|
Тема
|
bio-dizel
|
|
Автор | vili (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.06 22:52 |
|
niakoi moje li da mi kaje neshto za bio-dizel??ima li go niakyde ,na kakva cena i kak go priema dvigatelia
| |
Тема
|
Re: bio-dizel
[re: vili]
|
|
Автор |
Яceн (дърво) |
Публикувано | 02.10.06 19:45 |
|
в София се продава на бензиностанции Темпо, може и другаде, не знам.
по-евтин е с 10-20 стотинки от петролния дизел.
Не съм чул оплаквания, освен че зад колата мирише на загорял тиган.
there is no spoo^H^H^H^Hfork()
| |
Тема
|
[re: vili]
|
|
Автор |
PRR (Гневен) |
Публикувано | 03.10.06 08:06 |
|
Заредих с Био Дизел в Бургас. На Luk. Разлика във вървенето няма. Разлика в разхода също няма (ако има е под 0.3-0.5л/100км). Разлика в цената 8-10ст (не помня точно). Бензинджията каза че само 5% всъщност са Био Дизел а останалото нормален. Но колко може да му се вярва не знам...
Поздрави
So What?
| |
Тема
|
[re: PRR]
|
|
Автор |
Benton () |
Публикувано | 03.10.06 12:58 |
|
Биодизела се прави от рапица (нискокачествено олио). Служебната ми кола, с която права по 2000 и повече км на месец я карам предимно на биодизел. Харчи нормално, разликата е че ГНП чука по-малко, почти не чука, двигателя работи по-добре. Това е логично като се има предвид че олиото (рапицата) е по-мазна от нормалната нафта. И не мирише на загорял тиган, а на пържено, абе все едно си пуснал фритюрника.
Биодизела не съдържа сяра, по-чист е от традиционната нафта а и всичко се разгражда от околната среда. Разбира се аз сипвам биодизел не заради това че съм еколог, а заради цената. Правил съм си експерименти и с домакинско олио - работи по същия начин.
| |
Тема
|
[re: Benton]
|
|
Автор | Valdesgaz (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.10.06 13:45 |
|
http://www.mercedes-club-bg.com/forums/index.php?showtopic=921&st=15
Приятно четене!:)