|
Тема
|
ЯПОНСКА кола на газ.
|
|
Автор | Ивko (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.01.08 12:06 |
|
Приветствам всички, които са фенове, карат и разбират от газ. От няколко дни съм много объркан и търся всякакво инфо по един въпрос: Много харесвам Нисан-Алмера/96-98г./ и Хонда-Сивик-същите години. Усилено разглеждам тези модели, тъй като по необходимост трябва до 7-10дни да купя кола. Искам да е бензинова, но преди малко прочетох инфо, че тези мотори/16клапана/ на японките изобщо не били удачни за газова уредба. В същото време мой познат твърди, че няма никакви проблеми да сложа обикновенна газова уредба, стига колекторите да са алуминиеви и да се сложи гумена клапа/предпазна/ за евентуални "гърмежи". Много моля да ми разясните как стои въпроса, тъй като да си кажа честно направо съм отчаян. Прочетох някъде в нета, че клапаните на тези двигатели били много слаби за газ, мотора се скапвал след 30-50х.км., не вървял както трябва и т.н. Някой има ли преки впечатления и опит. БЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА!!!!!!!!!
| |
Тема
|
Нямат грижи.
[re: Ивko]
|
|
Автор |
jamie (шемет сладък) |
Публикувано | 22.01.08 14:44 |
|
Особено Сивика който е с МАП сенсор а не с дебитомер - там дори да кихне АГУ-то не знам дали ще скапе нещо !
| |
Тема
|
Re: Нямат грижи.
[re: jamie]
|
|
Автор | pipo (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.08 13:08 |
|
Мой съсед има "Сивик" - 97 г. От две години е на газ. Кара я зверски, на месец върти около 10-15 000 км. Изпарителят му е "Voltran". Ако информацията, която имаш беше вярна, досега три пъти да е отварял двигателя, за да сменя клапани. Цялата газова, доколкото знам, му излезе 500 лв.
Успех!
| |
Тема
|
Re: ЯПОНСКА кола на газ.
[re: Ивko]
|
|
Автор | kiko (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.02.08 14:07 |
|
аз карам на газ нисан примера 1.6 мотор от 6г. и съм навъртял 95000км на газ. двигателя е двувалов с 16 клапана и с верига вместо агренажен ремък. от личен опит ти казвам че двигателя е много зрдав и надежден. Аз до момента не съм го отварял изобщо, на киломертажа пише че е на 275000км. ако колата на която се спреш е нисан (бензинов) мога да те успокоя че от към двигател проблеми едва ли ще имаш..... стига да не го е пипнал някой роден майстор-виртооз
| |
|
|
|
|