Тема
|
Защо пука?
|
|
Автор |
sO8O2s (непознат
) |
Публикувано | 23.03.06 08:52 |
|
Здравейте!Някой може ли да ми каже защо като пусна педала на газта/принудителен празен ход/на по- голяма скорост се чуват понякога детонации в ауспуха?На бензин я мъчих по-всякакъв начин но не го прави.Колата е пълна инжекция с обикновена газова уредба.Иначе си върви супер. 
|
|
Тема
|
Re: Защо пука?
[re: sO8O2s]
|
|
Автор | koko (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.06 16:17 |
|
Може да е прекалено богата сместта. Може някой клапан да не затваря добре. Може да трябва ТАП за да стане запалването малко по-ранно. Може и нещо запалителната уредба да има проблем.
Пробвай да обедниш сместа, прегледай кабели свещи капачка на делко, палец.
Проблемите със запалителната уредба са по-осезаеми на газ отколкото на бензин. Ако не се оправя замери компресията и ако и там няма проблем значи може да се пробва с ТАП.
Това гърмене не е съвсем безобидно. Може да се съсипе ламбда сондата, може и на гърнетата да скъси животеца.
|
|
Тема
|
[re: koko]
|
|
Автор |
PRR (So what?) |
Публикувано | 23.03.06 17:54 |
|
На бензин пука от бедна смес, не от богата. На газ не знам ....
Абе най-добре на газ анализатор. Те ще кажат богата или бедна е...
При всички случай залагам на смес...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Шkoдa (Speedster) |
Публикувано | 23.03.06 19:01 |
|
Щом пука в ауспуха - имаш дупчица по тръбите или на някое от гърнетата. Не пипай под капака.....
|
|
Тема
|
[re: Шkoдa]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 24.03.06 00:04 |
|
Абе аз нямам и пак пука...
Богата смес... Ама не много... Като я обедня да не пука и не иска да върви, а продължава да гори...
|
|
Тема
|
|
|
Автор | gg (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.03.06 09:02 |
|
Коко е прав погледни запалителната сист. При мен пука като поостареят свещите но дали пука в гърнето не знам
преди ми се случи да гръмне във филтъра и познай спука се защото е пластмасов.
|
|
Тема
|
[re: gg]
|
|
Автор | sO8O2s (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.03.06 09:27 |
|
Ходих на газ-анализатор,казаха че всичко е добре.Ще отида и да ми измерят компресията,дано да не е от неплътен клапан/егати колата/.Все пак - благодаря ви за мненията!
|
|
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Автор |
xr3 (непознат
) |
Публикувано | 24.03.06 16:15 |
|
шкода пак се излойи имало дуп4ица ха ха ха имитеж ти каза 4е се излойи но по по лек на4ин дуп4ица   
|
|
Тема
|
[re: xr3]
|
|
Автор |
Шkoдa (Speedster) |
Публикувано | 24.03.06 16:39 |
|
Ама ти и това ли не знаеш, че става бе, "масторе"? Всъщност, като те гледам колко време киснеш в НЕТ-а, май нямаш много клиентела....
Imitev може и да е прав, а може и аз да съм прав! Докато не се намери причината, не се знае!
А че това възможна причина - жалко ако наистина не я знаеш!
|
|
Тема
|
[re: xr3]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 24.03.06 20:06 |
|
Абе по-добре не се заяждай с Шкода.
Дори и само заради това че навремето помогна на мен когато бях на зор с реглажа и бях обиколил безрезултатно "майсторите" по "сервизите" за АГУ в Русе.
Но и повечето които пишат тук знаят какво може и знае той, докато ти си все още съмнителен.
За да получиш положителна емоция от околните - дръж се с положителна емоция и ти!
|
|