|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Може ли .....?
|
|
Автор |
Deluxe (Полудявам ли?) |
Публикувано | 06.11.04 12:22 |
|
Тъмно зелено и миришещо на кисело "ако" да е признак за алергия към млякото?Няма диария,не повръща,ходи почти твърдо,но зелено и подържа температура между 37 и 37,5.Млякото е Аптамил 1 ,бебето е на почти 3 месеца и не е захранвано още с нищо.Лекарка от инфекциозна болница му изписа една кутия Лечебна хумана на Милупа и каза после да продължим с Аптамила,но и с хуманата не се промени цвета, а само го запече още повече.
Понеделник ще го водим при гастроентеролог, но си мислех ,че може да е и непоносимост към млякото защото и майка му имаше алергия към прясно мляко,а и колит.
П.П.Аз съм бабата на бебето , но имам позволението на дъщерята да питам!
| |
Тема
|
Re: Може ли .....?
[re: Deluxe]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 06.11.04 17:31 |
|
А при майката на бебето какви са били симптомите?
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Deluxe (Полудявам ли?) |
Публикувано | 06.11.04 19:19 |
|
Ааа, при нея беше като големи петна,изпъкнали и зачервени по дупето и вътрешната страна на крачетата,които се сливаха в едно.При бебо няма никакви признаци за алергия поне по кожата. 
| |
Тема
|
С тая температура
|
|
Автор |
me (Paзличнa) |
Публикувано | 06.11.04 20:04 |
|
едва ли. По-скоро някакво вирусче или настинка.
"единият е пилот, а другият - летец, става въпрос кой има право да управлява самолетът"
Dobrata
| |
Тема
|
|
|
Автор |
marid () |
Публикувано | 06.11.04 20:28 |
|
И аз мисля, че заради Т е по-вероятно да се е поразболял дечко. Иначе би могло да е признак на някаква хранителна непоносимост, но май при вас не е . Отказахте ли се от хипоалергенните млека?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 07.11.04 04:46 |
|
Малко вероятно щом не е диария. Само промяна в цвета + лека температура по-скоро е някаква настинка.
| |
Тема
|
[re: Millena]
|
|
Автор |
Deluxe (Полудявам ли?) |
Публикувано | 07.11.04 08:31 |
|
Благодаря за отговорите!
Лошото е ,че вече две седмици ходи зелено и има от време на време Т,а три лекарки казват ,че му няма нищо.Няма начин да е изстинал,защото в стаята му Т е около 19-20 градуса,а сега като пуснаха парното е вече 21-22 градуса.Винаги под ританките е с чорапки и тарлъчки и с елече на гърба,а навън и с якенце.И признаци за зъби няма.
За млякото,беше на ХА , но изпи само две кутии,после баща му сбъркал и купи само Милумил,а след това лекарката каза да мине на Аптамил и така си остана.
В клуб "Медицина" ми казаха,че може да не усвоява добре млякото и затова да се получава така.Препоръчаха ми "Нутрамиген" или "Алиментум",но първо ще го заведем утре и на гастроентеролог и ще видим и той какво ще препоръча и тогава ако трябва ще сменяме млякото.
Весел ден и бъдете здрави!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 07.11.04 20:09 |
|
Ще чакаме да кажеш как е минало
| |
Тема
|
[re: Millena]
|
|
Автор |
Deluxe (Полудявам ли?) |
Публикувано | 08.11.04 14:39 |
|
За съжаление гастроентеролога ни препрати при нефролог за ехография със съмнение за пиелонефрит и съмненията се потвърдиха.Десния бъбрек е по-малък и с изтънял паренхим. Сега започваме изследванията , за да се види как ще се лекува.Оказа се,че веднага след раждането е трявало да го видят на ехограф,защото намаленото количество околоплодна течност е означавало проблем с бъбреците,но никой не го направи.
А това открих в нета и ме ужаси:
Пиелонефритът представлява бактериално възпаление на бъбрека и неговото легенче. Той протича остро и хронично. Пиелонефритът е необикновено разпространен - от него боледуват около 10% от хората. Причините за заболяването са бактерии, обитаващи дебелото черво. Те достигат до бъбреците по кръвен и лимфен път. Предразполагащи фактори са бременност, камъни в бъбрека или легенчето, захарен диабет, хронични чревни заболявания, травма.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Eлeoнopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.08 23:32 |
|
Леле...изглежда и ние сме натам...само че ние имаме смущаващо силни газове! Ходихме на гастро..обаче на нас ни откриха Е.коли. И лекувахме с Цевзил..антибиотик.Но продължаваме да сме така със силните газове..и отказваме да се храним...как да помоля да ни погледнат на ехограф?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|