Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:58 04.10.24 
Здравна
   >> ХИВ и СПИН
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема хипохондричен въпрос към Джулката пакнови [re: Hepaзбpaнa!]  
АвторXrisona (Нерегистриран)
Публикувано21.02.08 07:34

Джул извинявам се,че те притеснявам.Въпросът ми е следният.На на работата ми една колежка се поряза и аз леко със салфетка и попих кръвта от пръста,нямам спомен да съм докосвала кръвта,но ако все пак ако се е случило...?Мисля,че си мих ръцете,по които нямям рани...След около час ,два си изцедих една много малка пъпка на лицето,колкото глава на топлийка,възможно ли е по този начин да стане инфектитане със спин?И вобще възможно ли е ако върху такава малка пъпка попадне кръв да се случи нещо?Благодаря предварително за адекватния отговор.А и колко живее вируса във външна среда?Чувала съм,че е окло 4 минути.Благодаря още веднъж.

Тема Re: хипохондричен въпрос към Джулката пакнови [re: Xrisona]  
Автор FireeeМодератор (същата)
Публикувано21.02.08 09:08

Не мога да ти кажа колко точно живее вирусът, защото зависи от много фактори. Не, не е възможно така да се заразиш, а и 1-2 часа са прекалено много време.

No Fear
Destination Darkness

Тема Re: хипохондричен въпрос към Джулката пакнови [re: Fireee]  
Авторнeпoзнaт (Нерегистриран)
Публикувано09.04.08 14:14

Тук леко се успокоявам. Виждам, че има много по-критични случаи от мен. Да ти споделя, моят опит. За инфектиране с HIV е нужно определено количество. Шанса това да стане при тези условия в граничещ с невъзможното. Освен това в кислородна среда вируса (по някои непотвърдени данни) живее едва няколко минути. Аз се безпокоях от един случай с порязване във фризьорски салон, след като самата жена започна да ме уверява, че машинката се почиства перфектно. Вкара ми параноя. Но като цяло, шанса за заразяване в случай несвързан със секс или интровенозно инжектиране, приливане на кръв е минимален.

Тема hantaw vapros molia otgoworeteнови [re: Hepaзбpaнa!]  
Авторxrisona (Нерегистриран)
Публикувано15.05.08 20:54

джул вероятно ти писна от мен но последен въпрос целунах един човек ро устата усните ми бяха нахапани т е с ранички малко негова слюнка остана на устата ми върху раните веднага я изтрих мога ли така да се заразя моля те отговори ми

Тема Re: hantaw vapros molia otgoworeteнови [re: xrisona]  
Автор FireeeМодератор (същата)
Публикувано16.05.08 08:38

Не.

No Fear
Destination Darkness

Тема Дул благодаря ти,че си толкова миланови [re: Hepaзбpaнa!]  
Авторxrisona (Нерегистриран)
Публикувано16.05.08 10:30

Благодаря ти,че си толкова мила.Вероятно за хипохондрията си,трябва да се обърна към специалист.Макар да съм изчела всичко и да съм си правила толкова пъти тест за хив и да знам,че не се хваща от въздуха все ме е страх.ето например от половин година съм с един човек ще си имаме бебе,три пъти ходих да се тествам докъто сме заедно,декември,януари и последно на четвърти март,разбира се все отрицателни резултати:))и днес представяш ли си съм на косъм да отида в хеи пак да си правя тест,пълна лудница.1000% съм убедена,че не ми е изневериявал,и се чудя какво по дяволите ме тласка към тези кабинети да си правя тестове.При положение,че имам 3 отрицателни резултата за 3 месеца:))Благодаря ти за всичко:))ще се опитам повече да не се психясвам.Благодаря ти,дано има повече такива хора като теб:))

Тема Re: Дул благодаря ти,че си толкова миланови [re: xrisona]  
Авторeднa (Нерегистриран)
Публикувано16.06.08 12:26

По-доре иди на психиатър, мисля че ще ти е по-полезно...не можеш да живееш непрекъснато с мисълта че ще се заразиш с ХИВ.

Тема Re: hantaw vapros molia otgoworeteнови [re: xrisona]  
Автор Alex75 (who)
Публикувано24.08.08 13:53

Абе спри да се целуваш, да пипаш хората въобще и се затвори в къщи. Така със сигурност няма да прихванеш нищо, не само ХИВ. СПИН не се хваща, той се развива в следствие на ХИВ инфекцията.

Ето ти един сайт, запознай се първо със заболяването и после питай, ако нещо не ти е ясно: http://www.aidsbg.info

Не е нормално чак толкова да те е страх от това.

Listening gives wisdom, speaking gives repentance

Редактирано от Alex75 на 24.08.08 13:58.

Тема Re: Защо да си направя тест?нови [re: Hepaзбpaнa!]  
Автор gabitaa (непознат )
Публикувано29.03.09 23:22

здравеи зна4и моята история е:през маи ми беше последния полов акт през ноември даряваь крьв на баба ми която беше вьв болница там моите резултати от тест за хив сифилис хепатит бяха ок след това ми се поду лимфен вазел на врата които и сега си е подут отидох на унг някаква бактерия пих антибиотик и нищо забравих да кажа 4е над сливицата ми се появи бял налеп които немога да махна и си седи до сега и реших пак да си направя иследвания анонимно за спин сифилис и тд вси4ки резултати отрицателни интересува ме мога ли да бьда спокоина 4е не сам болна.

Тема Re: Защо да си направя тест?нови [re: Hepaзбpaнa!]  
Автор gabitaa (непознат )
Публикувано29.03.09 23:26

забравих да кажа 4е другия тест сам си правила края на януари и 4е температурата ми е 36.7 до 37 .благодаря на одгожора предварително

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.