Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:41 13.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Датчик за газнови  
Автор ValBo (търсещ)
Публикувано19.01.06 09:47

Здравейте!

Предварително се извинявам, че въпросът ми не е точно за АГУ, но пак става въпрос за газ :)

Проблемът ми е, че имам газови уреди вкъщи и малка дъщеричка с палави ръчички, и много ме е страх да не заспим някоя вечер на пусната газ.

Ще ви бъда много благодарен, ако ме упътите към подобен уред. Моите плахи опити да намеря нещо подобно се увенчаха с неуспех.

Тема Re: Датчик за газнови [re: ValBo]  
Автор brock (Mondeo 1.6 16V)
Публикувано19.01.06 10:14

газ детектор

Автор PRR (Stranen)
Публикувано19.01.06 10:37

Добре де, уредите ти нямат ли си прекъсване на газта когато не горят? Нормално трябва да имат. По-добре провери дали клапаните са ти наред...
Иначе идеята на колегата за газ датчик е добра, но по-добре и превантивни мерки.
Поздрави

Тема Re: Датчик за газнови [re: PRR]  
Автор ValBo (търсещ)
Публикувано19.01.06 11:33

Благодаря ви!
Неочаквах толкова бърза реакция;-)

Относно уредите, някои прекъсват, някои не. Аз лично предпочитам да съм подсигурен.

Още веднъж благодаря

Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано19.01.06 11:50

Тези дето не прекъсват са "туристически" и са предназначени само за ползване на открито, или на балкон. Такива уреди не бива да ползваш в къщи дори и да нямаш дете. Иначе газ детектори има по всички фирми и магазини продаващи и изграждащи отоплителни инсталации на газ.

Тема Re: Датчик за газ [re: ValBo]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано19.01.06 12:09

Още нещо. Датчика за газ може да ти сигнализира, но няма да ти реши проблема. Ако оставиш детето само може и да си пищи, но няма кой да спре газта (да речем че си в банята, мазе, таван и т.н.).
Така че по-добре да вземеш превантивни мерки за прекратяване на достъпа на детето до газовите уреди.
Поздрави.

Авторmaks (Нерегистриран)
Публикувано19.01.06 12:11

Погледнете "Едноканален газиндикатор" на адрес
www.marmaks.hit.bg
цената е 98,00 лв

Тема Re: Датчик за газнови [re: PRR]  
Авторmaks (Нерегистриран)
Публикувано19.01.06 13:33

освен че датчика свирка и светка, той може и да спре притока на газ, може да пусне вентилатор, можа да включи светлинен и звукав сигнал и в другите помещения или етажи на сградата, и други.

Напълно съм съгласен с едно: най-добре е САМО ДЕТЕ ДА НЕ СЕ ОСТАВЯ при такива уреди

Тема Re: Датчик за газнови [re: maks]  
Автор ValBo (търсещ)
Публикувано19.01.06 14:03

Не става въпрос да го оставя само;-)
Но ако имате малко дете ще знаете, че неможете да го наблюдавате винаги - понякога и до тоалетната трябва да се отиде нали;-)
И понеже няколко пъти почти изпирахме дистанционното на телевизора сме предазливи.
Отделно в един газов уред освен ключове има и вентил, взръзки, маркучи - все места от които може да изтече газ
Подсигуряването си е добро решение във всеки случай.
Още веднъж ви благодаря за линка - задылжително ще се възползвам от него

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.