|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Защо няма автомобили с "газов" двигател?
|
|
Автор | Hursa (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.10.11 22:33 |
|
Здравейте,
Има ли производител на автомобили, който да предлага автомобил само на газ. Поне аз не намерих инфо за такъв. Какъв е проблемът за да не се предлагат автомобили само на газ. Поне до колкото знам, почти всеки бензинов двигател може да се преработи за работа изцяло на газ, навярно би бил много по надежден, по икономичен и по мощен, поне малко, от такъв с газова система допълнително. По цена разликата ще е минимална с подобен автомобил на бензин, според мен. Правят хибриди с цел минимизиране на замърсяването, а им слагат бензинов двигател вместо такъв на газ, не мога да си отговоря защо.
| |
Тема
|
Re: Защо няма автомобили с "газов" двигател?
[re: Hursa]
|
|
Автор |
stanko (Редови Потребит) |
Публикувано | 10.10.11 09:48 |
|
Най прозаичното обяснение , което съм срещал е , че като ти свърши бензина хващаш една тубичка и пешком до най-близката бензинджийница , а тубичка за газ не съм срещал да се предлага !
| |
Тема
|
[re: stanko]
|
|
Публикувано | 10.10.11 22:03 |
|
Едва ли само това е причината:). Тубичка за ток, май също няма, но правят ел. автомобили:).
| |
Тема
|
|
|
Автор | Aлekc (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.10.11 06:15 |
|
Преди време един познат имаше служебен "Хюндай Соната" фабрично само на газ... Това беше преди около 5 години, но оттогава не съм срещал такава кола... Заради едната алчност много иноваций не виждат бял свят и обществото не може пълноценно да се развива... всичко е заради този пуст петрол и тази човешка лакомия.... Най-големите легални бизнеси на които се крепи целия свят са няколко: Бизнесът с човешкото здраве, Петролния бизнес, производството и търговията с оръжие, застрахователния бизнес, цигарения бизнес.... Познавам няколко души, които са с диагноза "безнадежден случай" и според лекарите трябва да се лекуват със скъпоструващи и безмислени химиотерапий, които само източват здравната каса... Болните хора като удавници се хващат за всяка сламка - отчаяно се обръщат за помощ към разни презрени и оплюти от лекарите билкари и знахари... и изведнъж, ЧУДО!... Вече са излекувани и са живи и здрави!!! Ако бяха се доверили на лекарите, щяха да бъдат мъртви, но преди това щяха да участват в схемата за източване и в целия здравен бизнес!!!
Петролния бизнес: Въпреки огромната еволюция в автомобилостроенето, има неписани правила които се спазват.... Навремето имах опел производство 1980г. който харчеше 8л./100км....Скоро мой близък приятел си купи Опел модел 2010г. от същия клас, който също му харчи 8л./100км.... Излиза че за 30 години няма еволюция..!!...Дали е случайно???
Бизнеса с оръжия: Един приятел който ходи в Камбоджа навремето разправя, че имали заповед цял ден да стрелят и да хабят боеприпаси...вечерта сядат в кръчмата и си пият пиенето, а враговете срещу които цял ден са воювали, си пият пиенето в същото заведение... На другия ден започва отново същия фарс...Затова се нагнетява напрежение, затова се правят изкуствени конфликти, за да се продава оръжие...По време на една война никой не може да разбере колко ракети са изхабени, колко гранати, колко снаряди, и т.н...Само едната ракета земя/въздух струва над милион... Всичко е бизнес!!!!
| |
Тема
|
[re: Aлekc]
|
|
Автор |
Бойко Угринов (непознат) |
Публикувано | 12.10.11 11:42 |
|
http://automobiles.honda.com/civic-gx/
тази кола няма абсолютно никакво друго гориво освен метана, като нея има много други само че не знам защо хората не се интересуват преди да си купят автомобил или преди да говорят не точни неща
| |
Тема
|
[re: Бойко Угринов]
|
|
Публикувано | 12.10.11 20:33 |
|
Значи все пак има "газови" автомобили:). Примерът единичен ли е? Или има и други? За съжаление не се предлага в Бг. И е на метан, а у нас метан станциите са голяма рядкост, имайки в предвид и малкият пробег с едно зареждане на метан изборът на подобен е само за градски автомобил в някой от големите градове. Някой срещал ли е подобен автомобил на пропан-бутан?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 19.10.11 10:29 |
|
има само че бг. дилърите не ги внасят а относно колко метанстанции има в страната човече въобще не си прав вече има буквално на всеки километър и продължават да ги правят справка тук : http://www.remixbg.com/station.html , така че само се поразрови из сайтовете на производителите и ще си намериш точно каквото търсиш. друг въпрос е дали това е правилна покупка, имам в предвид, че тези коли после нямат поддръжка тъй като в "официалните" сервизи нямат и бъкел от представа какво е това газ и как работи автомобила с нея
| |
Тема
|
[re: Бойко Угринов]
|
|
Публикувано | 20.10.11 20:03 |
|
Не е съвсем така. Например на мен, най-близката метан станция ми е на 80 км. Но както и да е, освен споменатият автомобил, друг "газов" не намерих. Рафинериите наравно с бензина и дизела произвеждат и пропан-бутан, защо няма автомобили за тази алтернатива? Каква е причината? Да не са поне 20 - 30% от бензиновите автомобили? Все пак пропан-бутан може да се зареди на повече места отколкото бензин или дизел.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 21.10.11 15:35 |
|
има обаче си трябва ровене, не съм сигурен защо нашите дилъри не предлагат такива модели но по света има доста, пример туран на волксваген на пропан и т.н.
| |
Тема
|
|
|
Автор | HONDA (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.10.11 13:42 |
|
Колега,Хонда правят коли само на метан! Порови се из нета и ще видиш,че има такива.По-конкретно модел Сивик!
А някой казват,че японските коли не ставали за работа на газ....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|