Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:28 15.07.25 
Здравна
   >> Алергии
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Може ли да е алергия?  
Автор Jmuche (щастливо)
Публикувано28.07.04 14:45

Здравейте на всички,
Много съм притеснена. Таня от 2 седмици е с такова подсечено дупе и я мажа с какво ли не и не минава. Мия я при всяко преобуване, мажех я в началото с цинковия крем на Бюбхен, после пробвах и с пудра. От 1 седмица я мажа с Бочко и пак е подсечена. Дали може да е алергия? Знам, че подсечено минава по-бързо и вече взех да се шашкам. Досега никога не е имала такива проблеми - най-много малко зачервеничко, което като го намажа и минава за половин час. Смених и памперсите да не би да е от тях, но уви - няма ефект. Подсеченото се появи докато бяхме в Бургас - дали може да е от водата там или от климата? Там почнахме с детска кухня, но готвеха страшно солено - като за мен. Дали може от солта да е?
Моля ви дайте някакви идеи от какво може да е и какво да направя.

Таня, родена на 04.10.2003г.

Редактирано от Jmuche на 28.07.04 14:47.

Тема Не ми се вярва да е алергиянови [re: Jmuche]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано28.07.04 14:53

Все пак опитай няколко неща - ако сте с памперси - смени памперсите, ако сте с пелени - гледай какви препарати за пране ползваш.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Не ми се вярва да е алергиянови [re: bira_more]  
Автор Jmuche (щастливо)
Публикувано28.07.04 15:03

Ами аз смених вече памперсите - явно не е от тях.

Тема Re: Може ли да е алергия?нови [re: Jmuche]  
Автор Finch (новак)
Публикувано28.07.04 15:02

Честно казано подсеченото може да е от много неща:
- променено РН в акото, следствие от храна та дори и от солта...
- алергия или непоносимост към нещо, което се отразява в урината...
- бактерии в урината
- може да са памперсите, защо от жегите много се запотяват и нежната кожа се разранява направо.
Тъй като с докторите отхвърлихме първите 3 със сигурност, останаха памперсите и така още сме си изринати и нищо не помага. От памперс се изприщи на тазовите кокълчета, от Нанси се изприщи точно при вътрешните ластици, сега от Фипи се изприщи на ластика на гърба и така продължавам да пробвам други и да се опитвам да ги махна изобщо, но все пак за през нощта ни трябват още...
Консултирай се с педиатъра, да ви пусне една стерилна урина за всеки случай, но продължавай да мажеш с кремчета и сменяй памперсите, по-често...

Тема МОЖЕнови [re: Jmuche]  
Автор Пeнka (Julie)
Публикувано28.07.04 15:08

Тва е признак на хранителна алергия! Минете малко на диета! Ще се оправите!:)

Тема Re: МОЖЕнови [re: Пeнka]  
Автор Jmuche (щастливо)
Публикувано28.07.04 15:25

Ами аз спрях всякакви солени неща. Пустата му кухня - как може да готвят солено за малки бебета!!! А днес сме на консултация и ще накарам педиатърката да ни пусне една урина да не би пък наистина да има бактерии някакви.
Благодаря ви на всички за бързите отговори.

Тема Re: МОЖЕнови [re: Jmuche]  
Автор Пeнka (Julie)
Публикувано28.07.04 15:36

Ми не знам дали е точно от солта. Но такъв обрив, приличен на подсечено, но не минаващ е признак на хранителна алергия. Питай си педиатърката де, ама аз поне така си мисля.

Тема Re: Може ли да е алергия?нови [re: Jmuche]  
Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано28.07.04 21:07

Не прилича на алергия. Може просто да си е обрив от памперса, който да се е съчетал с някаква гъбична инфекция, затова да е така упорито. Опитай да оставяш дупето без памперс колко можеш по-дълго между смените, намажи с Дефламол, ако не помогне - Дефламол с Нистатин (за да елиминира гъбичките, но е добре да се консултираш с лекар!)
Според мен се е запарило просто. Случва се.

Тема Ако ви растатнови [re: Jmuche]  
Автор me (Paзличнa)
Публикувано28.07.04 23:58

кътници най-вероятно да е от това.

"единият е пилот, а другият - летец, става въпрос кой има право да управлява самолетът"
Dobrata

Тема Re: Ако ви растатнови [re: me]  
Автор Jmuche (щастливо)
Публикувано29.07.04 10:56

За кътници ни е малко раничко, но ни изби наскоро единия преден зъб, сега май и втория ще се показва. Вчера бяхме на лекар и според докторката не е алергия - по всяка вероятност било от памперса /аз го смених от 4 дни и наистина има подобрение/
Благодаря ви още веднъж за отзивчивостта

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.