|
Тема
|
Температура и газов инж.
|
|
Автор |
Nikiboy (познат/непознат) |
Публикувано | 12.12.05 18:50 |
|
Кое е по-добре при газовия инжекцион?
1. Газа след изпарителя да бъде топъл
2. Да бъде слуден
3. Точно ХХ градуса
Според мен ако е много топъл инжекторите не могат да вкарат много. Ако е много студен ще е течен.
Ако се направи едва не нещо като газов охладител на редуцираното налягане ще е ОК? Ако вземе да влиза много то ламбдата ще го коригира.
| |
Тема
|
Re: Температура и газов инж.
[re: Nikiboy]
|
|
Автор |
Щ-3O4 (Щука) |
Публикувано | 13.12.05 13:24 |
|
Няма значение температурата на газта. Важна е температурата на въздуха-тя и за това се следи
| |
Тема
|
Re: Температура и газов инж.
[re: Щ-3O4]
|
|
Автор |
Публикувано | 13.12.05 17:54 |
|
Не съм съгласен!
Газовете много се влиаят от температурата и съответно за единица време когато е студен газа ще се пусне повече в цилиндъра.
Говорим за пълно натоварване. Когато е топла за да се вкара толкова количестово за това време е невъзможно, защото влиза нещо като пръдня, т.е топъл газ.
| |
|
Теоритично си прав разбира се. Всеки газ променя обема си при различни температури. Но съотношението гориво-въздух за горивния процес е приблизително 1:14 !
Така, че практически температурата на газта не оказва влияние. Темепературата на въздуха е важна тук. То затова се слагат MAF и (или) MAP сензори и температурни датчици.
Ако имаш желание да чутеш, виж , и още
Редактирано от Щ-3O4 на 13.12.05 18:53.
| |
Тема
|
Малко уточнение...
|
|
Автор |
PRR (Stranen) |
Публикувано | 15.12.05 08:16 |
|
14.7:1 е за въздух:бензин. При другите горива (пропан-бутан, метан и т.н.) съотношението е друго...
Иначе ламбда сондата показва разликата м/у кислорода в и извън изпускателния колектор, т.е. би трябвало да показва 0.45V при идеалното съотношение, независимо от използваното горивото...
Поздрави
| |
Тема
|
PS:
[re: PRR]
|
|
Автор |
PRR (Stranen) |
Публикувано | 15.12.05 08:35 |
|
Това за ламбдата дойде от друг пост 
| |
Тема
|
Re: Температура
|
|
Автор |
Публикувано | 16.12.05 16:15 |
|
ОК, ако сме осигурили достатъчно въздух какво правим с горивото?
Тогава за мене е загатката. При бензина ОК, но при газа според мен ще има полза и само от по-ниската температура.
| |
|
|
|
|