|
|
|
Тема
|
Мебели - не е оффтопик
|
|
| Автор |
lenny (дразнител) |
| Публикувано | 13.01.05 14:24 |
|
|
или поне аз си мисля, че именно тук е мястото на тази тема. Понеже правя планове за обновление на мебелите в детската стая и естествено се стигна до въпроса с какъв матрак да бъдат леглата. С оглед на това че напоследък много зачестиха алергичните реакции и на двамата какъв съвет бихте ми дали. Дали да се спра на новия - пенолатекс - много рекламиран / супер вентилация хигиеничен и незадържащ акари / или да заложа на класическия матрак.
За сега съм се спряла на първия вариянт, но ми се ще да чуя и други мнения.
| |
|
Тема
|
Re: Мебели - не е оффтопик
[re: lenny]
|
|
| Автор | Ancheto (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.01.05 18:00 |
|
|
Първия вариант е чудесен, само дето при нас цените на този вариант са 2-3 пъти по-големи. Иначе и аз ако имам възможност бих се сприала на него.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Millena (s interes) |
| Публикувано | 14.01.05 07:05 |
|
|
Много фирми предлагат специални матраци с много малко или никакъв дунапрен. Кокосовите също не са лош вариант. Цените са като другите май. Аз поне това бях избрала
| |
|
|
|
Като си купиш нещо ново и то мирише на химикали. Ако е мебел трябва да се забърше с мокър парцал поне, а матрак - да стои на балкона 1 слънчев ден поне.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Чeтa () |
| Публикувано | 14.01.05 13:25 |
|
|
Мисля, че матраците с кокосов пълнеж са добра идея.
Класическите матраци са с пружини и също не са лоши. Чак пък толкова прах да задържат...нали са винаги покрити с чаршафи и т.н. пък ако толкова те притеснява ще се наложи да ги тупаш по-честичко.
| |
|
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
| Автор |
Millena (s interes) |
| Публикувано | 14.01.05 14:54 |
|
|
Нашите бяха точно тип "класически", с пружини, но се водят хипоалергични, защото почти нямаха (или хич, не помня ) дунапрен
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
marid () |
| Публикувано | 14.01.05 19:06 |
|
|
Мартин спи на матрак комбинация от пенолатекс и кокос - аз съм страшно доволна - за година и половина близо не е мръднал, а е подложен на сериозни изпитания ;), няма никакви проблеми от матрака, когато го изтупвам почти не пуска прахоляк. Неговият има и калъфка с цип, която се пере. Много ми го хвалеха, когато го купих - хипоалергенен и т.н., а хич и не подозирах тогава, че ще ми се наложи такъв. Успях с покупката и сладки сънища :)
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lenny (дразнител) |
| Публикувано | 14.01.05 21:21 |
|
|
Знаех си, че тук ще науча нещо ново! Благодаря ви - ще се поослушам още малко и ще потърся да видя и тези с кокосовите нишки и другите хипоалергичните. Аз много се бях навила за пенолатексовите, но освен че са най-скъпи ми казаха и че след известно време се разпрашавали / темата я имаше и в клуб семейство и там прочетох/. Така, че благодаря за идеите  дали има някой тук който знае кога почва пролетното "Стройко " - защото май ще отложа покупката за пролетта и там поне ще има събрани на куп много производители?
| |
|
|
|
|