|
|
|
Тема
|
от CNG към LPG
|
|
| Автор | мoжe би пpeцakaн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.01.09 18:38 |
|
|
Въпроса ми е следния: Имам метанов инжекцион на BSM? Мога ли да премина на LPG (какво трябва да се смени/добави) и колко горе долу би ми струвало преконвертирането. Поне LPG ще има докато има бензин и ще е на около 55% от цената на 95. Може ли да се направи да работи и на 3-те горива.
| |
|
|
|
виждал съм кола направена да върви с пропанбутан и метан с ижекцион,
дюзите са едни и същи ,но има различни редуктори за метана и пропанбутан ,и различни бутилки и различни компютри , абе две уредби ,само дюзите са едни и същи и сменя настройката на аванспроцесора за различното гориво.
има един газаджия янко от септември ,на неговата кола го видях това
| |
|
|
|
Аз пък видях най-новата таксиметрова гъзария, преход за зареждане на пропан бутан във метанова бутилка ?
Така само със смяна на метановия изпарител със пропанов и една настройка човека си караше на пропан, такситата винаги са ме изумявали ?
| |
|
Тема
|
Re: Един евтин и малко опасен вариант ?
[re: ГA3CEPBИ3 EUROGAS]
|
|
| Автор | p.p (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.01.09 11:13 |
|
|
много съм го мислил този вариант за патуване зад граница когато карах на метан , но остана един нерешен проблем - крана на метановата бутилка е по средата . следователно ще изсмуква газ само 50%. мислех да сложа медна тръба от крана на бътилката до дъното но вдигнаха метана и ми промениха мисленето :)
| |
|
Тема
|
Re: от CNG към LPG
[re: дaнчo]
|
|
| Автор |
qnis3 (новак) |
| Публикувано | 18.01.09 18:53 |
|
|
Данчо не са само дюзите но и всико останало без изпарителя бутилка и тръба Ф6. Целта е да се кара на метан и когато свърши само с едно превкючване на копчето да мине на другия вид гориво. Даже и без да се спира колата.
| |
|
Тема
|
[re: qnis3]
|
|
| Автор | dan4o (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.01.09 22:16 |
|
|
аз вече разкарах метана ,сега си сложих старата пропанбутанова уредба и
се учудих колко добре можело да върви колата .абе ако се побирате между
8000 -12000 км на година LPG е добро предложение
| |
|
Тема
|
[re: dan4o]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 18.01.09 23:27 |
|
|
Ако се побирате в 12000 годишно и пропан-бутан не ви трябва, ама това е друга тема...
| |
|
|
|
|