|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Алергия, диета, какво да давам?
|
|
Автор |
Zamechtana (мама на Алекс) |
Публикувано | 04.10.04 21:48 |
|
Накратко предисторията: Алекс е от 2 седмици на ясла. До сега не е имал проблеми с храната, нито алергични реакции. След следобедния сън в яслата са го видели, че целия е изринат. По лицето, ръцете и краката. Само трупчето е било чисто. Големи червени петна, подути, втвърдени и парещи. Не се чеше, не е и кисел. Когато аз отидох да го взема, петната били понамалели - на лицето нямаше, нито на ръцета. Само малко по краката. Чух се с педиатърката (не беше на смяна и не можела да дойде до нас да го види). Нищо да не сме му давали за сега, ако не му мине да го заведем в поликлиниката. До вечерта почти му изчезнаха обривите. Вечеря (а явно не е трябвало - яде сирене, ориз с телешко...) И като тръгнах да до слагам да спи на едното краче му беше излязло огромно червено петно, едно такова на бучици, по-голямо от длан, парещо... В яслата днес са му давали компот от ягоди и гювеч с много патладжани?!?!?! Преди малко се прибрахме от поликлиниката. Ще пие Кларитин. Това ни предписаха. И било добре да се сложи на диета. Но всичко така уклончиво ми го казаха... Ако съм искала да му взема сиропа, скъп бил... Ако съм искала да го сложа на диета... Че как да не искам! То да не е до искане и неискане?!
Посъветвайте ме моля! С какво да го храня следващите дни? То се е видяло, че на ясла няма да го пускам... Така и не стана ясно от какво е алергията... Дали е от компота с ягоди... Аз до сега не съм му давала ягоди. Но и никога до сега не се е изривал. А този обрив е външно много стряскащ. Кой знай какво му е на организъмчето... Уф.
4.01.2003Редактирано от Zamechtana на 04.10.04 22:08.
| |
Тема
|
Re: Алергия, диета, какво да давам?
[re: Zamechtana]
|
|
Автор |
siluchka (с Лъчезар-че) |
Публикувано | 04.10.04 23:08 |
|
Стоя пред постинга ти, чета го и се чудя да пиша ли, да не пиша ли... Защото акъл няма да посмея да ти дам... Много съжалявам за обривите на детенцето. Знам много добре какво ти е на душата.
Много ме заинтригуваха тези твои думи обаче:
Големи червени петна, подути, втвърдени и парещи. Не се чеше, не е и кисел...
огромно червено петно, едно такова на бучици, по-голямо от длан, парещо...
От 2-3 дена на моето момченце му се появиха точно такъв обрив на свивките на слабините. Първо на лявото краче, после на тестисите, сега е на дясната свивка. Точно както ти го описваш - ярко червени петна, грапави, на бучици, изглеждат парещи. Прилича много на подсечено. Но него видимо не го притесняват, както казваш и ти - не се чеше, не е кисел. Днес ходихме до педиатъра, той каза, че било от памперса и ни изписа някакво мехлемче, дето се прави в аптеката. Мазах го 2 пъти до сега, сякаш лееееко понамаля яркостта на червенината, но не много. Описвам всичко толкова подробно, защото много, ама много си приличат двата случая - вашият и нашият. С тази разлика, че при вас очевидно няма как причината да е памперса. А при нас нищо ново (храна, козметика, и др) не е давано от доста време насам и много се съмнявам да е от храната. Диетата си я спазваме (доколкото можем, защото напоследък Лъчко отказва да яде почти всичко, което му предлагам; всичко, освен хляб и мляко ) и като знам на какво реагира, избягвам тези храни. И я караме доста кротко до тук (чук-чук-чук!!!)
Никак не отговорих на въпросите ти, затова и се чудех много дали да пиша. Но пък тази прилика в обривите така ме озадачи и доста ме стресна... Дали пък и на други не се е случвало подобно нещо?
Иначе за питането ти относно храните - виж в темата на Чета ("Инфо" мисля, че се казваше) има полезни неща, особено сравняването на по-силно алергизиращите храни с по-слабите такива. Прочети и в закованите теми най-отгоре. И ако имаш конкретни въпроси за хапването - казвай, който с каквото може - помага...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 05.10.04 06:12 |
|
Много е странно да е алергичен обрива без да го притеснява и сърби. Чудя се може ли да е друга причината. На диета можеш да го сложиш така или иначе, вреда няма, а ще му повлияе добре, дори да не е алергия. Ако можеш поисках второ мнение - кожен лекар или алерголог. Аз бих те посъветвала да мине детето на диета за поне седмица, давай витамин Ц, евентуално и калциев глюконат и толкова. Пиши как е утре. Но нека го види и друг лекар.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
milena* (Варна) |
Публикувано | 05.10.04 07:42 |
|
Да не го е полазило някакво животно от креватчетата?
| |
Тема
|
[re: milena*]
|
|
Автор |
Teди (с Огънче) |
Публикувано | 05.10.04 09:19 |
|
Чак такива петна от полазване
На мен ми прилича на реакция от чаршафите. Ако беше от храна, щеше да има пъпки/петна и по телцето.
С какво спи детенце в яслата?
| |
Тема
|
[re: Millena]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.10.04 10:36 |
|
Днес е като нов, и следа няма от петната. Снощи му дадох Кларитина и го метнах да спи. След 2 часа го погледнах - петното почти изчезваше, само по краищата имаще малко. В къщи сме си. Сутринта му дадох обикновенни бисквити и чай с лимон, не знам колко е подходящо но за друго диетично не се сетих. За обяд ще му сваря тиквички с карфиол и ориз... О една страна се радвам, че обрива се скри, но така и не стана ясно от какво е. Ако пак се изрине, ще го заведа направо на алерголог. Дано не ни се случва повече. А наистина е странно, че тези така огромни червени петна не го дразнеха, не се е чесал... Кой знай от какво е било?! Да го пускам ли утре на ясла?
| |
Тема
|
[re: milena*]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.10.04 10:39 |
|
И аз питах вчера в поликлиниката дали не може да е от полазване, но ми казаха, че ако е от полазено, то ще се е изринал на част от тялото, а не по цялото тяло... А най-странното е, че трупчето му беше абсолютно чисто! И аз не знам какво да си мисля
| |
Тема
|
[re: Teди]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.10.04 10:42 |
|
С пижамка спи. Тъничка, с дълги ръкави и крачоли, но като спи те му се понабират нагоре. Евентуално ако се е изринал от праха, с който са прани чаршафите... Аз в къщи си му пера нещата с Тео бебе и проблеми не сме имали.
| |
Тема
|
[re: siluchka]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.10.04 10:45 |
|
Много ти благодаря за загрижеността. Пожелавам ви бързо да се оправите. При вас може и да е от памперса, щом обривите са в тази област... Алекс е имал и по лицето и по ръцете, когато е станал от сън...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 05.10.04 11:08 |
|
Определено ми прилича на алергична реакция. Борис имаше подобини петна/само по-малки/ когато пиеше един сироп когато беше болен преди няколко седмици. Пи Зиртек и се оправи много бързо - разбира се спрях веднага и сиропа. Следи за появяване на такива петна отново и при какви обстоятелства се появяват/ако се появят пак де/. По-добре не давай лимон и въобще цитруси докато сте на диета.
Teзи които не умеят, критикуват
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|