Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:41 05.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема от CNG към LPG  
Автормoжe би пpeцakaн (Нерегистриран)
Публикувано11.01.09 18:38

Въпроса ми е следния: Имам метанов инжекцион на BSM? Мога ли да премина на LPG (какво трябва да се смени/добави) и колко горе долу би ми струвало преконвертирането. Поне LPG ще има докато има бензин и ще е на около 55% от цената на 95. Може ли да се направи да работи и на 3-те горива.

Тема Re: от CNG към LPGнови [re: мoжe би пpeцakaн]  
Автордaнчo (Нерегистриран)
Публикувано12.01.09 00:33

виждал съм кола направена да върви с пропанбутан и метан с ижекцион,
дюзите са едни и същи ,но има различни редуктори за метана и пропанбутан ,и различни бутилки и различни компютри , абе две уредби ,само дюзите са едни и същи и сменя настройката на аванспроцесора за различното гориво.
има един газаджия янко от септември ,на неговата кола го видях това

Тема Един евтин и малко опасен вариант ?нови [re: дaнчo]  
Автор ГA3CEPBИ3 EUROGAS (професионалист)
Публикувано18.01.09 10:12

Аз пък видях най-новата таксиметрова гъзария, преход за зареждане на пропан бутан във метанова бутилка ?

Така само със смяна на метановия изпарител със пропанов и една настройка човека си караше на пропан, такситата винаги са ме изумявали ?

Тема Re: Един евтин и малко опасен вариант ?нови [re: ГA3CEPBИ3 EUROGAS]  
Авторp.p (Нерегистриран)
Публикувано18.01.09 11:13

много съм го мислил този вариант за патуване зад граница когато карах на метан , но остана един нерешен проблем - крана на метановата бутилка е по средата . следователно ще изсмуква газ само 50%. мислех да сложа медна тръба от крана на бътилката до дъното но вдигнаха метана и ми промениха мисленето :)

Тема Re: от CNG към LPGнови [re: дaнчo]  
Автор qnis3 (новак)
Публикувано18.01.09 18:53

Данчо не са само дюзите но и всико останало без изпарителя бутилка и тръба Ф6. Целта е да се кара на метан и когато свърши само с едно превкючване на копчето да мине на другия вид гориво. Даже и без да се спира колата.

Тема Re: от CNG към LPGнови [re: qnis3]  
Авторdan4o (Нерегистриран)
Публикувано18.01.09 22:16

аз вече разкарах метана ,сега си сложих старата пропанбутанова уредба и
се учудих колко добре можело да върви колата .абе ако се побирате между
8000 -12000 км на година LPG е добро предложение

Тема Re: от CNG към LPGнови [re: dan4o]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано18.01.09 23:27

Ако се побирате в 12000 годишно и пропан-бутан не ви трябва, ама това е друга тема...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.