Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:53 16.11.24 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема до собствениците на газ инжекционинови  
АвторRado (Нерегистриран)
Публикувано14.08.05 12:31

Колеги, неки всеки от вас сподели какъв газ инжекцион е монтирал,
къде и от какво е доволен и какво не.
Темата би била полезна на доста хора, които се чудят...

Тема Re: до собствениците на газ инжекционинови [re: Rado]  
Автор Genius! ()
Публикувано15.08.05 11:46

Ами аз по едно време писах, но имаше оплаквания, че съм бил правел реклама Така че може да разгледаш по-старите ми постове. За да не звучи като реклама просто ще спомена с две думи, че карам с руски ГИГ 3 Сателит и съм много доволен от него. Сложих го преди 4 месеца. Оттогава съм минал към 5.5К километра. Няма никаква разлика във вървенето. Гори около 8 извънградско и около 12 градско. BMW-то е 318i '87 година (това на снимката).

Тема Re: до собствениците на газ инжекционинови [re: Genius!]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано15.08.05 13:04

А колко ти гори колата на бензин?
И ако става дума за колата от снимката с тия параметри дето ги даваш на мен лично не ми прилича много на реклама.

Редактирано от VladoR на 15.08.05 13:07.

Тема Re: до собствениците на газ инжекционинови [re: VladoR]  
АвторSlavy (Нерегистриран)
Публикувано15.08.05 13:43

Автомобил: Citroen Xantia 1.8i 8v EKU Bosh
Газова : ГИГ 3 Сателит
Извънградско София-Бургас, нормално каране 130-140 км/ч по магистрала и 120 в останалите участъци ако може.
Разход : 8,7 газ. На бензин не съм я засичал.
В началото се притеснявах че от време на време ми светва ламбда контрола но се оказа че това не влияе на работата на колата - не трупа грешки.

Автор Genius! ()
Публикувано15.08.05 13:52

Ами за бензин не знам, но предполагам, че ще е подобен разхода. Две седмици след като я взех (и си дадох сметка колко пари отиват за бензин) сложих газовата. Преди това карах дизел и не си давах сметка колко скъп е бензина.

АвторPeter_CLX (Нерегистриран)
Публикувано15.08.05 14:17

Това 12 в града не ми звучи никак примамливо с газова инжекция, че то с обикновена АГУ се постигат къде-къде по-добри резултати.

Автор VladoR (любител)
Публикувано15.08.05 14:24

Имах познат с такъв автомобил (познатия още го имам, но той продаде автомобила) с конвенционална газова и според неговите думи той имаше твоя разход с минимално влошаване на динамиката.

За влошаването на динамиката: конвенционалната газова е като карбуратор без ускорителна помпа, т.е. няма кой да впръска допълнително газ при рязко отваряне на дроселовата клапа. Аз лично карам Рено 21 пълна електронна инжекция 90 коне с конвенционална система БРЦ и електронна промяна на аванса в режим на газ. До към 100-110 нямам разлика с вървенето на бензин (е, има малка разлика САМО в гореописания случай на рязко подаване на газ). Разходът ми е 9.8 до 10.5 градско в София. Срещу тях ти даващ 12 литра. Забрави за твоите 25 коне повече, защото пък моето купе е по-тежичко от твоето.

И какво излиза - слагаш газов инжекцион заради едното рязко подаване на газ??? Или заради некадърни майстори, които не могат да ти гарантират иначе живота на измерителя на въздух?

Но да не се отплесваме от темата: според това което казваш твоя ГИГ дава твърде малко предимство спрямо конвенционална система. Това е само мое мнение и никого не ангажирам с него.

Тема Re: до собствениците на газ инжекционинови [re: Peter_CLX]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано15.08.05 14:28

... с обикновена, колега, а не с руска ... Те братята май никога не са правили икономични МПС-та, максимално им се отдавало да направят здрави ...

Автор Genius! ()
Публикувано16.08.05 13:25

Все пак да не забравяме, че разхода зависи и от маниера на каране. А аз още не съм и се нарадвал на колата и я посръчквам малко. Направило ми е впечатление, че някъде на 60км/ч включвам на 3-та. На 4-та в града доста рядко стигам да включа. За 5-та да не говорим. Така че съм доволен от тоя разход.

И да, признавам си, газов инжекцион сложих най-вече поради опасения от "майстори, които не могат да ти гарантират иначе живота на измерителя на въздух" и не съм се замислял за други предимства. Което обаче не означава, че в последствие не се оказа, че има такива.

А по въпроса за рязкото подаване на газ - може да е детско, но много се кефя да изляза от някоя пресечка с пилене на гуми и леко занасяне на задницата. Предполагам ще ми мине някой ден...

В заключение само ще кажа, че всъщност най-решаващо беше от една страна това, че можех да си позволя да дам 1300лв. в този един момент. И то със зор. За 1800 (италианските) не можех и да си помисля. И от друга страна онова вътрешно усещане (интуиция?)... същото, което ме качи на BMW-то.

(Off-topic) До сега не съм го казвал, но всъщност бях тръгнал да купувам едно Clio - да ми харчи малко из града... бях го гледал, отидох за парите и като се върнах... си тръгнах с тази красавица. Любов от пръв поглед (/Off-topic)

Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано16.08.05 14:37

Всеки с любовта си

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.