42

Леле - ами сега? Веднага ли след като пи изопринозина дечко ти се изрина? Мартин го взима вече 4ти ден и не съм забелязала да се влошава алергията - всъщност даже е по-добре, понеже преди две седмици ми беше цъфнал като роза от едно миниатюрно парченце шоколадова вафла, което леля ми му даде преди да успея да реагирам, а в момента е абсолютно чист. А лекарката ми изписа изпоринозина точно заради алергията - и сега? Ще го наблюдавам много внимателно - благодаря че ми обърна внимание какво може да стане!

Тема Re: оффнови [re: Чeтa]  
Автор marid ()
Публикувано25.01.05 11:45

Още не мога много да се осъзная - в ремонт сме - все нещо не става, все някой закъснява, освен това сме и болни де, но си се радвам на новата къща и на старите приятели. Дбре че имам интернет вече - така ми е съвсем се чствам дома

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.