Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:58 13.11.25 
Здравна
   >> Алергии
Всички теми * *Кратък преглед

Тема Мебели - не е оффтопикнови  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано13.01.05 14:24

или поне аз си мисля, че именно тук е мястото на тази тема. Понеже правя планове за обновление на мебелите в детската стая и естествено се стигна до въпроса с какъв матрак да бъдат леглата. С оглед на това че напоследък много зачестиха алергичните реакции и на двамата какъв съвет бихте ми дали. Дали да се спра на новия - пенолатекс - много рекламиран / супер вентилация хигиеничен и незадържащ акари / или да заложа на класическия матрак.
За сега съм се спряла на първия вариянт, но ми се ще да чуя и други мнения.

Тема Re: Мебели - не е оффтопик [re: lenny]  
АвторAncheto (Нерегистриран)
Публикувано13.01.05 18:00

Първия вариант е чудесен, само дето при нас цените на този вариант са 2-3 пъти по-големи. Иначе и аз ако имам възможност бих се сприала на него.

Тема Re: Мебели - не е оффтопикнови [re: lenny]  
Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано14.01.05 07:05

Много фирми предлагат специални матраци с много малко или никакъв дунапрен. Кокосовите също не са лош вариант. Цените са като другите май. Аз поне това бях избрала

Автор akupunkturist ()
Публикувано14.01.05 11:32

Като си купиш нещо ново и то мирише на химикали. Ако е мебел трябва да се забърше с мокър парцал поне, а матрак - да стои на балкона 1 слънчев ден поне.

Автор Чeтa ()
Публикувано14.01.05 13:25

Мисля, че матраците с кокосов пълнеж са добра идея.
Класическите матраци са с пружини и също не са лоши. Чак пък толкова прах да задържат...нали са винаги покрити с чаршафи и т.н. пък ако толкова те притеснява ще се наложи да ги тупаш по-честичко.

Тема Re: Мебели - не е оффтопикнови [re: Чeтa]  
Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано14.01.05 14:54

Нашите бяха точно тип "класически", с пружини, но се водят хипоалергични, защото почти нямаха (или хич, не помня ) дунапрен

Автор marid ()
Публикувано14.01.05 19:06

Мартин спи на матрак комбинация от пенолатекс и кокос - аз съм страшно доволна - за година и половина близо не е мръднал, а е подложен на сериозни изпитания ;), няма никакви проблеми от матрака, когато го изтупвам почти не пуска прахоляк. Неговият има и калъфка с цип, която се пере. Много ми го хвалеха, когато го купих - хипоалергенен и т.н., а хич и не подозирах тогава, че ще ми се наложи такъв. Успях с покупката и сладки сънища :)

Автор lenny (дразнител)
Публикувано14.01.05 21:21

Знаех си, че тук ще науча нещо ново! Благодаря ви - ще се поослушам още малко и ще потърся да видя и тези с кокосовите нишки и другите хипоалергичните. Аз много се бях навила за пенолатексовите, но освен че са най-скъпи ми казаха и че след известно време се разпрашавали / темата я имаше и в клуб семейство и там прочетох/. Така, че благодаря за идеите дали има някой тук който знае кога почва пролетното "Стройко " - защото май ще отложа покупката за пролетта и там поне ще има събрани на куп много производители?

Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.