|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Може ли да е алергия?
|
|
Автор |
Jmuche (щастливо) |
Публикувано | 28.07.04 14:45 |
|
Здравейте на всички,
Много съм притеснена. Таня от 2 седмици е с такова подсечено дупе и я мажа с какво ли не и не минава. Мия я при всяко преобуване, мажех я в началото с цинковия крем на Бюбхен, после пробвах и с пудра. От 1 седмица я мажа с Бочко и пак е подсечена. Дали може да е алергия? Знам, че подсечено минава по-бързо и вече взех да се шашкам. Досега никога не е имала такива проблеми - най-много малко зачервеничко, което като го намажа и минава за половин час. Смених и памперсите да не би да е от тях, но уви - няма ефект. Подсеченото се появи докато бяхме в Бургас - дали може да е от водата там или от климата? Там почнахме с детска кухня, но готвеха страшно солено - като за мен. Дали може от солта да е?
Моля ви дайте някакви идеи от какво може да е и какво да направя.
Таня, родена на 04.10.2003г.Редактирано от Jmuche на 28.07.04 14:47.
| |
|
Все пак опитай няколко неща - ако сте с памперси - смени памперсите, ако сте с пелени - гледай какви препарати за пране ползваш.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
Re: Не ми се вярва да е алергия
[re: bira_more]
|
|
Автор |
Jmuche (щастливо) |
Публикувано | 28.07.04 15:03 |
|
Ами аз смених вече памперсите - явно не е от тях.
Таня, родена на 04.10.2003г.
| |
Тема
|
Re: Може ли да е алергия?
[re: Jmuche]
|
|
Автор |
Finch (новак) |
Публикувано | 28.07.04 15:02 |
|
Честно казано подсеченото може да е от много неща:
- променено РН в акото, следствие от храна та дори и от солта...
- алергия или непоносимост към нещо, което се отразява в урината...
- бактерии в урината
- може да са памперсите, защо от жегите много се запотяват и нежната кожа се разранява направо.
Тъй като с докторите отхвърлихме първите 3 със сигурност, останаха памперсите и така още сме си изринати и нищо не помага. От памперс се изприщи на тазовите кокълчета, от Нанси се изприщи точно при вътрешните ластици, сега от Фипи се изприщи на ластика на гърба и така продължавам да пробвам други и да се опитвам да ги махна изобщо, но все пак за през нощта ни трябват още...
Консултирай се с педиатъра, да ви пусне една стерилна урина за всеки случай, но продължавай да мажеш с кремчета и сменяй памперсите, по-често...
| |
|
Тва е признак на хранителна алергия! Минете малко на диета! Ще се оправите!:)
| |
Тема
|
Re: МОЖЕ
[re: Пeнka]
|
|
Автор |
Jmuche (щастливо) |
Публикувано | 28.07.04 15:25 |
|
Ами аз спрях всякакви солени неща. Пустата му кухня - как може да готвят солено за малки бебета!!! А днес сме на консултация и ще накарам педиатърката да ни пусне една урина да не би пък наистина да има бактерии някакви.
Благодаря ви на всички за бързите отговори.
| |
|
Ми не знам дали е точно от солта. Но такъв обрив, приличен на подсечено, но не минаващ е признак на хранителна алергия. Питай си педиатърката де, ама аз поне така си мисля.
| |
Тема
|
Re: Може ли да е алергия?
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 28.07.04 21:07 |
|
Не прилича на алергия. Може просто да си е обрив от памперса, който да се е съчетал с някаква гъбична инфекция, затова да е така упорито. Опитай да оставяш дупето без памперс колко можеш по-дълго между смените, намажи с Дефламол, ако не помогне - Дефламол с Нистатин (за да елиминира гъбичките, но е добре да се консултираш с лекар!)
Според мен се е запарило просто. Случва се.
| |
Тема
|
Ако ви растат
|
|
Автор |
me (Paзличнa) |
Публикувано | 28.07.04 23:58 |
|
кътници най-вероятно да е от това.
"единият е пилот, а другият - летец, става въпрос кой има право да управлява самолетът"
Dobrata
| |
Тема
|
Re: Ако ви растат
[re: me]
|
|
Автор |
Jmuche (щастливо) |
Публикувано | 29.07.04 10:56 |
|
За кътници ни е малко раничко, но ни изби наскоро единия преден зъб, сега май и втория ще се показва. Вчера бяхме на лекар и според докторката не е алергия - по всяка вероятност било от памперса /аз го смених от 4 дни и наистина има подобрение/
Благодаря ви още веднъж за отзивчивостта 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|