Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:49 15.07.25 
Здравна
   >> ХИВ и СПИН
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема malko pomosht ,ako mojeнови  
Автор deqn1235 (непознат )
Публикувано12.01.11 19:06

zdr,razvalen mi e flextypa na laptopa purvo,za koeto se izvinqvam ,kakto i da e ne znam dali e poseshtavan tozi klub mnogo i dali shte mi otgovori nqkoi,obache shte pitam i tuka ,pravih seks s momiche predi 9 sedmici i prezervativa se skusa ,bez da razbera ne znam kolko vreme sam bil sas skasan prezervativ ,ne q i poznavam ,priqtelka na edin priqtel na negoviq priqtel,za edna vecher obshto vzeto ,ne sam q vijdal i chuval ot togava ,nqmam i telefona ,ne se zamislih za hiv chestno kazano do 2 sedmici kogato pochnaha nqkakvi stranni promeni v tqloto mi,dignah temperatura,kashlica ,poduha mi se limfnite vuzli,ezika mi stana bql,stomashni problemi ,postoqnna bolka v muskulite nai-veche v krakata,otidah pri GP-to kaza mi da si imal riskov kontakt naskoro i mi prizlq ,google na teq neshta = hiv,kakto i da e onq den se prestrashih otidah v edin kakbis ,napravih si test otricatelen za moe golqmo ochudvane ,malko mi poolekna,jenata v kakbis mi kaza da ne hodq poveche 9 sedmici bili dostatuchni,koeto me poochudi zashtoto v neta navsqkude pishe 3 meseca ,shte otida sled 3 meseca,obache neshto drugo me pritesnqva,momicheto kaza che e bilo 6 meseca v nigeriq naskoro i se zachetah ,che ima hiv 2 tam i ne znam teq testove v kakbis shte go zasekat li ili nqma,trqbvashe da pitam kogato bqh tam ,ama prosto ne bqh sas vsichkiq si togava ,vse edno se gledah otstrani ei taka se chuvstvah,ta obshto vzeto tova sa mi vuprosite ,shte go zasekat li hiv 2 burzite testove v kakbis i dali s toq test na 9 sedmica moje da pootpusna malko

Тема Re: malko pomosht ,ako mojeнови [re: deqn1235]  
Авторgnn (Нерегистриран)
Публикувано13.01.11 07:13

от едно скъсване не е казано че веднага се прихваща, в смисъл, има си някакъв риск, но не е 100%. но като за първи път си е паниращо

Тема Re: malko pomosht ,ako mojeнови [re: gnn]  
АвторmustangGT (Нерегистриран)
Публикувано15.01.11 22:44

Доколкото знам бързите тестове използвани от КАБКИС са чувствителни и за двата типа, но за твое успокоение иди и питай

Автор theteacher_ (новак)
Публикувано16.01.11 22:55

Тестовете засичат и двата щама на ХИВ. 100 % отрицателен тест - 3 месеца след рисковия контакт, но да, тест на 9-та седмица е много добър индикатор.

Тема Re: malko pomosht ,ako mojeнови [re: theteacher_]  
Автор2O11-ти (Нерегистриран)
Публикувано16.01.11 23:21

Ни съ щамове, ни съ.

Автортecт (Нерегистриран)
Публикувано18.01.11 12:36

Добре казва се 3 месеца а пък аз съм питал в РИОКОЗ-Варна,Бургас,София,Стара Загора,Пловдив в Националната потвърдителна лаборатория - София и навсякъде ми казват че антитела се чакат от 4 до 6 седмици след рисков контакт и в РИОКОЗ казват че няма нужда от повече тестове след 6-та седмица ако е негативен резултата,ако нямат бързи тестове в РИОКОЗ ползват МИКРОЕЛИЗА тест който се позовава на принципа антиген-антитяло и скъсявал т.н прозоречен период поне това са ми казали в кабкисите в почти цяла България.И аз се очудих че не ми казват да си правя тест след 3 месеца(моя беше на 10-седмица) и ми казаха да не ходя повече.
А и друго в нета има доста противоречива информация наскоро четох мнения на човек който от години е специалист и помага на хората като той каза че тест за хив трябва да се прави поне след 4 месеца което са пълни глупости,като се вземе предвид че човека няма подтисната имунна система.Затова най-добре питай специалисти очи в очи а не по нета и успех.

Тема Re: malko pomosht ,ako moje [re: тecт]  
Авторdeqn1235 (Нерегистриран)
Публикувано18.01.11 23:31

3 meseca si e standarta,tove se dava ,za da moje da se ulovqt vsichki infekcii,inache e vqrno che na 4-6 sedmica pone 90% ot horata,koito sa infektirani shte dadat polojitelen rezultat,no vse pak HIV ne e shega rabota i se slaga edin po-dalag period ,makar i konservativen ,za da ne se izpusne nikoi,shte otida na 3-q mesec i ako vsichko e nared dai boje nqma da go mislq poveche ,tova za 6-te meseca e ultra konservativno

Публикувано19.01.11 18:17

това двусмислие само обърква хората,защо във всички КАБКИСИ казват от 4-6 седмици,а пък консервативното е 3 месеца нещо не разбирам,КАБКИС казват на хората грешна иинформация така ли е ? защото много хора не биха направили тест щом медицинско лице го увери че няма нужда от повече тестове от което следва че...след кабкис информация може да си с ХИВ ама да си се успокоил след като са ти казали че нямаш... и какво се прави в този случай ?

Тема Re: malko pomosht ,ako mojeнови [re: тecт]  
Авторdeqn1235 (Нерегистриран)
Публикувано19.01.11 21:10

ami ne znam i az da ti kaja,po princip trqbva da kazvat 3 meseca ,taka e i v saita na ministerstvoto na zdraveopazvaneto ,vseki s razbiraniqta si v kakbis,no 4 sedmici e prekaleno bezotgovorno da kazvash na horata ,che sa dostatuchni,vseki organizum e razlichen ,moje i na 2-ta sedmica da imash antitela,moje i chak na 11-ta ,organizam e ,ne e kalendar

Публикувано19.01.11 21:28

напълно съм съгласен,но от една страна се дразня че има толкова объркваща информация която се дава,аз минах по същия път и оттам и се дразня.Доказано е че масовата част от хората с изключение на малка част от тях ще имат образувани антитела в рамките на 4-6 седмици,като средното време за сероконверсия е 22 дена.Иначе 3 месец е максимума при всички положения,освен ако не си подложен на химио терапия или имуносупресори или си венозен наркоман макар че единствения наркотик който не бута имунната система е марихуаната...така че и другите наркотици бутат имунитета.Това е информация от чужд сайт иначе по бг стандарт средното време за сероконверсия е 25 дена.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.