Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:51 16.07.25 
Здравна
   >> ХИВ и СПИН
*Кратък преглед

Тема Въпрос за дадени симптоминови  
АвторПитaщ (Нерегистриран)
Публикувано24.04.07 21:39

Ако човек е зараен от СПИН от 1-2 месеца и се разболее от настинка - възможно ли е тя да премине.Нали ако няма антитела би трябвало едва ли не да умре от нея?
Така ли е или не е тала.
И как стои въпросът със съсирването на кръвта.

Още какви са най-честите симптоми,наистина ли може и да няма никакви?

Тема Re: Въпрос за дадени симптоминови [re: Питaщ]  
Автор julkata_Модератор (bla bla)
Публикувано24.04.07 22:17

Почети в клуба преди да питаш.

АвторPeнa (Нерегистриран)
Публикувано25.04.07 01:54

Със СПИН? От кога СПИН е заразна болест и има антитела срещи него? Какви въпроси!

Публикувано25.04.07 22:27

Ако човек е зараен от СПИН от 1-2 месеца и се разболее от настинка - възможно ли е тя да премине.Нали ако няма антитела би трябвало едва ли не да умре от нея?

Абе патко тъпа - става дума за антителата на човека,не на СПИНА.То се разбира от контекста.СПИНА ли умира от нея?

А отностно онзи клуб - прочетох всичко и отговорът там е общ.
пише,че симптомите не се появявали веднага в дпста случаи.
Питам защото има хора,които се страхуват да си правят кръвни тестове и ме интересува какви трябва да са първите симптоми при тях,ако са болни.

Интересува ме посредствен начин за диагноза.
И колко време най-много трябва да мине след даден сексуален контакт,за да ти стане ясно,че не си се заразил от него.
10 години ли?

АвторPeнa (Нерегистриран)
Публикувано26.04.07 06:51

Тоа пък неграмотник. От кога СПИН е заразна болест и се обаразуват антитела срещу Синдром бре?
Колко си смешен. И не обиждай майка си - знаеме че е тъпа патка, след като не ти е дала образование по биология за 8ми клас!
Но ти продължавай да питащ няма коя да ти отговори на тъпите въпроси толкова са тъпи че, не може никой да ти ги схване!
Като не знаеш какво е синдором и че синдрома не предизвиква образуването на антиген антитяло реакция, няма ние да те учим на биология, а камо ли на медицина!
Ти изобщо знаеш ли кво е антитяло бе или си боравиш с думите, чуто недочуто от някъде?

Колкото до тея дето ги е страх да си направят кръвна проба за Антитела стещу ХИВ и чакат да им се развият симптомите на СПИН< то вече ни писна да обясняваме, че такива нормално е да няма, ако се направи тест за ХИВ и резултатра се окаже положителен, защото се започва лечение още преди човек да е стигнал до проява на СПИН
така че не виждам кой е тъпия в случея, някой си страхливец дето место да се отърве от СПИН, чрез лекарства против развитието на ХИВ, или тоя дето чака да му се увреди имунната система за да почне да му се откриват симптомите на СПИНа.
Ето ти и точен отговор:
Някой хора проявяват симптоми на СПИН дори и 1 година след заразяване с ХИВ. Ето защо е нормално да се тества всеки веднъж на 6 месеца за ХИВ.
При някой хора тези симтоми са фатални: например загоба на зрение или равитие на рак на кожата. Така че чакай от страх да стане по по-лошото от колкото по-добрия начин за предпазване от СПИН а именно теста за ХИВ.

Дейба и страхливците. всеки си пати от акъла де.

Тема Re: Въпрос за дадени симптоми [re: Питaщ]  
Автор forbidden (Медик)
Публикувано27.04.07 01:33

ХИВ-позитивните хора могат да произвеждат антитела, макар че в по-напредналите етапи на болеста функцията на клетките, образуващи антитела е вторично нарушена.

Обикновено в началните години на ХИВ-инфекцията отговорът на организма срещу чужди антигени е адекватен е добър и една настинка не е проблем

Съсирването на кръвта в повечето случаи е ОК, но голяма част от ХИВ-позитивните развиват тромбопения, резултат от ХИВ и/или от някои медикаменти като АZT (Retrovir)

Да, наистина може да няма симптоми (ако говориш за началния остър ретровирусен синдром)

При някои пациенти, които съставляват около 1% от ХИВ-позитивните, контролът върху инфекцията, съответно и безсимптомният период, може да продължи много дълго време (над 15 години). Причините са неизяснени.

www.medfaculty.org - сайт на Медицински факултет - София

Тема Re: Въпрос за дадени симптоминови [re: forbidden]  
АвторMилиaнa (Нерегистриран)
Публикувано27.04.07 10:17

Бил ли си на презентацията на ас. Д-р Пламен Рачев, които той чете за ХИВ инфекцията в МФ на МУ?
Присъствал ли си също така на Лекциите подпомогнати от ГФ и изнесени от проф. Радка Аргивора и Проф. Христо Тасков?
Питам само защото искам да знам дали са интересни!
Освен това, е чудесно защото от Другия Месец, Доц. Чевернякова става директро на Инфекциозна Болница в гр. София, и тя автоматично преминава като клиника към МУ!
Не е личудесна тази новина?
Така повече инфекционисти ще имат практивка и в отделенията за лечение на ХИВ и СПИН и ще бъдат запознати с проблема по достойно! Ще се обръща внимание и на антиретроеирусната терапия и възмобните комбинация от медикаменти!

Тема Re: Въпрос за дадени симптоминови [re: Mилиaнa]  
Авторфopбиддeн (Нерегистриран)
Публикувано27.04.07 14:59

Да, хубава новина. Аз лично имам интерес в ХИВ инфекцията и терапията за нея. Не съм присъствал на споменатите лекции, но юни месец има симпозиум "Акад. Чудомир Начев" за орални прояви при ХИВ. Чел съм някои статии на Аргирова, и не съм кой знае колко впечатлен от тях. Общо взето такива материали има по интернет, но явно за Бг звучат велики:)

Тема Re: Въпрос за дадени симптоминови [re: фopбиддeн]  
Авторliva (Нерегистриран)
Публикувано27.04.07 15:59

какво щв рече "орални прояви при Хив"?

Тема Кога ще е този симпозииум?нови [re: фopбиддeн]  
Публикувано28.04.07 21:25

Дай URL за регистрация? До кога се изпращат абстрактите?
Мерси!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.