Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:24 08.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Пак болнинови  
Автор Чeтa ()
Публикувано15.09.04 11:05

От вчера Бобчо пак повръща и дриска непрекъснато. Почти не е ял, да не кажа хич. Водих го на лекар...дадоха ни направление за Инфекциозна, ако се влошат нещата. За сега си стоим на същото положение от вчера - не е по-зле, но не е и по-добре. Понеже е доста продрискан, дайте идеи какво да му давам да яде. В момента не спазва почти никаква диета относно алергията...само и само да хапне нещо. Освен оризова каша какво друго да му дам? Да му слагам ли мляко или да го спра за малко? А козе сирене?
Давайте някакви идеи, че ми е изпушиля глявата и за нищо не се сещам!

Teзи които не умеят, критикуват

Тема Re: Пак болнинови [re: Чeтa]  
Автор TeдиМодератор (с Огънче)
Публикувано15.09.04 11:35

Оги беше с разстройство два дни заради кътниците. Давах му мляко (приготвено с оризова вода), попарка със сухар + чай от шипки + малко сирене, ориз + заешко месо + малко лук и копър за обяд, банан, каша.

Все още му давам ентерол, но от аптеките казват, че няма внос и сигурно ще минем на смекта.
Оставила съм му шише с подсладен чай от шипки и той като се сети - пие.

Това ни е диетата на нас. Днес е по-добре, но мисля да не давам сурови плодове и зеленчуци поне още ден-два.
Много ви стискам палци да се оправите бързо... намъчи се детенце с тези болести, а и ти покрай него .

Автор marid ()
Публикувано15.09.04 12:30

Какво става с вас? Чета, може би е добре да започнете някакви имуностимулатори - Бо даже и на ясла не ходи, а пък идва и зима - ще си разбие имунната система с тия болести милото.

Сирене не давай, не е добре при разстройство и повръщане. Най-добре е само лечебна храна - Милупската ставаше мисля за нашите хлапоци. Иначе варен ориз, картофи, оризова вода печени ябълка и банан.

P.S. Roo беше много доволна от някакво хомеопатично средство п/в повръщане - драсни и бележка

Редактирано от marid на 15.09.04 12:33.

Автор dkmd (минаващ)
Публикувано15.09.04 15:56

Дано по-бързо се оправите! Стискам ви палци! Много целувки на Бо!

Тема Re: Пак болнинови [re: marid]  
Автор Чeтa ()
Публикувано15.09.04 15:59

Ще проверя за лечебната на Милупа, защото тая на Хумана не става.

Мисля си за имуностимулаторите но за сега нищо не съм измислила.

Автор Ancheto* (на Петър)
Публикувано15.09.04 21:52

И ние сме болни - успяхме да хванем "ясленски" вирус от дечковците в градинката. Те всички масово тръгнаха миналата седмица. И всички мами се хвалеха как хванали някакво вирусче, но за 2 дни се оправили. Обаче Петър се разсополяви на следващия ден. И аз реших, че след като и другите са сополиви няма проблем да си играят. Още повече че няма температура. Обаче днес ми прикипя - една от мамите (чието детенце ходи на ясла и беше от уж излекуваните) обвини мен, че Петър й бил заразил почти здравото детенце, че и нея и т.н. Естествено й казах да си гледа работата и децата (едното на ясла, другото на градина) - кажете кой е по-контактен с бацилите. Много ме хвана яд.
Петър вече се пооправя, водих го на лекар и му изписаха някакви безантибиотични капки. А на мен ми поставиха диагноза синузит - отдавна не ми се беше случвало, но е факт - днес имах чуството че ще ми изпадне физиономията.
И аз се чудя какво ще правим зимата, но освен да не го събирам с "яслените" дечица не виждам друго решение. Пък той милия толкова им се радва. А за имуностимулаторите нашата педиатърка каза че не ги препоръчва на алергични дечица. И май ще си останем предимно на превенция по стария си начин - без много контакти.

Хайде оздравявайте бързо и вие.

Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано15.09.04 22:32

Здравей,Чета!
Съжелявам,че се намесвам,но е само да ти кажа,че нашата хомеопатка(която излекува сина ми от асматичен бронхит) много убедително (съжелявам,че не мога да я цитирам) ми обясни,че имуностимулаторите,ваксините от типа на Бронховаксом,Рибумунил са направо бомба със закъснител за алергичните деца.
Аз лично го "подсилвам" с коластра и зелена енергия,но ти си решавай.
А,за разтройството много добре действат всякакви тестени варени неща-кус-кус,макарони,юфка.
Спирам със съветите-с тях или не-дано скоро-скоро да сте добре

Кати-14.01.04

Тема Re: Пак болни [re: Чeтa]  
Автор Roo (мама)
Публикувано16.09.04 13:31

И ние бяхме с това чудо миналата седмица. Голям кошмар
Повръщането на Вики го спряхме за 2 часа с какпки Вомитусхил, по 10 капки през 10 минути и така 2 часа.
Доста са гадни доста им се мусихме но след това просто спря да връща.
А и ампули натриев цитрит по половин ампула през 2 часа, 2 амупули бяхме изпили до вечерта.
За разстройството Смекта и Ентерол
Дано се оправите бързо!

За ядене само лечебна храна, но ние не я харесахме и нищо не ядохме. Само вода и чай от джоджен. После хляб преживяше по цял ден и пюре от картоф и морков със сол.

Александър 14.02.2002
Виктор 17.07.2003

Тема Re: Пак болни [re: Roo]  
Автор Чeтa ()
Публикувано16.09.04 14:03

Значи имало и капки Вомитусхил? На нас ни дадоха свещички, ама нали имаме и разстройство...свещичките заминават за 2 мин.
Иначе давам натриев цитрат преди всяко хапване или пиене на лекарства. За разстройството Ентерол, сироп от боровинки, чай от джоджен, оризова каша обаче нямат ефект.

Тема Re: Пак болни [re: Roo]  
Автор Чeтa ()
Публикувано16.09.04 15:29

Ти ли определи дозата или лекар ти я предписа? Реших да се пробваме с капките. Ами ако повръща и тях?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.