|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Пак болни
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 15.09.04 11:05 |
|
От вчера Бобчо пак повръща и дриска непрекъснато. Почти не е ял, да не кажа хич. Водих го на лекар...дадоха ни направление за Инфекциозна, ако се влошат нещата. За сега си стоим на същото положение от вчера - не е по-зле, но не е и по-добре. Понеже е доста продрискан, дайте идеи какво да му давам да яде. В момента не спазва почти никаква диета относно алергията...само и само да хапне нещо. Освен оризова каша какво друго да му дам? Да му слагам ли мляко или да го спра за малко? А козе сирене?
Давайте някакви идеи, че ми е изпушиля глявата и за нищо не се сещам!
Teзи които не умеят, критикуват
| |
Тема
|
Re: Пак болни
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Teди (с Огънче) |
Публикувано | 15.09.04 11:35 |
|
Оги беше с разстройство два дни заради кътниците. Давах му мляко (приготвено с оризова вода), попарка със сухар + чай от шипки + малко сирене, ориз + заешко месо + малко лук и копър за обяд, банан, каша.
Все още му давам ентерол, но от аптеките казват, че няма внос и сигурно ще минем на смекта.
Оставила съм му шише с подсладен чай от шипки и той като се сети - пие.
Това ни е диетата на нас. Днес е по-добре, но мисля да не давам сурови плодове и зеленчуци поне още ден-два.
Много ви стискам палци да се оправите бързо... намъчи се детенце с тези болести, а и ти покрай него   .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
marid () |
Публикувано | 15.09.04 12:30 |
|
Какво става с вас ? Чета, може би е добре да започнете някакви имуностимулатори - Бо даже и на ясла не ходи, а пък идва и зима - ще си разбие имунната система с тия болести милото.
Сирене не давай, не е добре при разстройство и повръщане. Най-добре е само лечебна храна - Милупската ставаше мисля за нашите хлапоци. Иначе варен ориз, картофи, оризова вода печени ябълка и банан.
P.S. Roo беше много доволна от някакво хомеопатично средство п/в повръщане - драсни и бележка
Редактирано от marid на 15.09.04 12:33.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dkmd (минаващ) |
Публикувано | 15.09.04 15:56 |
|
Дано по-бързо се оправите! Стискам ви палци! Много целувки на Бо!
| |
Тема
|
[re: marid]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 15.09.04 15:59 |
|
Ще проверя за лечебната на Милупа, защото тая на Хумана не става.
Мисля си за имуностимулаторите но за сега нищо не съм измислила.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ancheto* (на Петър) |
Публикувано | 15.09.04 21:52 |
|
И ние сме болни - успяхме да хванем "ясленски" вирус от дечковците в градинката. Те всички масово тръгнаха миналата седмица. И всички мами се хвалеха как хванали някакво вирусче, но за 2 дни се оправили. Обаче Петър се разсополяви на следващия ден. И аз реших, че след като и другите са сополиви няма проблем да си играят. Още повече че няма температура. Обаче днес ми прикипя - една от мамите (чието детенце ходи на ясла и беше от уж излекуваните) обвини мен, че Петър й бил заразил почти здравото детенце, че и нея и т.н. Естествено й казах да си гледа работата и децата (едното на ясла, другото на градина) - кажете кой е по-контактен с бацилите. Много ме хвана яд.
Петър вече се пооправя, водих го на лекар и му изписаха някакви безантибиотични капки. А на мен ми поставиха диагноза синузит - отдавна не ми се беше случвало, но е факт - днес имах чуството че ще ми изпадне физиономията.
И аз се чудя какво ще правим зимата, но освен да не го събирам с "яслените" дечица не виждам друго решение. Пък той милия толкова им се радва. А за имуностимулаторите нашата педиатърка каза че не ги препоръчва на алергични дечица. И май ще си останем предимно на превенция по стария си начин - без много контакти.
Хайде оздравявайте бързо и вие.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bakerita (момче и момиче) |
Публикувано | 15.09.04 22:32 |
|
Здравей,Чета!
Съжелявам,че се намесвам,но е само да ти кажа,че нашата хомеопатка(която излекува сина ми от асматичен бронхит) много убедително (съжелявам,че не мога да я цитирам) ми обясни,че имуностимулаторите,ваксините от типа на Бронховаксом,Рибумунил са направо бомба със закъснител за алергичните деца.
Аз лично го "подсилвам" с коластра и зелена енергия,но ти си решавай.
А,за разтройството много добре действат всякакви тестени варени неща-кус-кус,макарони,юфка.
Спирам със съветите-с тях или не-дано скоро-скоро да сте добре
Кати-14.01.04
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Roo (мама) |
Публикувано | 16.09.04 13:31 |
|
И ние бяхме с това чудо миналата седмица. Голям кошмар
Повръщането на Вики го спряхме за 2 часа с какпки Вомитусхил, по 10 капки през 10 минути и така 2 часа.
Доста са гадни доста им се мусихме но след това просто спря да връща.
А и ампули натриев цитрит по половин ампула през 2 часа, 2 амупули бяхме изпили до вечерта.
За разстройството Смекта и Ентерол
Дано се оправите бързо!
За ядене само лечебна храна, но ние не я харесахме и нищо не ядохме. Само вода и чай от джоджен. После хляб преживяше по цял ден и пюре от картоф и морков със сол.
Александър 14.02.2002
Виктор 17.07.2003
| |
Тема
|
[re: Roo]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 16.09.04 14:03 |
|
Значи имало и капки Вомитусхил? На нас ни дадоха свещички, ама нали имаме и разстройство...свещичките заминават за 2 мин.
Иначе давам натриев цитрат преди всяко хапване или пиене на лекарства. За разстройството Ентерол, сироп от боровинки, чай от джоджен, оризова каша обаче нямат ефект.
| |
Тема
|
[re: Roo]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 16.09.04 15:29 |
|
Ти ли определи дозата или лекар ти я предписа? Реших да се пробваме с капките. Ами ако повръща и тях?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|