|
|
|
Тема
|
Датчик за газ
|
|
| Автор |
ValBo (търсещ) |
| Публикувано | 19.01.06 09:47 |
|
|
Здравейте!
Предварително се извинявам, че въпросът ми не е точно за АГУ, но пак става въпрос за газ :)
Проблемът ми е, че имам газови уреди вкъщи и малка дъщеричка с палави ръчички, и много ме е страх да не заспим някоя вечер на пусната газ.
Ще ви бъда много благодарен, ако ме упътите към подобен уред. Моите плахи опити да намеря нещо подобно се увенчаха с неуспех.
| |
|
Тема
|
Re: Датчик за газ
[re: ValBo]
|
|
| Автор |
brock (Mondeo 1.6 16V) |
| Публикувано | 19.01.06 10:14 |
|
|
газ детектор
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PRR (Stranen) |
| Публикувано | 19.01.06 10:37 |
|
|
Добре де, уредите ти нямат ли си прекъсване на газта когато не горят? Нормално трябва да имат. По-добре провери дали клапаните са ти наред...
Иначе идеята на колегата за газ датчик е добра, но по-добре и превантивни мерки.
Поздрави
| |
|
Тема
|
[re: PRR]
|
|
| Автор |
ValBo (търсещ) |
| Публикувано | 19.01.06 11:33 |
|
|
Благодаря ви!
Неочаквах толкова бърза реакция;-)
Относно уредите, някои прекъсват, някои не. Аз лично предпочитам да съм подсигурен.
Още веднъж благодаря
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | koko (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.06 11:50 |
|
|
Тези дето не прекъсват са "туристически" и са предназначени само за ползване на открито, или на балкон. Такива уреди не бива да ползваш в къщи дори и да нямаш дете. Иначе газ детектори има по всички фирми и магазини продаващи и изграждащи отоплителни инсталации на газ.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PRR (Stranen) |
| Публикувано | 19.01.06 12:09 |
|
|
Още нещо. Датчика за газ може да ти сигнализира, но няма да ти реши проблема. Ако оставиш детето само може и да си пищи, но няма кой да спре газта (да речем че си в банята, мазе, таван и т.н.).
Така че по-добре да вземеш превантивни мерки за прекратяване на достъпа на детето до газовите уреди.
Поздрави.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | maks (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.06 12:11 |
|
|
Погледнете "Едноканален газиндикатор" на адрес
www.marmaks.hit.bg
цената е 98,00 лв
| |
|
Тема
|
[re: PRR]
|
|
| Автор | maks (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.06 13:33 |
|
|
освен че датчика свирка и светка, той може и да спре притока на газ, може да пусне вентилатор, можа да включи светлинен и звукав сигнал и в другите помещения или етажи на сградата, и други.
Напълно съм съгласен с едно: най-добре е САМО ДЕТЕ ДА НЕ СЕ ОСТАВЯ при такива уреди
| |
|
Тема
|
[re: maks]
|
|
| Автор |
ValBo (търсещ) |
| Публикувано | 19.01.06 14:03 |
|
|
Не става въпрос да го оставя само;-)
Но ако имате малко дете ще знаете, че неможете да го наблюдавате винаги - понякога и до тоалетната трябва да се отиде нали;-)
И понеже няколко пъти почти изпирахме дистанционното на телевизора сме предазливи.
Отделно в един газов уред освен ключове има и вентил, взръзки, маркучи - все места от които може да изтече газ
Подсигуряването си е добро решение във всеки случай.
Още веднъж ви благодаря за линка - задылжително ще се възползвам от него
| |
|
|
|
|