Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:16 05.05.26 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Свалих Stargas, какво да сложанови  
АвторDelan (Нерегистриран)
Публикувано03.11.07 20:00

Здравеите, след дълго ходене по мъките днес свалих от Ситроен Ксара гаранционен газов инжекцион Stargas. И на майстора и на мен ми писна да ходя в сервиза. От март досега съм ходил повече от 10 пъти за 5 различни проблема. И когато днес отидох за пореден път, ми предложиха да я демонтират и да ми върнат парите. Колебах се само докато ме увериха че няма да има проблем с монтажа на нови инжектори. Дайте съвет, каква АГУ да сложа.

Тема Re: Свалих Stargas, какво да сложанови [re: Delan]  
Автор injection (lpi service)
Публикувано04.11.07 06:02

Kakва е Ксарата ? 1.6.....или ..... пиши още кажи какаъв е двигателя ,Аз си карам Ксарата с Газов инжекцион и нямам грижи !

Тема Re: Свалих Stargas, какво да сложанови [re: injection]  
Автор delan (непознат )
Публикувано04.11.07 18:30

Двигателят е 1600 кубика.

Тема Re: Свалих Stargas, какво да сложанови [re: Delan]  
Авторk_j (Нерегистриран)
Публикувано06.11.07 06:24

сподели точно какви са ти били проблемите
има два модела - с групово управление на дюзите и 2х2

Тема Re: Свалих Stargas, какво да сложанови [re: k_j]  
Авторmimo (Нерегистриран)
Публикувано06.11.07 09:24

СЛАГАЙ ЛАНДИ И ГРИЖИТЕ СА РЕШЕНИ

Тема Re: Свалих Stargas, какво да сложанови [re: k_j]  
Публикувано06.11.07 09:27

Имах проблеми с пълненето при достигане на нивото на изключване, започваха страхотни вибрации. На една и съща газстанция пълнех и при 30 литрова бутилка веднъж събираше 22л. а друг път 27 литра. Клапанчето на входа за пълнене също се скапа и всеки път когато зареждах се изпаряваха по стотина грама. Скапа се и показанието за нивото, но най-лошото беше че двигателя прекъсваше и понякога гаснеше. Много пъти ходих за настройки и накрая смениха мембраните. Чудно ми е как се скапаха само за 3-4 месеца. Съмнявам се да не са ми пробутали стар изпарител. Последният проблем се появи преди около две седмици. При достатъчно газ в бутилката, и при загряла кола, електрониката превключваше на бензин. След като казах на майстора за това ми предложи да я демонтира. Въобще не се опита да разбере къде е проблема.

Тема Re: Свалих Stargas, какво да сложа [re: Delan]  
Публикувано06.11.07 15:31

И моята е 1.6И само че е пикасо

.Няма ксара с паралелно или 2х2 управление така че няма проблем с ГИ ! коя година ти е колицата ?Незнам какво са направили колегите с тая ксара но и този ГИ но ... моята си върви и само се кефя на 2.05 за литър НАФТА Мога да ти я покажа и да покараш насам натам пикасото за да добиеш представа как работи и да направиш сравнение с твоята ! Пиши на ЛС или звънкай на телефоните от визитката ми !

Публикувано07.11.07 14:24

Колата е 1999 година.

АвторЛюбo (Нерегистриран)
Публикувано07.11.07 16:46

Уважаеми колега lpi injection,ако отворим AUTODATA 3.16 ще видим ,че Xara е
произвеждана с тази кубатура 1.6 от 1997-00 с мотор NFZ(TU5JP) с впръскване
Full group/4 дюзи паралелно/ и с мотор NFZ(TU5JP+) от 1998-00 година който е с
впръскване 2х2 и не е отбелязан никакъв друг мотор с тази кубатура.Бихте ли съобщили обозначението на Вашия мотор.

Тема Re: Свалих Stargas, какво да сложанови [re: Любo]  
Публикувано08.11.07 06:31

Упс

вярно е .... Любо !Сега си спомних че съм правил такива колици и найстина е 2х2 ! Но Фулл груп несъм виждал никога
На Ксарите се монтират MOTRONIC MP5.2 ----- 2X2 , Motronic MP7.2.2 ---- 2X2 и на 16V MOTRONIC 7.4.4 който е поцилиндрово !!!! Моята е с 7.4.4 !
Но както и да е ..... даже и 2Х2 пак си работи .. при 2.8-3.0 мСек на ХХ трябва да е в ред всичко дори и с Валтеки да е системата .Моята система си работеше и на Фулл груп и сега си работи на поцилиндровото

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.