Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:37 21.12.24 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Нестабилни обороти на газнови  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано21.11.05 11:29

Здравейте,
От едно известно време имам следния проблем: На газ оборотите са нестабилни (800-1000 - играят непрекъснато) и в купето мирише на газ. Газовото е Lovato, мембраните са сменени (почна да го прави преди смяната, след нея няма промяна). Сместа е добре регулирана - на празен ход е една идея богата, но изпарителя е монтиран перпендикулярно на движението и при спиране се обеднява, т.е. нямам избор (иначе гасне...)
Миризмата се усеща само при стоене на едно място. В движение изчезва.
Свещи, кабели, делко и сие са добре.
Колата се държи перфектно на бензин!
Някакви идеи?
Мойте предположения са относно моторчето за празен ход.
Предварително благодаря за всякакви мнения.
Поздрави

PS: Колата е Opel Vectra C18NZ - 1990 година

Тема Re: Нестабилни обороти на газнови [re: PRR]  
АвторTRANSPORTlOR (Нерегистриран)
Публикувано21.11.05 18:03

Pri4ini moge da ima 1000 izkam da te predupredq 4e pri nqkoi pri4ini na benzin nqmat vliqnie a na gaz ima
trqbva da si 100% siguren za nqkoi elementarni ne6ta 6tom sam si si smenql membranite dali sa postaveni dobre dali sa zaka4eni vsi4ki klapan4eta po tqx,vakum membranata da ne iztyrva proveri q 1 neq sled tova tyrsi tokove kato kabeli i t.n.

Тема Re: Нестабилни обороти на газнови [re: TRANSPORTlOR]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано21.11.05 18:18

Не съм сменял мембраните аз. Отидох си на сервиз (досега не го бях правил...). Проблема, както съм писал, се появи преди смяната на мембраните и не изчезна с тяхната смяна...
10х
Поздрави

PS: Да добавя - разхода на газ е приличен - около 12/100 градско. При много големи студове до 14/100

Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано21.11.05 19:23

Пробити гърнета ???

Почисти си моторчето за ПХ - елементарно е - развиваш му 2та винта и отпред конуса се почиства с някакъв разтворител на парцалче - коресили, АМВ, гас, бензин...

Тема Re: Нестабилни обороти на газнови [re: imitev]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано21.11.05 20:18

До сега когато съм имал проблем с ПХ винаги е бил в ИЗПАРИТЕЛЯ ах тая дума как я мразя.

Митев, нали каза никакъв коресилин по двигателя?

Ловатото е лесно за рециклиране и освен някаква сериозна грешка при сглобяването да е допусна друго трудно може да е... Ако е само проблемен ПХ може да се отвори ниското налягане да се види гумичката как е мембрана закачена ли е за лоста и на винта пружинката лягали точно на пъпката на лоста.

За гърнете въобще нямат общо с ПХ аз като бях с траба и спортно гърне да не съм имал проблем с ПХ.

Тема Re: Нестабилни обороти на газнови [re: Astra18nz]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано21.11.05 21:52

Да ве - ама щока на моторчето на ПХ може да се изчисти... По принцип не се мият лагери и др. триещи повърхности си коресилина...

Тема Re: Нестабилни обороти на газнови [re: imitev]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано22.11.05 11:34

Гърнетата са ок. Поне визуално и акустично
Моторчето ще го проверя тия дни (много студено е сега )
Друго ме притеснява. Вчера се заврях в двигателя докато работеше. Миризмата идваше откъм изпарителя. След малко игра се оказа че миризмата изчезва като размърдам това
За съжаление не успях да го установя със сигурност . Беше адски студено и тъмно. Гумения преход е ок. Освен това ме учуди че се върти около оста си. Нормално ли е? Друго което забелязах е че като загрее колата миризмата изчезва и оборотите се стабилизират.
Въпросът ми е: Възможно ли е да изпуска газ от там? Опитах да намажа с веро и вода, но образуване на балончета не видях...
10х предварително

Автор ШkoдaМодератор (Speedster)
Публикувано22.11.05 21:34

Пластмасовата "Човка" дето се върти има "О" пръстен, който с времето сдава багажа. По принцип трябва да се смени при смяна на мембраните, но обикновено никой не сменя всичко, което е в комплекта....Смяната иначе става много лесно, а от там може да мирише, че и да излиза/от джоба/ яко!!!

Тема Re: Нестабилни обороти на газнови [re: Шkoдa]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано23.11.05 11:00

10х. В крайна сметка май ще се окаже от там . След кратко въртене и нагласяне миризмата изчезна и оборотите се стабилизираха. Само дето това е временно явление.
Въпроса е къде да намеря този "О" пръстен?
Към комплекта мембрани не се предлага (пред мен разпечатаха плика и вътре нямаше такъв). Предполагам няма да стане от нормална гума щото ще се скапе от разните примеси към газта и от самата нея...
10х предварително

Тема Re: Нестабилни обороти на газ [re: PRR]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано23.11.05 14:59

Е как ще го няма О пръстена в комплекта аз колко комплекта съм прекарал и все ми остава един голям О пръстен и се чудя за каде е По магазините има О пръстени всякакъв размер взимаш твоя и отиваш и мериш който пасне .

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.