Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:02 13.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Гладолечението премахва сенна хреманови  
Автор TeдиМодератор (с Огънче)
Публикувано23.04.04 22:29

Това го прочетох в един от клубовете преди малко. Наистина ли е възможно?

Редактирано от Teди на 23.04.04 22:31.

Тема Re: Гладолечението премахва сенна хрема [re: Teди]  
Автор AliBabach (heavy drinker)
Публикувано27.04.04 00:56

Силно се съмнявам, от 96-97 година го имам това чудо на главата, единствено климатика и доброто напиване ме спасявят от сърбежите, сълзите и кихавиците.
пробвах и спрейчета, ама ефекта е толкоз временен че не си струва цената.

и аз го мога, и тате го може, ама козата си сака пръч

Тема Re: Гладолечението премахва сенна хреманови [re: Teди]  
Автор Dino (притеснителна)
Публикувано27.04.04 12:23

ДА ВЯРНО Е!!!!!

Колкото и странно да звучи. Но е много жестоко да се прилага за децата. Затова при тях е малко по-особено.
Поне аз не можах да го приложа в чистия вид. Сърце не ми даде. Но и облекчения вариант действува. Стига да имаш воля и нерви.

Живота е хубав, въпреки гадните му номера!!!!

Тема Re: Гладолечението премахва сенна хреманови [re: Dino]  
Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано27.04.04 13:01

Ще ни разкажеш ли по-подробно за децата. Аз знам, че гладолечението помага при много болести, точно тук съм малко скептична, но предполагам е възможно. Кажи ти опитвала ли си, в какъв вид и какъв ефект наблюдава. Само това ли прилагаше в даденият моемнт? На каква възраст и т.н.
Ще е интересно за всички, убедена съм

Тема Re: Гладолечението :нови [re: Millena]  
Публикувано28.04.04 17:42

Има различни видове диети и гладолечение. Всеки може да приложи това, което смята подходящо за себе си. Вероятно всички биха дали някакъв определен резултат, но аз мога да споделя само за това, което съм правила.
За себе си избрах и прилагах гладолечението на Л. Ковачева. Стори ми се най-безболезнено. Все пак се ядеше нещо. За разделното хранене и храненето в зоната се заговори в последствие, но и те са добри варианти (поне това, което съм чела за тях). Започнах да прилагам метода не толкова заради алергията, а по други причини (много сериозни и важни – бебешки причини), но покрай тях се разрешиха редица странични за момента неща. И едно от тези неща беше алергията.
Прилагах формулата на поведение, такава каквато я описва самата Ковачева в книгата си. Лично ходих при нея, посъветвах се и започнах. След това продължих да посещавам нейни ученици. Прилагах я в рамките на една година. Ефекта беше поразяващ. Постигнах всико, което пожелах и което очаквах. Паралелно с основната мисъл постигнах положителни резултати и реших проблеми, за които въобще не съм предполагала, че могат да бъдат решени. Проблеми, за които нито един лекар не ми даваше надежда да разреша.

За децата си - не можах да приложа всичко това в чистия вид, така както го направих за мен.
(Точното описание го има и в книгата и по сайтовете. Но ако не можете да го намерите, ще го пусна на всеки желаещ поотделно). Продължих да чета защо и на какво се дължи положителния ефект от диетата. Накрая избрах следното поведение:
1. Спрях да купувам каквито и да е готови бурканчета със сабилизирани храни. Само прясно приготвена храна. Спрях да купувам и да им давам всякакви готови натурални сокове и оцветени сиропчета. Но въпреки старанията ми да отбивам атаките от сорта : “Купи ми това и онова” не можах напълно да ги лиша от изкушенията на рекламите.
2. Опитах се да давам все повече естествени продукти – сокове от плодове и зеленчуци, като не ги комбинирах, а ги приемаха разделно. През 2 часа минимум. Например сок от ябълки – 1 чаша, най-малко след два часа сок от друг плод – отново 1 чаша, след това нормален обяд, както се предлага от детската кухня, два часа след това отново плодове през два часа до вечерята (вместо водичка и без никакво подслаждане). Може да се редуват със сокове от зеленчуци - например моркови, домати, зеле или такива от които може да се изцеди някакъв сок. Но не по-често от два часа. Отново нормална вечеря, така както е по книгите. (за тези които могат да ядат самите плодове и зеленчуци не е задължително да се прави сок. Могат да се изяждат цели )
3. Намалихме прясното мляко до минимум. Наблегнахме на киселото. Отново се постарах да се хранят разделно. Искат сирене например – ядат само изкиснато сирене, без нищо друго – колкото искат. Или кашкавал. В интерес на истината не са прекалявали.
4. Месото също – толкова колкото се предлага от детската кухня. Ядяха го най-вече на пюре или на кайма. От другото – само бульона. Мързеше ги да дъвчат и все още е така.
5. Започнах да им давам хранителни добавки. За тези добавки ползувах консултациите на лекарката, която препоръчах. С тях компенсирам това, което не мога да постигна със силата на забраните. Добавките са различни и се редуват през годината. В зависимост от сезона. Има много фирми, които предлагат такива добавки. Ние ползуваме само на една от тях. Колебах се доста преди да я предпочета, но сега не съжалявам за избора си.

Просто в къщи вече растат две здрави и жизнени деца. А майка им, като не може да си подсигури добавки, практикува разтоварването и гладолечението по една от системите и влиза частично в норми.

Дано съм била полезна поне на една от вас. Ако има въпроси задавайте ги. Колкото мога ще отговарям. Ако не мога, ще търсим човек, който може да отговори.

Тема Re: Гладолечението :нови [re: Dino]  
Публикувано29.04.04 12:04

Да допълня нещо:

Това е доста продължителен процес. Не става за 10-20 дни. Необходими са месеци в повечето случаи.

И УПОРСТВО И НЕОТСТЪПЧИВОСТ!!!!

Тема Re: Гладолечението :нови [re: Dino]  
Автор teodorag (friend)
Публикувано01.05.04 01:13

В крайна сметка не разбрах, какво постигна относно алергиите.

Тема И аз не разбрахнови [re: teodorag]  
Автор TeдиМодератор (с Огънче)
Публикувано01.05.04 10:10

Възможно ли е само да си мислим, че Нещо е помогнало на алергията, а всъщност да не е... много объркано го казах

Имам предвид, че Оги е мазан и е пил всякакви веселби заради алергията. Ако сега казвам, че е по-добре, то май не е заради мазането и пиенато на лекарства, а заради израстването... дали го обясних добре

Сигурна ли си, че именно лечебното гладуване е помогнало?

Редактирано от Teди на 01.05.04 10:11.

Тема Re: И аз не разбрахнови [re: Teди]  
Автор MillenaМодератор (s interes)
Публикувано01.05.04 22:09

Това е, което питах и аз. Какви са били обстоятелствата, имало ли е друго третиране, възраст и т.н. Защото няма как да знаем какво точно е помогнало иначе. Много са деликатни нещата.

Тема Re: Гладолечението премахва сенна хреманови [re: Teди]  
Автор savetka (непознат )
Публикувано04.05.04 20:11

Здравей Теди,

не знам дали лекува, но мисля да отида с дъщеря ми в клиниката на Емилова в средата на юни. Мой много близък човек се върна от тази клиника, бях помолила да попита дали е подходящо гладолечението за малки деца, бяха обяснили че при децата броят на дни с "гладуване" е равен на броя на годинките, в нашия случай - 3 дни. Струва ми се разумно честно казано, предвид че по време на някой отит или ангина тя пак не се храни горе долу същото време, но като добавим пълния покой там, басейните с минерална вода и пр... може да и се отрази по добре.
В клиниката е имало няколко малки деца 2-4 годинки...
Със сигурност като се върнем, ще ви пиша дали е имало резултат, къде от гладуване къде от морския климат и пр.
Аз със сигурност ще си изгладувам 10-те дни, дано се оттърва от 4 кг в повече, които влача откакто малката се е родила.
ако има желаещи да ни придружат - с удоволствие бих съгласувала пътуването си с тях

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.