Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:23 18.06.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема МАЛКО СМЕТКИнови  
Авторk_j (Нерегистриран)
Публикувано08.05.08 18:36

Заслужава ли си при разлика от 700 лв да се монтира обикновена уредба вместо ГИнжекцион на кола която с ГИ ще харчи като на бензин , а с обикновена АГУ с 2 литра повече , ще колебае обороти и при изключване от скорост над 100км/ч ще гасне а ида не забравяме детонационното горене с проблемите които води след себе си?
Времето е пари бе хора

Тема Re: МАЛКО СМЕТКИнови [re: k_j]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано08.05.08 20:30

Не не си заслужава.
Само две пояснения без да се засягате.
Има и ГИ при който разликата обикновена газова - ГИ е към 400лв - т.е. изцяло работата отива в полза на ГИ.
Няма ГИ който да харчи колкото на бензин на тази планета.
Между другото има - като си намалиш времената на инжекторите толкова че колата да не може да качи наклона на Драган Цанков - ама това е друг въпрос.

АвторY_Z (Нерегистриран)
Публикувано08.05.08 20:57

Малки сметки, ама неверни. Щом измерваш разхода в литри и супер газов инжекшън да сложиш, разхода на газ пак ще е по-голям от тоя на бензин и не защото времето е пари, а защото законите на физиката са железни

Автордaнчo (Нерегистриран)
Публикувано08.05.08 22:53

малко сметки от друг ъгъл
сега ще слагам една уредба на един пасат,моно и мисля да си я сложа както аз си знам и няма да харчи +2 литра повече и няма да гасне като пускам по инерция на празен ход .
цялата уредба с бутилка на мястото на резервната гума ще ми дойде
около 300 лв
няма да има проблем който да не мога да отстраня в бъдеще ,не завися от ТПС
сензор,ламбда сонда
ако си с ГИ и колата почне да прави проблеми и вече не си в гаранция ?
молиш се газаджията да не извади секирата да та заколи че става капитан падналими.

Автор VladoR (любител)
Публикувано09.05.08 08:34

Къде е тая ГИ дето харчи като на бензин? Дай я да я видим и да се пообразовме малко

!

Между другото, все си мислех, че вече са измрели баламите, дето се ловят на сладки приказки от рода: ГИ постига литров разход като на бензин. Ама явно не!

П.С. Ако майсторът, който монтира/настройва ГИ, е толкова добър, колкото този, дето ще монтира конвенционалната АГУ, дето ще харчи с 2 литра отгоре (айде, това точно с разхода при определени "италиянски" условия може да го премълчим), ще колебае обороти и ще гасне при каквито и да било условия ... то тогава ГИ-то само по себе си не гарантира никак светло бъдеще, щото 2-те леви ръце на майстора, заврени в г**а, цакат всички преимущества на ГИ спрямо конвенционална АГУ.

Тема Re: МАЛКО СМЕТКИнови [re: VladoR]  
Автор santos_82 (непознат )
Публикувано09.05.08 13:16

Проблема и при двете е в монтажа, както могат да се о..кат и с едното така и с другото, разликата е че при обикновенната АГУ много по лесно се отстранява проблема, докато при ГИ всичко е свързано с комп, а не са много хората които могат да работят с него.

Тема Re: МАЛКО СМЕТКИнови [re: дaнчo]  
АвторГeoprи (Нерегистриран)
Публикувано10.05.08 18:25

Може ли Данчо да даде повече подробности? Град, телефони или фирма, която извършва тази услуга.

Тема Re: МАЛКО СМЕТКИ [re: Гeoprи]  
Автордaнчo (Нерегистриран)
Публикувано10.05.08 21:58

да ,аз сам ще си я сложа вече съм слагал 2 броя,правил съм си много експерименти и с дифузори, и с изпреварване на запалване и разход и вървене
и настройки и смятам че може да се постигне разход като на бензин,с малко по-лошо вървене или да гори повече и да върви като на бензин.
още нещо ,поради екология вероятно изпреварването на запалването на
индентични мотори е различно-пример: фиат типо 1.4 карбуратор
има 10 градуса на бензин на газ с 12 върви перфектно и гори колкото на бензин.
същото типо с 1.4 моно е с изпреварване 4 градуса ,гори 13 градско газ
и 9-10 на дълго и е куц кон
а моторите са им еднакви само ,че тези новите не можеш да им регулириш
изпреварването ,става само с аванс процесор

Тема Re: МАЛКО СМЕТКИнови [re: santos_82]  
Автор 4oko (член)
Публикувано11.05.08 09:00

а и чесно има толкова много измислици кръстени "ГИ" че хората вече изкукаха защото да ме извините ама "ГИ" без корекция по мап и t на рейла си е моно инжекцион от първо поколение ( а повечето на пазара са такива ). За да се постигне " еднакво " харчене са необходими неща като по-голяма компресия ? еднаква газ навсякъде и др. трудно , разбирай не изпълними условия

Тема Re: МАЛКО СМЕТКИнови [re: 4oko]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано12.05.08 09:13

Ами при мен корекциите по мап и температура на рейла ги има и пак свръхразходът на газ ми е 10-15%. Това е за да върви колата нормално, иначе със сигурност така посочения свръхразход може да се минимизира.

При това колата работи повече от перфектно на бензин - вчера като я превключих на бензин за демонстрация пред един приятел, той в първия момент реши, че колата е изгаснала - скоростния лост се обездвижи като залепнал -никакво притрепване, а оборотомерът - като нарисуван.

И въпреки това - на газ 10-15% върху бензиновия разход. При това по-голямата разлика е в извънградското, което уж трябваше да е типично за конвенционалните газови уредби, но не и за ГИ.

Въобще - по въпроса за идетнтичния разход при ГИ като на бензин ...
1. блаженни са верующите ...
2. някои колеги тук (и не само) са много силни в дициплината "преразказ по картинка"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.