Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:45 17.06.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Да запазя бензиновата помпанови  
Авторfi-5O (Нерегистриран)
Публикувано17.04.08 13:54

Здравейте.
Въпросът ми е такъв - какъв е начинът да се спаси от изгаряне бензиновата помпа, карайки предимно на газ? В случаят колата е Рено 19, 1.7 моно, 1990г.
Безаварийно шьофиране на всички колеги.

Тема Re: Да запазя бензиновата помпанови [re: fi-5O]  
АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано17.04.08 18:33

Много е просто, гледай да имаш винаги по 10-15 литра бензин в резервоара. Хубаво е да изгаряш периодически по малко и доливаш нов, задържането води до лоша работа на моноинжекциона, вследствие стареенето на бензините.

Автордaнчo (Нерегистриран)
Публикувано17.04.08 21:58

още по - просто,да си чул помпа да изгори когато не работи?-спри я

Тема Re: Да запазя бензиновата помпанови [re: дaнчo]  
Автор 4oko (член)
Публикувано18.04.08 20:13

не я спирай колегата го е написал като по учебник карай си 15л. бензин и го гори от време на време това със спирането е таксинджииска глупост

Авторvass (Нерегистриран)
Публикувано18.04.08 21:06

Карам Астра 1.6 Mi.Имам имобилайзер.От 3 години карам на газ.Когато карам на газ помпата не ми работи.Добре е от време на време да се покарва малко и на бензин.Така че ти си реши.Дали да спираш помпата по някакъв начин или 10 литра бензин в резервоара.

Тема Re: Да запазя бензиновата помпа [re: 4oko]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано18.04.08 22:59

Ти какво - таксиджия ли ме нарече

На двата моноинжекциона на опел които карам съм им спрял помпите.

Тема Re: Да запазя бензиновата помпанови [re: vass]  
Автор 4oko (член)
Публикувано19.04.08 08:33

митев не се сърди ама да си спреш помпата е толкова таксинджииско колкото и да гасиш двигателя по наклон

Тема Re: Да запазя бензиновата помпанови [re: 4oko]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано19.04.08 09:08

Добре тогава - разясни защо не трябва да се спира помпата:

Тема Re: Да запазя бензиновата помпанови [re: 4oko]  
АвторИнфo (Нерегистриран)
Публикувано19.04.08 10:14

При моноинжекцията дюзата е далеч от клапаните и не се нагрява, т.е. ако покарваш за малко на бензин няма да ти се запушва ако я изключиш. За това пък, ако не я изключиш и останеш без бензин няма как да се охлажда и обикновено изгаря.

Тема Re: Да запазя бензиновата помпанови [re: Инфo]  
Авторzz (Нерегистриран)
Публикувано19.04.08 14:50

4око и аз съм със спряна помпа и сега на Опела и преди на Поло-то общо около 100 000 км. за почти 7 години. Бензин между 5-10 литра бензин винаги в резервоара но за зорзаман но винаги паля на бензин и на 1600 оборота прехвърля на газ няма зиме няма лете винаги.Тези 1600 об. ги прехвърля още ма прага на гаража за щото е доста висок. Досега нямам проблеми с помпите. така4е коикакто реши. моя съвет СПИРАЙТЕ помпите на моно инжекцията.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.