Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:54 04.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Преместване на метан??!нови  
Автор tsvet4O (AUDI)
Публикувано23.02.06 10:48

Знам, че малко странно звучи заглавието, но не се сетих друго какво да напиша..
Искам да преместя съществуващата ми инсталация от старата кола на новата... Говоря за обикновена АГУ на метан, не е инжекцион. Ако трябва, ще се добави ламбда контрол и разни подобни електроники, за да е всичко ОК. Къде могат да ми направят тази процедура КАЧЕСТВЕНО и какво би струвало?

[image]http://rack5.free.evro.net/free2/snep/Vasko.jpeg[/image]

Тема Re: Преместване на метан??!нови [re: tsvet4O]  
АвторHaeмниk (Нерегистриран)
Публикувано23.02.06 11:21

До колкото разбрах от постинга ти искаш да използваш част от АГУ си от пропан на метан.Ще те разочаровам.Единствено можеш да си ползваш е бензиновия клапан и плочката в карбуратора(ако си с плочка).Метановата уредба е проктирана за работа на 200 атм,а пропановата на 12 атм.така че си прецени има ли възможност за взаимозаменяемост.Единствено което съм чул ,но не съм намерил в нета е комбиниран редуктор изпарител едновременно за метан и пропан-бутан.Но в този случай пак използваш само тези елементи които споменах по горе.Ако има други мнения от спецовете нека споделят

Тема Re: Преместване на метан??!нови [re: Haeмниk]  
Автор tsvet4O (AUDI)
Публикувано23.02.06 12:17

НЕ!
Не си ме разбрал явно..
Искам да прехвърля съществуващата си метанова уредба на друга кола... Не би ми минало през акъла да ползвам части от LGP за метан...
Просто някой трябва да ремонтира уредбата, с която карам в момента, и да я монтира на друга кола. Това е

Тема Re: Преместване на метан??!нови [re: tsvet4O]  
АвторHaeмниk (Нерегистриран)
Публикувано23.02.06 12:27

Прочетох ти постовете внимателно и разбрах ,че не съм те разбрал.Ако си от София всички сервизи където поставят метан ще ти прехвърлят уредбата от старата на новата.За цени не мога да ти кажа(особенно за София).Тук при нас в глухият прованс монтаж(или като твоя случай) за пропан вземат от 50-70 лева.За метан не знам.Самите "газаджий" като има кажа метан ме гледат като полезно изкопаемо.

Тема Re: Преместване на метан??!нови [re: Haeмниk]  
Автор tsvet4O (AUDI)
Публикувано23.02.06 13:23

Да, за София става въпрос... Тази "подробност" определено трябваше да я спомена
Някой с идея кой ще се справи в София с тази процедура?

Тема Re: Преместване на метан??! [re: Haeмниk]  
АвторVialle (Нерегистриран)
Публикувано23.02.06 13:51

Ами моят редуктор Vialle D type е предназначен и за LPG(liquid petrol gas) и за CNG(compressed natural gas).

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.