|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Стрaнно гаснене на газ
|
|
Автор |
octagon () |
Публикувано | 26.01.10 14:13 |
|
За съжаление не съм свидетел на случката, предавам я така, както са я описали. Колата ми е Рено Меган 1.6е, обикновена АГУ, досега не съм имал проблеми и съм доволен с нея. В студен ден, темп под 0, жена ми тръгва с колата (колата не е карана до тогава, студен двигател) и колата й гасне на празен ход. Не стига това, ами гасне и при превключване на скоростите, та карала на бензин. Веднага, когато се върна и разказа, повъртях няколко кръгчета с паркинг, изключване от скорост и тнт - понякога играят оборотите, но не гаснеше. След това не е правила тази мизерия, и то на по-ниски температури. Каква може да е причината?
Редактирано от octagon на 26.01.10 15:57.
| |
Тема
|
Re: Стрнно гаснене на газ
[re: octagon]
|
|
Автор |
Шkoдa (Speedster) |
Публикувано | 26.01.10 15:43 |
|
Жена ти я е "юрнала" на газ без да е загрял изпарителя и....сигурно малко е позамръзнал
| |
Тема
|
Re: Стрaнно гаснене на газ
[re: Шkoдa]
|
|
Автор |
octagon () |
Публикувано | 26.01.10 15:55 |
|
За изпарителя помислих и аз. Обаче защо не е повторила този номер на по-ниски температури?
Редактирано от octagon на 26.01.10 15:58.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Шkoдa (Speedster) |
Публикувано | 26.01.10 16:02 |
|
В Русия съм карал на газ при -28 градуса. Загрее ли изпарителя няма значение каква е температурата навън...
| |
|
Напълно възможно, сутрин когато още не е напълно загряла системата и след настъпване до дупка и веднага рязко спиране на светофар.....гасненето е задължително, след като се загрее хубаво системата вече няма проблем .
И аз залагам на замръзване в изпарителя, и съмнения за леко втвърдяване на мамбранките и гумичките на кантарите ( или замърсяване на гумичките ), съвета е първития километър след превключване на газ да се кара спокойно, или да се минава малко по-късно на газ ( поне при минусови температури навън), след достигане на по-висока температура проблема изчезва.
Забелязвам че и съдържанието на пропан в газта е изключително недостатъчно, или с две думи ни продават леко лятна газ, при температури под нулата вече сериозно бие на очи, тези на газостанциите не гледат ли прогнозата за времето, що се излагат така ???
| |
|
Те по-добре тия по газстанциите, че не могат да променят нищо по съотношението пропан:бутан, че иначе....си *** маматаааааааа. Продават каквото им докарат и така трябва, иначе сме за оплакване! /то не че сега всичко ни е ОК,де!/
| |
Тема
|
|
|
Автор | ZaRi (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.01.10 21:31 |
|
момчета имам странен проблем на ровер 600 2-ка мотор на гас си прави каквито поиска обороти работи с 2000 за да не гасне и на моменти ги сменя почва да работи на 1000 , 800 , 1500 и понякои път неги държи изобщо и гасне.. от какво може да е дайте някакви идеи :?
| |
Тема
|
[re: Шkoдa]
|
|
Автор |
octagon () |
Публикувано | 28.01.10 09:17 |
|
Колко време трябва примерно на изпарителя, за да загрее в тези студове?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 28.01.10 22:14 |
|
Когато почне да ти духа топло от парното си готов.
| |
Тема
|
[re: ZaRi]
|
|
Автор | xm (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.01.10 13:03 |
|
може да ти засмуква отнякъде въздух във водния кръг - и аз преди имах подобен проблем, оправих го като си смених маркуча който се беше сцепил.
провери защото ако няма достатъчно вода, газта започва да втвърдява мембраните на изпарителя и да не работи устойчиво.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|