|
|
|
Тема
|
Преглед на газова бутилка
|
|
| Автор | cerosina (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.10.05 15:32 |
|
|
Здравейте, карам вече 70-80 000 км с газова ловато , мисля че бутилката е ловато също.
Напоследък боята на бутилката взе да се лющи тук таме и да се показват следи от повърхностна корозия...и взе да ме хваща ме шубето да я пълня догоре.
При вас какво е състоянието на бутилките, имате ли подбни притеснения.
Да знаете къде правят дефектоскопии на газови бутилки, така че да съм спокоен и да карам с кеф.. :)
Благодаря ....
| |
|
Тема
|
Re: Преглед на газова бутилка
[re: cerosina]
|
|
| Автор | Luke (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.10.05 16:49 |
|
|
Колега, мини първо през газ сервиз за преглед, и ако от там ти кажат че си за дефектоскопия тогава търси такова място.Мисля че в лабораториятя на Котлостроене ( до централни гробища ) правеха. Абе направо отиди там, те правеха всякакви прегледи.Пиши кво стана след прегледа.Късмет и успех.
| |
|
Тема
|
[re: Luke]
|
|
| Автор | 12O (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.10.05 22:52 |
|
|
Защото напоследък нямаше свестни бутилки на свястна цена се наложи да си купя една - бракувана. На места с корозия, почистих я и я грундирах. Защото държа на сигурността ходих да й направя водна проба. Първо гледах, после предупредих, 4е не ми е нужен документ за пробата(почерпих в брой), и 4е няма да се разсърдя ако бутилката гръмне. За престоя си в сервиза забелязах, 4е оформиха на доста бутилки документите, без да ги видят, 2 надуха на 28 атм. моята я надуха на 35, аз поисках още 5. И е ок. Знам че предпазният клапан отваря на 25атм, но ми беше интересно дали ще издържи. Обикновено здравите бутилки гръмвали на 85-90атм
Не съм сигурен дали е нужна дефектоскопия, на бутилка издържаща 40атм. И цената около 10-15лв за водата е добра.
| |
|
Тема
|
[re: 12O]
|
|
| Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
| Публикувано | 19.10.05 10:05 |
|
|
Къде я свърши таз работа?
| |
|
Тема
|
[re: Любитeл]
|
|
| Автор | Pancer (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.10.05 12:47 |
|
|
Преди доста години правеха водна проба на Сточна гара, където продават кислород и въгледвуокис.
| |
|
|
|
|