Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:46 10.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема разход на пасат1,8iнови  
Авторkaлoян22 (Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 13:32

имам BRC на Пасат комби 1,8 -моноинжекция на 12години.
Какъв е вашия разход на газ, ако имате същата кола?

Тема Re: разход на пасат1,8iнови [re: kaлoян22]  
АвторDuChO_ (Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 16:52

Колега разхода ти е нормално да бъде:8л./100 извънградско и 10л./100 градско лятото и 10/100 и 12/100 зимата.Успех!

Тема Re: разход на пасат1,8iнови [re: DuChO_]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 22:33

И аз съм със същата кола, но с ловато. Разхода и при мен е от този порядък.
Извън града около 8, може да падне и до 7 при старателно икономично каране.
В града над 10, по-скоро 11-12, макар че при икономично каране може да се свали на 10, само дето трудно се кара икономично в софия:-).

Автор koцeв (непознат )
Публикувано16.06.06 12:59

моят е 10/100 при скорост 100-110км/ч- извънградско.

Минах след монтажа2000км.Нещо не трябва ли да се регулира по изпарителя освен малкото винтче?Има ли смисъл да ходя на газ анализатор за намаляване на разхода на гориво при положение че автомобила върви като на бензин?

Тема Re: разход на пасат1,8iнови [re: koцeв]  
АвторA4o (Нерегистриран)
Публикувано17.06.06 01:46

Коцев, ако колата върви и гори добре, няма нужда да разследваш защо така и да инвестираш излишни средства.

Като АГУ юзер, не е лошо да хвърлиш едно око на сайта:

и да не пропуснеш да благодариш на колегата imitev

Преди всяка промяна на настройката, маркирай старото положение на винтовете. Така след няколко опита ще станеш достатъчно добър, че да се почерпиш със спестените от майстор парички, с биричка и картофки пред телевизора

Настройката и експлоатацията на АГУ на моноинжекция е песен в сравнение с новите изчанчени системи, които слагат ламда сонда дори и в ауспуха на задкормилното устройство, за корекция на подаването на горивото в критични моменти

Късмет и безаварийно!!!

Авторkoцeв (Нерегистриран)
Публикувано07.07.06 09:28

Намалих разхода на газ с 1литър/100км.
Завих на една четвърт шестограма на изпарителя и на половин оборот кранчето на маркучите.
Интересно, но при мен винтчето за празен ход не оказва никакво влияние накъдето и да го въртя?

Автор VladoR (любител)
Публикувано07.07.06 09:48

Винтчето за празен ход не оказвало никакво влияние

- върху какво - върху оборотите ли? Логично, нали е инжекция, а не карбуратор! Те оборотите не са само функция на горивото, но и на въздуха и ако всичко е изправно, компютърът така си управлява дроселовата клапа, че оборотите да са както си му е зададено фабрично.

Тема Re: разход на пасат1,8iнови [re: VladoR]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано07.07.06 19:21

Така е. Като му затвориш газта от изпарителя, компютъра дава газ със двигателчето и компенсира действията ти. :-) Малко е по-трудно да се настрои правилно отколкото на карбуратор.

Ако ти харесва как върви колата, и не са се появили негативни ефекти значи си подобрил нещата. :-)

Авторkoцeв (Нерегистриран)
Публикувано10.07.06 08:38

Звучите ми компетентно и правдоподобно!
А, какво е предназначението на другото винтче/шестограм за регулиране на изпарителя. В клуба казаха че определяло количеството газ при запалване.Не влияе ли и после по време на работа на двигателя?

Автор MOrskiaValk (Varna)
Публикувано11.07.06 21:12

Незнам но аз от там си настройвам оборотите на празен ход! Другото ми е затворено до края! Моят изпарител е BRC-Techno

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.