Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:25 13.03.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема пасатите са неикономичнинови  
Авторkoцeв (Нерегистриран)
Публикувано16.06.06 08:46

Вярно ли че пасатите горят много? На газ моя 1,8i 90к.с. комби3-94год. с BRC гори на извънградско 10-11л при скорост110км/ч., а при скорост 130км/ч стига12-13л.Пишете как е при вас, но упоменавайте и модела на вашия VW и АГУ.

Тема Re: пасатите са неикономичнинови [re: koцeв]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано16.06.06 10:12

Пич, на този въпрос вече беше отговорено, тук и/или в VW клуба.
около 8/100 извънградско, 10..12/100 градско на газ. Притвори малко кранчето на маркуча за газ и вероятно ще си оправиш разхода. Може също така преди това да провериш на газ-анализатор как е настройката на празен ход. Но ако не ти гасне и не се дави значи вероятно е добре. Въздушния ти филтър на колко км. е?

Неикономични са на градско, като всяка тежка кола. Извън града са икономични защото теглото няма голямо значение, аеродинамиката е решаваща, а тя е много добра, особено на седаните. Също и предавателните числа на скоростите са оптимизирани за извънградско.

Тема Re: пасатите са неикономичнинови [re: koko]  
Авторkeith (Нерегистриран)
Публикувано16.06.06 11:44

VW и икономичност??? Колега, нещо бъркаме марките май??? Покжи ми пасат, който гори 10/100 градско газ и го отнасям като куцо пиле домат

Тема Re: пасатите са неикономичнинови [re: koko]  
Авторkoцeв (Нерегистриран)
Публикувано16.06.06 12:03

купих я , направих пълно техническо обслужване и монтирах БРЦ_то. Сега съм изминал 2000км.Не знам но моя Пасат не може да върви без гас на пета, като Вектрата?! По нанадолнище ако си махна крака от педала скороста спада на 90км/ч.Винаги трябва да настъпвам педала.Карам ли над 110км/час оборотомера показва 3500-3800.Не знам причината в BRC_то ли е или в колата?

Тема Re: пасатите са неикономичнинови [re: keith]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано16.06.06 13:38

Разхода на градско толкова много зависи от стила на каране и дори от типичния маршрут че е трудно да се даде точна стойност. Може да се мени само на база тези 2 параметъра в много големи граници.
С моя например съм постигал около 10/сто, но както писах - при старателно и икономично каране (бях си поставил за цел да видя какъв разход може да се постигне), и добра настройка. Но това е наистина минимума.
Пасата по принцип не е градска кола, той е направен за каране навън, и там му е силата.

Автор PRR (Гневен)
Публикувано16.06.06 18:55

Пич, каква е според теб връзката между обороти и гориво? НИКАКВА! Просто Passat-а си е по-високооборотен и затова на 110 ти е на 3500++ оборота. Кофти както за икономията, така и за комфорта... Ама VW така са решили. Не търси грешката в газовата. Пък и кой те би по главата да сменяш Vectra за Passat!?!?!?!?
Поздрави

PS: Ей, да не се обидиш! И аз смених Vectra за Skoda ма на мен оборотите са ми около 2200 на 110

. Дизелче ....

So What?

Тема Re: пасатите са неикономични [re: PRR]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано18.06.06 11:39

Колеги отворете си книжките на пасата които най вероятно имате в жабката погледнете колко литра бензин горят и умножете това по 1.2-1.3 и ще получите приблизителен разход на газ елементарно е .

АвторSvetli (Нерегистриран)
Публикувано19.06.06 09:43

"Карам ли над 110км/час оборотомера показва 3500-3800.Не знам причината в BRC_то ли е или в колата?"

На моя кошник , при 120 км. оборотите са 3000! При 3800 об/мин скорос около 150 км/ч. Това е на 5 скорост.Двигателя е RP 90 к.с., явно при теб скоростната кутия е друга.

АвторValdesgaz (Нерегистриран)
Публикувано19.06.06 13:37

Здравейте всички:)
От 4 дни и аз съм с газово на пропан-бутан. BRC на Vectra A, 1.8i, C18NZ. Вече заредих три пъти. Първия път за 5лв. веднага след монтажа. След настройките карах точно 45км. градско из Варна. Втория път заредих за 10лв. на Шел до зеленчуковите борси - 50км. градско и 97км. извън, т.е. с 11л.газ - 147км. по километраж!!! Третия път - пак за 10лв. и пак 147км.!!! Има известна загуба на мощност, но пък разходът ми е повече от добър...............:)
Исках да ви се похваля, че и аз вече съм в 'газовите' редици и същевременно да може @коцев с Пасат-а да сравни!
Поздрави на всички във форума! :)

Тема Re: пасатите са неикономичнинови [re: Valdesgaz]  
Автор koцeв (непознат )
Публикувано19.06.06 14:11

За Вектрите знам-3години карах като твойта-извънградско е 8/100 газ.Само дето непрекъснато нещо е за ремонт.....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.