Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:13 17.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Превенция по време на бременностнови  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано04.04.04 15:58

За мен вече е късно тъй като ще раждам този месец, но нека обсъдим тази тема - ще бъде полезна за бъдещите майки в началото.
Като се абстрахираме от фактора наследственост, какво трябва да прави и да не прави бременната жена, така, че да сведе до минимум риска от алергии при неродоеното още бебе?
Трябва ли да избягва определен тип храни и напитки например? Миризми? Лекарства....Знам ли още какво.....

Тема Re: Превенция по време на бременностнови [re: dodo_dodo]  
Автор Millena (s interes)
Публикувано04.04.04 16:08

Здрасти!

Вече има малко в линка към БГ-Мамма.
Но ето и тук основните неща:

1. Да се избягва никотин (включително пасивно!)
2. Избягване на прах и плесени
3. Храни като фъстъци, големи количества мляко, шоколад

Леко раждане!

Автор Teди (мама на Оги)
Публикувано05.04.04 10:27

Аз съм останала с впечатлението, че храната на кърмещата мама и захранването на бебето са по-важни. През бременността диети спазват от много малко жени. Голяма напаст е захранването с произволно адаптирано мляко в родилния дом, питай Millena .
Мен лично никой не ме предупреди да внимавам с количеството на млечните храни и ядките докато кърмя. Никога не бях чувала за алергия към белтъка на кравето мляко. Със сигурност нямаше да се тъпча с орехи, ако имах информацията по-рано

Тема Моята диетанови [re: Teди]  
Автор Teди (мама на Оги)
Публикувано05.04.04 10:32

Когато Оги се изрина, беше само на кърма. Диагнозата беше "алергия към белтъка на кравето мляко" и ме сложиха на диета. Забраниха ми - пилешко месо, кайма, риба, мляко и млечни, яйца и яйчни, безалкохолни напитки и натурални сокове, боза, цитрусови плодове, горски плодове, всички видове ядки, домати, моркови.
Можех да ям хляб, ориз, картофи, заешко месо, чушки. Пиех много чай от шипки и си правех супи, за да имам кърма. Голям купон беше

Тема Re: Превенция по време на бременностнови [re: Teди]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано05.04.04 10:52

Добре де, аз ще раждам със секцио. Това предполага, че няма веднага да ми тръгне кърмата, т.е. ще го захранят с адапт. мляко. Каква е марката която е най-безопасна? Да си занеса в болницата поне.

Автор Teди (мама на Оги)
Публикувано05.04.04 10:55

Аз няма да мога да помогна, защото ние сме пили само Фризопеп, а той е много скъп. Нека се включат и другите майчета да препоръчат марка. Ако искаш, ще ти подаря една кутия Фризопеп!
Не знам как ще ги навиеш в родилното да дадат от млякото, което си носиш

Тема Re: Моята диетанови [re: Teди]  
Публикувано05.04.04 11:09

Да, "натуралните" сокове и всякаква снаксове и чипсове са МНОГО вредни и по време на бременност, бях ги пропуснала!! благодаря ти, Теди

Публикувано05.04.04 11:12

Ами от гледна точка фамилна обремененост трябва да е Фризопеп или подобен хидролизат. Но при мен първият път отказаха да го дават. Вторият път предварително говорих с разни от главните педиатри, та се съгласиха, иначе щях да ходя някъде, където бебето си е при мен и знам какво му дават. Ако има 3-ти път ще постъпя по този начин така или иначе. Защото и сега ми носиха 1-2 пъти Фризолак , та ме е страх да си мисля какво са й давали през нощта
Но при теб според мен е достатъчно просто да е ХА някакво. Най-хубавото по моето проучване е Милупа, това давам на Катето, но в момента няма внос . Все пак по аптеките има тук-там изостанали кутии, ако решиш. Иначе навсякъде има НАН ХА, но аз не го препоръчвам.

Тема Re: Превенция по време на бременностнови [re: Teди]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано05.04.04 14:06

Благодаря ти Теди за предложението, но аз ще си го купя, нищо, че е скъпо. Само да го има. А то за по принцип за алергични бебета ли е или е обикновенно, но щадящо?

Тема Re: Моята диета [re: Millena]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано05.04.04 14:07

Лелееее, що натурални соци изпих тая бременност............

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.