Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:37 18.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема мене дизел ми не требе...нови  
Автордaнчo (Нерегистриран)
Публикувано25.01.06 18:33

начи нашите служебни дизеларки не запалиха лесно,да не говоря за буса на едни клиенти дето се хвалеха че били с нафта от гърция -горивото им се желира и не могат да си тръгнат .
аз съм на газ и не мога да кажа че ми е по-скъпо от кола на дизел ,ако го купувам от бензиностанция,на безин пали от раз и след 5 минути съм прехвърлил
на газ,лятото бензина го ползвам само ако ми свъши газта
всеки си има избор и за мене сега е момента "да се кефя"на чуждите незгоди,
особенно на тези на шефа (опел омега дизел)
сега се кефя и на цената от 90 ст на литър -да живее агуто

Тема Re: мене дизел ми не требе...нови [re: дaнчo]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано25.01.06 19:24

Голям кеф няма що...!!!

Автор VladoR (любител)
Публикувано26.01.06 08:08

Да не ме разбереш погрешно, ама дизеларка дето не пали се сравнява с газ-арка дето на газ харчи 2 пъти колкото на бензин и върви наполовина на дизела, демек сравняваш изправно с изправно и неизправно с неизправно.

Аз карам на газ. Жена ми обаче кара дизел. И що ли напоследък пали по същия начин като лятото - без проблеми? Обяснение за този "симптом" имаш ли???

Да не си помислиш, че живеем в южна Франция, Италия или Испания - не - живеем си в България.

И последно - ако трбва да бъдем честни - 1.9 дизел ми харесва много повече как върви от 1.7 на газ. Няма "ама още не сме загрели ... ама ако превключим по-рано на газ ... и тем подобни простотии" - пали и върви като танк. Е, "малко" е по-шумно от газта, но пълно щастие нали ужким нямало ...

Тема Re: мене дизел ми не требе...нови [re: VladoR]  
АвторA4o (Нерегистриран)
Публикувано26.01.06 12:05

Карам (дори при -20') дизел и не споделям мнението ти!

Ха със здраве

АвторББ (Нерегистриран)
Публикувано26.01.06 12:29

Някой хора говорят на диалект, а Данчо дори пише... Диалекта обаче не е какъв да е, а шопски. Това обяснява много неща за автора и веднага се сещам за една типична шопска приказка олицетворяваща хората от този регион:
"Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле"

Автор PRR (Stranen)
Публикувано26.01.06 15:52

Абе аз смятах, смятах и накрая излезе че АГУ и дизел в момента е равно като разход за гориво. И то заводски данни и ЗАНИЖЕНИ на газ (по мойта кола!).
Що се отнася до паленето - ако дизела е 25 годишен или е на 500ооо++ километра е нормално!
И вместо да се кефиш на несгодите на шефа си смени работата. Явно шефа ти не те кефи.
И последно. Като си на дизел има кефа да няма нужда "да прехвърлям на...." щото там винаги е на по-доброто. А ти за 5мин си смукнал 1/4 литър бензин. И по два пъти на ден като го направиш и добавиш към сметката за газ и пак на дизел си е далавера. Ама то трябва да се мисли преди да се злорадства....
Айде със здраве

PS: В момента карам на газ, но си чакам дизеларката, та да ми злорадстваш ....

Тема Re: мене дизел ми не требе...нови [re: A4o]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано26.01.06 16:51

Моето мнение ли не споделяш или онова на философа, дето гледа в чуждата чинийка вместо в своята???

Автордaнчo (Нерегистриран)
Публикувано26.01.06 20:51

Ееее,ма то аз все едно писах в някой клуб за дизеларки , та така се нахвърлихте ...............
лично дизел нямам ,карал съм служебни и се ужасявам от звука на мотора ако го развъртиш на високи обороти ,пък имам и колега монтьор дето работи в сервиз за дизели и не бих си взел стара "печка"...............
освен за нафата по лев за друго предимство не се сещам ,да питам и привържениците на дизела знаят ли колко им струва нафтова помпа,дюза,реглаж.....особенно пиезо дюзите, като им протече нафта
от кабела...
защото един изпарител не е повече 120-140лв,
а чували ли са като се "одърви " от студ нафтата или лекото корабно гориво или каквото там купят за лев и блокира помпата в студа как после се радват ако се окаже че им е прескочил само зъб на ремъка....
щото алпийския дизел е 1.71 (преди малко го видях на ОМВ) пък газта е 0.87
та къде е файдата щото на дизел и на газ се кара предимно за икономия....
колата ми гори около под 7/100 на дълго и 11-12 в студа + 0.30 -0.40лв за палене на бензин ...ами това ми е мнението ,нека колега монтьор ме обори по обосновано

Тема Re: мене дизел ми не требе... [re: дaнчo]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано26.01.06 22:24

Изпарителите не са по 120-130 моя е 145лв ланди ренсо SE81 ... Относно дизелите и газ астрата ми 1.8 90коня гори извънградско 8.5л газ ако караме 130-140 не повече това в лева прави 7.22лв за газ ако приемем че нафтата е от ефтината 1.60 това прави 7.22лв/1.60л=4.5л нафта я ми кажете дизел над 90коня и маса на автомобила над 1000кг и 130-140км/ч да се кара разход 4.5л а? ДА не говорим за подръжки и т.н.

Фатката при газта е цената да е в норманата както в европейския съюза 1/2 от цената на бензин А95 в германия 95 е 2.20евро приблизително газта е 1.10евро приблизително. Ето това е правилното съотношение.

И в Бг вече е така 0.85стотинки газ 1.70лв А95 ... Сега това че някои печки ги притеснява това и не им харесва ми има решения за газифициране на печки

Автор Sao (Sys_Admin)
Публикувано26.01.06 23:31

Данчо просто не издърах на твойте мъдрости. Дума не може да става бе човек между АГУ и дизел. Стига се излага. Не че аз не карам в момента на газ, но скоро се ъпгрейтвам на дизел. Седни покарай едно Ауди А4 2002г помпа-дюза 1.9тди 130коня и пак ще поговорим. Няма база за сравнение с никъква газ дори да е по скъпо въпреки че гори 5/100 удоволствието от карането си струва така че моля не ми говори за дизели и АГУ освен ако не визираш Форд фиеста 84г дизел.

I'm too lame to read /etc/passwd ;-)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.