Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:47 04.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Дигнаха ПАК Метананови  
АвторGotinia (Нерегистриран)
Публикувано03.01.06 10:20

Обяснението е щото имал акциз.
Дрън дрън.
Май тези дето са сложили метан вместо да обясняват колко е евтино и да подмамват другите да си слагат.
Трябва да обясняват колко тромава става колата и че няма багажник и т.н.
Всички недостатъци.
Във всеобщ интерес ще е!

Тема Re: Дигнаха ПАК Метананови [re: Gotinia]  
Автор tsvet4O (AUDI)
Публикувано03.01.06 12:47

Да бе, така е... Много е страшно... Увеличението е цели 4(четири) стотинки...Сега ми се налага да давам вече по 6 (шест) лв., за да мина 100 км., и това на колата ми, която по принцип харчи само 13 л. бензин за същите 100 км. Сам сметки разликата и доколко тези 4 стотинки са ми провалили бюджета. Пък който иска да си ползва багажника, да си кара на безнин... На мен багажник не ми трябва

[image]http://rack5.free.evro.net/free2/snep/Vasko.jpeg[/image]

Тема Re: Дигнаха ПАК Метананови [re: tsvet4O]  
АвторGotinia (Нерегистриран)
Публикувано03.01.06 19:23

За последните четири месеца пътуването на метан поскъпна със над 30%
Ако я караме така докаде ще стигнем ?
Това е факт който трябва да съобразяват новите желаещи за метанови уредби.

Автор bilder4o (оборотен)
Публикувано04.01.06 12:19

Абе и аз да кажа че съм желаещ отпреди 3 месеца тъкмо се бях навил и тръгнал за сервиза в Дружба когато прочетох за акциза и тн и до сега се колебая и не мога да реша да слагам или не.

Сос ма караш майчинко....

Тема Re: Дигнаха ПАК Метананови [re: tsvet4O]  
Авторkrasidd (Нерегистриран)
Публикувано05.01.06 14:29

Абе и аз вече имам малко по странно менние за метана-карам 3та кола на метан за 3 години и достигнах до следния извод.
сега ми излиза около 6.50 -7.00лв на 100км градско с метах и инвестиция от около 2000лв. + всички гадни малки наудобства-пружини, амортесиори, втулки, багажник, тежест на ватомобила и безброй ходения по разни майстори за донастройка.
аз карам сравнително нова кола - 2000година, която обаче произведена с дизелов двигател от новите харчи около 5-5.5л/100км градско.
Говоря за астра 1.7ЦДТИ, мойта сега 1.8 екотек- и накрая като тегля чертата какво се получава???

в най добрия случай - 5/100 по 1.60лв. за нафта = 8.00лв/100км
а аз сега плащам по 7.00лв/100км-
демек разликата е 1.00лв , но дори да приемем че е 2.00лв разликата( харчи 6 а не 5) то пак е по-изгодно-нямаш инвестиция от 2000.00лв, имаш багажник и техническото обслужване е нормално, а пък не си първи приятел с всички майстори:(((((
много започвам да се замислям дали да не си продам количката и да си купя едно ново дизелче и да забравя за случая???
верно преди време колата ми харчеше 4-5.00лв. на 100- ама сега малко попрекалиха
а и не мислят за съжаление-щото при тия цени освен бакшиши нека кой друг да им ползва станцийките, а пък съответно и няма да има търсене, съответно предлагане и мрежата от метанстанции ще си остане на сегашното ниво:(((((
много лошо:(

Авторниko cekca (Нерегистриран)
Публикувано06.01.06 20:34

от известно време на пазара има и пласласови бутилки които са по-леки дори и от тези на пропан-бутана,разбирасе цената им също е хубава.акоти трябва багажник сложиси отгоре или си купу микробус та да има място за всичко.
майстори много както и доктори но за да отидеш при някой от тях събери поне 3 мнения.
за мудноста и тромавото поведение на автомобила явно не си карал на метан кола нагласена както трябва.

Тема Re: Дигнаха ПАК Метананови [re: ниko cekca]  
Авторkrasidd (Нерегистриран)
Публикувано08.01.06 15:59

:))
za da karam tolkowa wreme zna4i sym si naprawil smetka :)))
no sre]u faktite ne moje da se spori:)
cenata na metana we4e ne e tolkowa konkurentosposbna-=a dokato tuk ne se nau4at majstorite syvsem kakto trbwa -taka shte e :(

Тема Re: Дигнаха ПАК Метананови [re: krasidd]  
Авторниko cekca (Нерегистриран)
Публикувано08.01.06 17:40

при тия зимни условия и на тази цена на матана ми харчи 5лв.на100км.
според мене това е супер.

Тема Re: Дигнаха ПАК Метана [re: krasidd]  
АвторГaзaджия (Нерегистриран)
Публикувано10.01.06 00:25

Преди 2 години и половина, когато си монтирах метановата инсталация, цената на метана беше 81 стотинки, а на пропан-бутана 82 стотинки. Сега метана е 99 стотинки, пропан-бутана 101. И преди, и сега колата ми харчи два пъти по-малко пари на метан отколкото на пропан-бутан.

А пък като си станал фен на нафтата, що не пишеш във форум "Дизел"! А, то пък нямало такъв!

Е, намери си форум за дизел и не занимавай газаджиите с нафта!

Тема Re: Дигнаха ПАК Метананови [re: Гaзaджия]  
АвторMeтaнизиpaн (Нерегистриран)
Публикувано10.01.06 12:16

Преди година и половина бензина беше 1.5лв. А метана 0.81лв.
Сега метана е 0.99лв но бензина (за А92 говоря) не е 1.83лв.
Така че сме леко попрецакани.
Освен това сега пропан бутана е в зимния си ценови максимум лятото ще си падне на 0.70лв. Съвсем ще се обезмисли метановата инсталация. Особено на фона на цената на уредбата и все още неизградената мрежа от метан станции. В Бургас няма а във Варна е такава опашка че да се чуди човек отпуската си на плажа или на метан станцията ще изкара.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.